با مراحل ارتودنسی برای زیبایی و مرتب شدن دندان ها بیشتر آشنا شوید

دندان های نامرتب برای دستیابی به ترتیب و شمایل مناسب، نیاز به طی کردن مراحل ارتودنسی دارند. ارتودنسی از خدمات دندان پزشکی است که با هدف زیبایی و البته درمانی انجام می شود.

دندان های نامرتب برای دستیابی به ترتیب و شمایل مناسب، نیاز به طی کردن مراحل ارتودنسی دارند. ارتودنسی از خدمات دندان پزشکی است که با هدف زیبایی و البته درمانی انجام می شود.

مراحل ارتودنسی بسته به اینکه شما در چه ناحیه ای از دندان هایتان دچار انحراف و مشکل هستید و یا به چه منظوری آن را انجام می دهید، متفاوت خواهد بود. افرادی که به مطلب دندان پزشکی برای ارتودنسی مراجعه می کنند، از انجام این عمل دو هدف دارند.

گروه اول فقط برای زیبایی و ترتیب گرفتن دندان خود را ملزم به گذراندن مراحل ارتودنسی می کنند. گروه دوم نیز برای برطرف کردن اشکالات پیش آمده در فک، دهان و دندان ناگزیر به انجام ارتودنسی می شوند.

  • مراحل ارتودنسی زیبایی
  • تمامی مراجعه کنندگان دندان پزشکی پس از مراجعه، مورد معاینه قرار می گیرند. در این معاینه شدت مشکل توسط دندان پزشک مورد ارزیابی قرار می گیرد. بعد از معاینه منتظر نظر پزشک باشید. او به شما میزان کار روی دندان هایتان را اعلام خواهد کرد.
  • تمامی دندان پزشکان برای انجام ارتودنسی, مشاوره های لازم را در اختیار شما قرار می دهند. در این صورت شما با روند کاری و البته عملکرد ارتودنسی آشنا خواهید شد.
  • قبل از انجام هر گونه حرکتی بر روی دندان، باید تک تک دندان های شما در رادیوگرافی مورد بررسی قرار بگیرند تا در صورت داشتن اشکال پیش از شروع شدن مراحل ارتودنسی, مشکل برطرف شد.
  • با رویت رادیوگرافی می توان برنامه مشخصی از فرآیند ارتودنسی در اختیار مراجعه کننده قرار داد.
  • شما باید از نظر سلامت لثه مورد بررسی قرار بگیرید. یعنی سلامت لثه های شما در یک چکاپ کلی توسط دندان پزشک تایید گردد.
  • البته تایید و تشخیص مشکلات بیماری لثه توسط متخصص و جراح لثه انجام می شود. در صورت مشکل نداشتن این تایید توسط دندان پزشک کافی است.
  • با اتمام این موضوع، باید دندان های پوسیده ترمیم شوند و جرم گیری لازم برای دندان انجام شود.
  • البته رادیو گرافی از دندان های شما سبب می شود تا هر گونه مشکل را از دندان ها قبل از قرار دادن براکت های ارتودنسی برطرف کنید.
  • حالا متخصص ارتودنسی می تواند نظر قطعی و برنامه درمانی شما را به اطلاعتان برساند .
  • این دندان پزشک است که با توجه به وضعیت و قرار گیری دندان ها، نوع ارتودنسی شما را مشخص می کند.
  • بعد از این تشخیص باید منتظر قالب گیری کل فک بالا و پایین باشید.
نصب براکت روی دندان
بعد از قالب گیری، اولین اقدام جدی در زمینه مراحل انجام ارتودنسی مربوط به نصب براکت بر روی دندان است. دندان پزشک ابتدا دندان های شما را با محلول خاصی جلا می دهد و از اسید مخصوصی بر روی دندان ها استفاده می کند. این مقدمه سازی برای نصب براکت روی دندان انجام می شود.
  • اگر از کامپوزیت نوری برای ثابت کردن براکت روی دندان استفاده می شود، در این صورت از نور پلاسمایی با شدت بالا برای ثابت کردن براکت ها روی دندان کمک گرفته می شود.
  • در ادامه سیمی منحنی را از داخل تمام براکت ها عبور می دهند.
  • در این مرحله باید فشار کافی را بر روی دندان ها ایجاد کرد. برای ایجاد این فشار از کش هایی با ترکیب رنگی مختلف استفاده می شود و در نهایت این کش ها بر روی براکت های دندان قرار خواهند گرفت.
  • این مرحله احتمالاً با درد همراه می باشد و ناگزیر به تحمل آن هستید. البته این درد یک درد برهه ای و مقطعی نیست و ممکن است تا یک هفته با شما بماند. بعد از طی شدن یک هفته، درد کمتر خواهد شد.
  • این درد با مسکن هایی چون استامینوفن، ایبوپروفن و … قابل تحمل و کنترل است. آدامس های بدون قند نیز جایگزین مناسبی برای کم کردن درد ارتودنسی و حرکت بهتر دندان ها به جای قرص های مسکن هستند.
تنظیم براکت های ارتودنسی

بعد از انجام و نصب براکت، شما باید ماهی یک بار توسط دندان پزشک معاینه شوید. در این معاینه مشخص می شود که آیا این کش های ارتودنسی نیاز به جایگزینی دارند؟ ضمن اینکه در صورت نیاز براکت ها و یا سیم قوس دار ارتودنسی مجدداً تنظیم می گردد. البته تنظیم این سیم منحنی و براکت و تغییر کش ارتودنسی نیز با درد همراه می باشد.

نصب دستگاه ارتودنسی ثابت

از دستگاه ارتودنسی ثابت برای برطرف کردن ناهماهنگی های دندان پس از تکمیل روند رشد استفاده می شود.

