جریان زاینده‌رود راهی برای مقابله با فرونشست زمین در اصفهان

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه ۱۰ درصد فرونشست ها با بارش باران امکان برگشت دارد، گفت: تنها راه چاره مقابله با پدیده فرونشست زمین، پر شدن سفره های زیرزمینی یا جاری شدن زاینده رود است.

رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان با بیان اینکه ۱۰ درصد فرونشست ها با بارش باران امکان برگشت دارد، گفت: تنها راه چاره مقابله با پدیده فرونشست زمین، پر شدن سفره های زیرزمینی یا جاری شدن زاینده رود است.
به گزارش ایسنا، غلامحسین عسکری، ظهر امروز (یکشنبه) در نشست خبری با موضوع همایش و نمایشگاه بهره وری آب و انرژی در خصوص همایش ملی ساختمان پایدار و انرژی، اظهار کرد: در این همایش از نوآوری مصالح ساختمانی رونمایی می شود. ساختمان ها باید به سمت هوشمندسازی با مصرف حداقل انرژی حرکت کنند و امیدوارم این نمایشگاه گام ابتدایی هشدار و هوشیاری در جهت صرفه جویی باشد.
وی با بیان اینکه بعد از نمایشگاه ساختمان پایدار و انرژی، نمایشگاه بهره وری آب و انرژی برگزار می شود، افزود: در این نمایشگاه از تمام فناوری های برق، آب و گاز در جهت مصارف صنعت، ساختمان و حمل و نقل رونمایی می شود.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان ادامه داد: در ۳۷ سال گذشته به طور متوسط ۴۰ متر از میزان آب های زیر زمینی کاهش یافته است، بنابراین باید حساسیت و آگاهی در جامعه نسبت به کمبود آب و فرونشست زمین ایجاد شود.
عسکری با اشاره به اینکه فرونشست زمین به عنوان زلزله خاموشی که برداشت بی رویه آب های زیرزمینی عامل ایجاد آن است، تاکید کرد: در واقع به دستان خود، خود را در گودال می اندازیم. در حال حاضر ساختمان، تجهیزات، آثار باستانی، در حال فرونشست هستند. اما باید با حساسیت و توجه به مسئله حقوق آیندگان را حفظ کنیم. البته تا حدودی حساسیت های ایجاد شده و مدیریت بحران به مسئله ورود پیدا کرد. از سوی دیگر باید با دید فنی به بحران نگاه کنیم.
وی با بیان اینکه فرونشست تقریبا برگشت ناپذیر است، تاکید کرد: ۱۰ درصد فرونشست ها با بارش باران امکان برگشت دارد. بنابراین تنها راه چاره مقابله فرونشست زمین، پر شدن سفره های زیرزمینی یا جاری شدن زاینده رود است.
رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان در ادامه افزود: مطابق تفاهمنامه ای ممیزی انرژی پنج هزار موتورخانه تا اواخر دی ماه انجام خواهد شد.
همچنین در این نشست، رییس نمایشگاه های داخلی و بین الملل شرکت نمایشگاه های استان اصفهان اظهار کرد: در سال های گذشته به صورت گسسته موضوعات نمایشگاه مانند تکنولوژی ساختمان، سبک سازی و مقاوم سازی محیط زیست و حمل و نقل پاک، نفت و گاز و نیرو، تخصصی در و پنجره، عایق حرارتی و برودتی برگزار می شد.
مجید نایب زاده با بیان اینکه به علت عدم جامعیت لازم، پیگیری این مسائل انجام نمی شد، افزود: بنابراین نیازمند عنوان جامع و در برگیرنده ای با نام نمایشگاه بهره وری آب و انرژی در صنعت ساختمان و حمل و نقل بودیم که با ابتکار استان اصفهان این موضوع جامع مطرح و اجرا شد.

ارسال نظر