طبع انجیر گرم است یا سرد؟ با خواص آن برای سلامتی بدن

انجیر میوه ای خوشمزه تابستان است.اطلاعاتی از خواص انجیر برای مردان، زنان، رحم، نجیر خشک و..را همراه با مضرات، کالری، ارزش غذایی و انواع آن در ایران را بخوانید.

طبع انجیر گرم است یا سرد؟ با خواص آن برای سلامتی بدن

انجیر سرشار از ویتامین‌های A،B1، B2 منگنز، پتاسیم، منیزیم، مس، آهن و فسفر است که معمولا هم به صورت خشک و هم به صورت تازه مصرف می‌شود.اگر شما هم به دنبال طبع انجیر و مصلح آن هستید ادامه این مطلب را از دست ندهید

طبع انجیر گرم است یا سرد؟

طبع انجیر در طب سنتی چه تازه و  چه  طبع انجیر خشک گرم و مرطوب است.

مصلح انجیر 

مصلح انجیر، مواد غذایی خنک مثل سکنجبین، شربت ریواس،و شربت بالنگ، انیسون است.

انجیر (1)

خواص انجیر

  1. از خواص انجیر برای مردان می توان به افزایش تعداد اسپرم ها اشاره کرد زیرا این میوه خوشمزه حاوی آنتی اکسیدان، مواد مغذی و مواد معدنی  است که  می تواند تحرک و تعداد اسپرم را افزایش دهد.
  2. خواص انجیر برای زنان یکی و دوتا نیست. این میوه تابستانی سرشار از منگنز، روی، منیزیم و آهن است که سلامت باروری مفید می باشد. همچنین به محافظت در برابر ناهنجاری‌های هورمونی و سایر اختلالات پس از یائسگی کمک می‌کند و در کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی مفید می باشد.
  3.  از خواص انجیر خشک می توان برای بهبود عملکرد معده و فرآیند هضم غذا، افزایش میزان اشتها،تقویت قوای جنسی و..استفاده کرد.
  4. از خواص انجیر خشک خیس شده برای آسانی هضم غذا، سلامت گوارش، کاهش وزن و تنظیم قند خون می توان استفاده کرد.
  5. خواص انجیر خشک برای رحم برای کسی پوشیده نیست زیرا این میوه خاصیت ضد باکتری و خواص تسکین‌دهندگی دارد که به حفاظت از سلول‌های رحم در مقابل آسیب‌های اکسیداتیو، کاهش التهاب و عفونت رحم، کاهش دردهای پریود، تنظیم هورمون‌های زنانه، بهبود سوزش رحم و… اشاره کرد. 

  6. از خواص انجیر خشک در شب می‌توان برای  کمک به بهبود خواب استفاده کرد.

  7.  فیبر موجود در این میوه خواص انجیر خشک برای معده را دو چندان کرده و موجب بهبود عملکرد روده می‌شودو

  8. آهن موجود در انجیر برای خونسازی و درمان کم خونی مفید است.
  9. فیبر موجود در انجیر باعث کاهش کلسترول خون می شود.
  10. پتاسیم موجود در انجیر به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.
  11. ویتامین A موجود در انجیر باعث  بهبود بینایی می‌شود و احتمال ابتلا به  آب مروارید که باعث از بین رفتن دید در پیری می‌شود را کاهش می‌دهد.
  12. فیبر موجود در انجیر که باعث هضم بهتر می شود به درمان یبوست کمک می کند.
  13. انجیر حاوی ماده‌ای خواب آور به نام ملاتین است که با مصرف آن به خواب خوب کمک می کند.
  14. ویتامین C موجود در انجیر به جوش و آکنه پوست صورت کمک می کند.
  15. آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه از پیری جلوگیری و باعث جوان سازی پوست می شود.

خواص انجیر تازه ناشتا

  •  کاهش وزن

  •  بهبود خلق و خو

  • کاهش فشار خون بالا

  • پیشگیری و درمان یبوست

  •  بهبود عملکرد دستگاه گوارشی

  •  تنظیم هورمون استروژن در بدن

  •  پیشگیری از سرطان‌

  •  درمان آکنه، جوش و زگیل

انجیر (4)

مضرات انجیر 

  • از مضرات انجیر خیسانده و مصرف بیش از اندازه آن می توان به مشکلاتی چون معده درد و نفخ اشاره کرد که 
  •   اگر به دنبال مضرات انجیر برای کلیه یا مضرات انجیر برای کبد هستید باید بدانید که افرادی که مشکلات کلیوی یا کیسه صفرا دارند، بهتر است انجیر مصرف نکنند زیرا انجیر دارای اگزالاتهای مضر هستند که شرایط این افراد را بدتر می‌کند
  •  مصرف بیش‌ازحد انجیر می تواند باعث خونریزی شبکیه، خونریزی مقعد و خونریزی جزئی واژن شود.
  • کم‌خونی همولیتیک نیز از دیگر عوارض مصرف بیش‌ازحد انجیر است. 
  • مصرف بیش از حد انجیر می تواند عوارض جانبی مانند: مدفوع شل، افت فشار خون، قند خون آلرژی باشد.

کالری انجیر 

کالری انجیر در حالت خام 74 کیلو کالری و در حالت خشک 249 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.

انجیر (3)

ارزش غذایی انجیر 

تشکیل دهنده اصلی مقدار در100 گرم
انرژی (کالری) 74 کیلوکالری
کربوهیدرات 19.18 گرم
پروتئین 0.75 گرم
چربی 0.30 گرم
آب 79.11 گرم
فیبر 2.90 گرم
قند 16.26 گرم
ویتامین های انجیر خام
نام ویتامین مقدار در 100 گرم
ویتامین A 7.00 میکروگرم
ویتامین E 0.11 میلی گرم
ویتامین K 4.70 میکروگرم
ویتامین C 2.00 میلی گرم
تیامین (B1) 0.06 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2) 0.05 میلی گرم
نیاسین (B3) 0.40 میلی گرم
کولین (B4) 4.70میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5) 0.30 میلی گرم
ویتامین B6 0.11 میلی گرم
فولات (B9) 6.00میکروگرم
مواد معدنی انجیر خام
نام ماده معدنی مقدار در 100 گرم
کلسیم 35.00 میلی گرم
آهن 0.37 میلی گرم
منیزیم 17.00 میلی گرم
فسفر 14.00 میلی گرم
پتاسیم 232.00 میلی گرم
سدیم 1.00 میلی گرم
روی 0.15 میلی گرم
مس 0.07 میلی گرم
منگنز 0.13 میلی گرم
سلنیم 0.20 میکروگرم

انجیر چیست؟

انجیر، انجیر خوراکی یا شال انجیر (نام علمی: Ficus carica) گونه‌ای آسیایی از گیاهان گلدار خانواده انجیران است.این درخت بومی خاور میانه و آسیای غربی است.

انواع انجیر 

انواع انجیر به سه گروه تقسیم می شود:

  • انجیر زرد
  • انجیر گلابی
  • انجیر سیاه
  • انجیر سفید
  • انجیر قرمز

پرسش های متدوال

چه تعداد انجیر خشک در روز بخوریم؟

 3 تا 5 عدد انجیر خشک در روز

کی انجیر بخوریم؟

مصرف انجیر خشک، صبح‌ها به‌خصوص به عنوان ناشتا، یکی از بهترین زمان‌ها است


سخن آخر

اطلاعاتی از خواص و مضرات انجیر به همراه طبع و مصلح آن پرداختیم.اگر شما اطلاعات بیشتری از این میوه خوشمزه و خوش رنگ در اختیار دارید آن را در بخش کامنت‌های این مطلب حتما با ما در میان بگذارید.

ارسال نظر