در واقع این نوع ارتودنسی بعد از نمایان شدن شکل واقعی دندان ها قابل انجام است. این گونه ویژگی ها نشان می دهد که انجام ارتودنسی ثابت در هر سنی امکان پذیر نیست و فرد برای انجام آن باید به رشد کاملی از دندان هایش رسیده باشد. به همین خاطر بیشتر افراد برای برطرف کردن نا منظمی های ردیف دندان ها از مراحل ارتودنسی متحرک استفاده می کنند.

در نوع ثابت ارتودنسی از سیم و کش هایی متفاوت برای ثابت کردن دندان استفاده می شود. این ثابت کردن دقیقاً در جای اصلی دندان قرار می گیرد. یعنی سیم ها و کش های خاص دندان را به محل اصلی هدایت می کنند. با این کار هیچ اتفاقی برای ریشه و دندان نخواهد افتاد و عوارضی مانند در رفتگی دندان و یا شل شدن ریشه را نخواهد داشت. با تنظیم و ترتیب دندان ها، مراحل ارتودنسی ثابت اتمام می یابد و به دندان هایی تمیز و مرتب دست خواهید یافت.

نصب دستگاه ارتودنسی متحرک

این نوع دستگاه بیشتر در ناهنجاری های فکی مورد استفاده قرار می گیرد. محدودیت سنی ندارد اما بیشتر در سن بلوغ یا پایین تر کاربرد دارد. در مراحل انجام ارتودنسی متحرک ابتدا از فک بالا و پایین اقدام به قالب گیری می شود. پس از این قالب گیری برای فک بالا و پایین پلاک تهیه می شود.

بعد از اینکه قالب فک بالا و پایین تهیه شد، از بیمار خواسته می شود برای برطرف کردن ناهنجاری فک از این قالب متحرک در تمام مواقع حتی موقع خواب بهره مند شود. البته این قالب متحرک به دلیل بیرون آوردن و جای گذاری، متحرک نام دارد. تنها در هنگام نوشیدن و یا خوردن می توانید این قالب متحرک ارتودنسی را از دهان بیرون آورید. بهتر است قبل از جای گذاری مجدد قالب متحرک، ابتدا طرز صحیح مسواک زدن و نخ دندان کشیدن را در تمام دندان ها تکرار کنید و آن گاه قالب متحرک را بر روی دندان ها مستقر سازید.

بسته به وضعیت و مقدار ناهنجاری، بازه زمانی ۶ ماه تا یک سال برای تنظیم ارتودنسی به کار می رود. در این روش نیز حرکات دندانی به کمترین می رسد. در سنین پایین، قابلیت تنظیم فک برای افراد وجود دارد. یعنی فرد مورد نظر ضمن ترتیب یافتن دندان هایش، فک هنجاری نیز خواهد داشت.

در این نوع ارتودنسی میزان همکاری بیمار در اولویت قرار دارد و میزان تاثیر و موفقیت مراحل ارتودنسی متحرک به رسیدگی و توجه شما بستگی دارد.

مراحل انجام ارتودنسی به منظور بهبود و درمان ناهنجاری صورت، دندان ها و فک
  • نامنظم بودن دندان و یا ناموزون بودن فک و صورت دلایل مختلفی چون ضربه، عدم رسیدگی، تصادف، کشیدن دندان قبل از زمان واقعی و موروثی و ژنتیکی بودن اتفاق می افتد. برای برطرف کردن این ناهماهنگی ها ابتدا باید دندان هایتان در کلینیک تخصصی دندان پزشکی مورد معاینه و بررسی قرار بگیرد.
  • نامنظمی و ناموزونی فک، صورت و دندان ها در سنین کودکی و پایین به مراتب راحت تر درمان می شوند. ضمن اینکه درمان پذیرتر هستند.
  • در سنین پایین کودک از اعمال مراحل ارتودنسی برای ترتیب دندان ها و هنجار شدن فک نتیجه می گیرد. در این صورت دیگر لازم نیست برای ناهماهنگی و نامتناسب بودن فک به جراحی فک روی آورد.
  • فراموش نکنید که شما برای بهبود و درمان ناهمگنی فک ملزم به طی کردن مراحل عمل ارتودنسی هستید. اگر این مراحل نتیجه لازم را برای شما حاصل نکرد، در این صورت باید روش دوم یعنی جراحی فک را به کار ببرید.
  • البته در هر صورت شما باید قبل از جراحی فک، اقدام به مرتب کردن دندان ها از طریق مراحل ارتودنسی کنید. در واقع با عمل فک، روابط بین دندان های فک بالا و فک پایین به شکل همگون و موزون خواهد شد. برای دستیابی به چنین نظمی باید ارتودنسی و جراحی فک را با هم به کار ببرید.
  • جراحی فک در هر سنی امکان پذیر نمی باشد. این روش درمانی در بازه زمانی بین ۱۸ تا ۴۵ سال انجام می شود. کمترین سن برای جراحی فک، ۱۸ سال و بیشترین نیز قرین با ۴۵ سال خواهد بود. در سن ۱۸ سالگی رشد کاملی از فک نمایان می شود و بعد از آن این رشد خاتمه می یابد.

امیدواریم مطلب ارائه شده در زمینه مراحل و شرایط انجام ارتودنسی مورد توجه شما دوستان عزیز قرار گرفته باشد. فراموش نکنید که ارتودنسی بسیاری از ناهنجاری های فکی کوچک را برطرف و ترتیب اصلی از دندان ها را به شما عرضه خواهد کرد.

منبع : آرگا

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار