99 درصد مساحت استان درگیر خشکسالی است

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: 99.3 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی است که 50 درصد از آن خشکسالی شدید را تجربه می‌کند. 10 درصد استان خشکسالی بسیار شدید، 33 درصد خشکسالی متوسط و 5 درصد خشکسالی ضعیف را تجربه کرده‌اند.

مدیرکل هواشناسی استان اصفهان گفت: 99.3 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی است که 50 درصد از آن خشکسالی شدید را تجربه می‌کند. 10 درصد استان خشکسالی بسیار شدید، 33 درصد خشکسالی متوسط و 5 درصد خشکسالی ضعیف را تجربه کرده‌اند.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا خورشیدی امروز در جمع خبرنگاران، به چالش‌های پیش روی جهان و ارتباط آنها با هواشناسی اشاره و اظهار کرد: رشد جمعیت، اسراف در استفاده از منابع آبی، خشکی و بیابانی شدن و خشکسالی، آلودگی هوا، آب و خاک، گردو غبار، از بین رفتن جنگل‌ها و مراتع، تغییر اقلیم، فرسایش خاک، نابودی زیستگاه های حیات وحش، خشک شدن تالابها و زاینده رود، سیل و طغیان رودخانه ها، انقراض گونه های گیاهی و جانوری از جمله چالش‌های پیش روی جهان و اصفهان است که بر هواشناسی نیز تاثیرگذار هستند.
وی به وضعیت خشکسالی استان اصفهان اشاره کرد و افزود: استان اصفهان به علت استمرار خشکسالی طی ۱۰ سال اخیر به شرایط خشکسالی هیدرولوژی و خشکسالی اجتماعی - اقتصادی وارد شده است که یکی از سخت ترین و پیچیدگی انواع خشکسالی است و خارج شدن از این نوع خشکسالی بسیار زمان بر بوده و به سالهای ترسالی متمادی نیازمند است.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: مبنای تخصیص بودجه و اعتبارات خشکسالی،خشکسالی از نوع هیدرولوژی است، این در حالی است که خشکسالی اجتماعی- اقتصادی تبعات اقتصادی و اجتماعی بیشتری برای منطقه درگیر این خشکسالی به همراه دارد.
خورشیدی تصریح کرد:99.3 درصد مساحت استان اصفهان درگیر خشکسالی است که 50 درصد از آن خشکسالی شدید را تجربه می‌کند. 10 درصد استان خشکسالی بسیار شدید، 33 درصد خشکسالی متوسط و 5 درصد خشکسالی ضعیف را تجربه کرده‌اند.
وی اظهار کرد: میانگین ارتفاع بارش در سال زراعی ۹۷-۹۶ در استان اصفهان برابر ۱۱۴ میلی متر بوده است که نسبت به بلندمدت مشابه ۲۷ درصد کاهش و نسبت به سال زراعی ۹۶-۹۵ ؛ ۱۴ درصد کاهش داشته است.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان ادامه داد: در سال زراعی ۹۷-۹۶، استان اصفهان ۷۲ درصد بارش یک سال زراعی کامل خود در بلندمدت را دریافت کرده و ۲۸ درصد نسبت به یک سال زراعی نرمال، کاهش بارش داشته است.
خورشیدی افزود: کاهش بارش در سال زراعی ۹۷-۹۶ نسبت به بلندمدت قابل توجه بوده است به طوری که در سال زراعی گذشته بارش پاییز و زمستان از کمینه بارش زراعی ثبت شده در دوره بلند مدت نیز کمتر بوده است.
وی گفت: میانگین دمای استان اصفهان در تابستان ۹۷ در مقایسه با بلندمدت آن یک درجه سانتی گراد بیشتر و نسبت به سال ۹۶ هم در همین بازه زمانی، 1،6 درجه سانتی گراد بیشتر بوده است.مدیرکل هواشناسی استان اصفهان به فعالیت سامانه‌های بارشی در مهر ماه اشاره کرد و افزود: این سامانه طی دو ماهه آینده نیز فعال خواهد بود، ایجاد پدیده بلاکینگ (Blocking) در لایه های میانی جو بر روی اروپا، سبب هدایت امواج حامل سامانه های بارشی به عرض‌های جنوبی تر و عبور آنها از جنوب دریای مدیترانه، خاورمیانه و ایران شده و باز هم خواهد شد.
خورشیدی اضافه کرد: ناهنجاری دمایی به ویژه در لایه های نزدیک سطح زمین به علت نفوذ متوالی توده هوای سرد از عرض‌های شمالی به جنوبی تر منجر به تشدید ناپایداری های جوی شده است، دمای آب فراتر از نرمال در دریای مدیترانه، دریای سرخ و دریای عمان عامل موثری در تغذیه رطوبت بیشتر به داخل سامانه های بارشی گذر کننده از روی ایران شده و شکل گیری جریانات ال نینو در فصل پاییز از عوامل جدی بارش‌های روزهای اخیر بوده‌اند که ادامه نیز خواهند داشت.
وی تاکید کرد: طی یک هفته گذشته به سبب گذر امواج شمالی بر روی استان شاهد بارش های رگباری همراه با رعدو برق در نیمه شمال، شرق و مرکز بودیم و سبب شد که در شهرستان های اصفهان، نطنز، کاشان، ورزنه، خور و بیابانک ، اردستان ، گلپایگان و خوانسار بارش های رگباری در حد نرمال و فراتر نرمال دریافت شود.
مدیرکل هواشناسی استان اصفهان تصریح کرد: که فعالیت‌های صنعتی و کشاورزی باید با اقلیم هر منطقه طراحی و اجرا شود و نباید بارش‌های این مدت تصور پر آب بودن استانی مثل اصفهان را در اذهان ایجاد کند.
خورشیدی ادامه داد: با توجه به گذر امواج نسبتا سرد طی پاییز ۹۷ انتظار می رودمیانگین دما در حد نرمال تا یک درجه سانتی گراد فراتر از نرمال باشد. گرچه در بازه های زمانی کوتاه مدت شرایط میانگین دمای کمتر از نرمال وجود دارد.

ارسال نظر