اهداء کبد جوان ۳۴ ساله اصفهانی به بیمار نیازمند عضو
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا(س) اصفهان گفت: با اقدام خداپسندانه خانواده بهرام محمدی اعضاء این جوان ۳۴ ساله ساکن اصفهان به بیماری نیازمند عضو اهداء شد.
مریم خلیفه سلطانی در گفتگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: بهرام محمدی ۳۴ ساله ساکن اصفهان که بر اثر سقوط از ارتفاع دچار مرگ مغزی شده بود در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان بستری شد.
وی افزود: طی صحبتهای انجام شده در خصوص پیوند اعضاء بدن این بیمار مرگ مغزی به بیماران نیازمند با رضایت خانواده، بهرام محمدی بعد از انجام مراحل مربوط به تأیید مرگ مغزی، تحت عمل جراحی برداشت، اعضا قرار گرفت و عمر دوبارهای به یک بیمار نیازمند پیوند عضو بخشیده شد.
مسئول واحد فراهمآوری اعضای پیوند مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان با اشاره به اینکه این هجدهمین مورد اهداء عضو در سال جاری دراصفهان بوده است، تصریح کرد: با اهداء کبد این بیمار مرگ مغزی در مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) اصفهان به بیماری نیازمند کبد، حیاتی دوباره بخشیده شد.
خلیفه سلطانی یاداور شد: چهل و یکمین عمل موفقیت آمیز جراحی پیوند کبد در اصفهان توسط دکتر بهنام صانعی فوق تخصص پیوند کبد و مجاری صفراوی در اتاق عمل الکتیو مرکز آموزشی درمانی الزهرا (س) انجام شد.
وی در پایان با اشاره به اینکه با تلاش های صورت گرفته در سال گذشته سی و شش مورد مرگ مغزی منجر به اهدای عضو دراصفهان را شاهد بودیم، اضافه کرد: هماکنون شمار زیادی از بیماران نیازمند پیوند عضو در لیست انتظار به سر میبرند و به سختی هزینهها و رنج بیماری را تحمل میکنند و این در حالی است که خداوند با دادن فرصت به برخی افراد برای بخشیدن حیات دوباره به این بیماران لذت شیرین بخشش را نصیب آنان میکند.
گفتنی است؛ اعضاء قابل اهداء شامل قلب و ریهها، کبد و رودهها، لوزالمعده و کلیههاست که علاوه بر این اعضا، برخی از بافتهای بدن نیز قابل پیوند هستند. با اهداء قرنیه میتوان بینایی را به فردی که دچار صدمه شدید به چشم شده بازگرداند، تاندون و غضروف سبب بازسازی اعضاء آسیب دیدهٔ مربوطه میشوند، پیوند استخوان میتواند مانع قطع عضو در سرطان استخوان شود، دریچه قلب برای کودکان با بیماری مادرزادی دریچهای و بزرگسالان با دریچه آسیب دیده به کار میرود، پیوند پوست نجات بخش بیماران با سوختگی شدید است و پیوند مغز استخوان تنها درمان ممکن در بعضی از سرطانهای خون است.