دردسرهای خروج بدون مجوز یک ورزشکار/دونده المپیکی زیر تیغ انتقادات

حسن تفتیان سه هفته پیش با سفر به فرانسه در مسابقات بین‌المللی این کشور شرکت کرد؛ این حضور اما بدون مجوز شورای برون مرزی انجام شده و به همین مسئله انتقاداتی را متوجه وی و فدراسیونش کرده است.

ورزش ایران متاثر از فراگیری جهانی ویروس کرونا بعد از ماه ها هنوز به طور کامل سرپا نشده و به صورت نصفه و نیمه پیگیر فعالیت هایش است. در این شرایط اما دونده ملی‌پوش و المپیکی ایران به فرانسه سفر کرد تا در تور قاره‌ای سطح برنزی شرکت کند اما چگونگی حضورش و اینکه مجوز لازم برای سفر را نداشته حاشیه هایی جدیدی متوجه دوومیدانی کشور کرده است.
حسن تفتیان عامل این حواشی جدید است. وی که به خاطر کرونا و همچون دیگر ورزشکاران المپیکی و غیرالمپیکی ماه ها از تمرین و مسابقه دور بود، اواسط شهریورماه راهی فرانسه شد و با حضور در شهر مارسی در مسابقات تور قاره‌ای سطح برنزی شرکت کرد.
در این رقابت که بیشتر شرکت کنندگان در آن از کشور میزبان بودند تفتیان بعد از چهارمی در مرحله مقدماتی و صعود به فینال، رکورد ۱۰.۶۲ ثانیه را به ثبت رساند و با کسب جایگاه هشتمی به کار خود پایان داد.
حالا دو - سه هفته از برگزاری این رویداد می گذرد. دونده سرعتی ایران هم که نتوانست رکورد و عملکرد ماندگاری از خود ثبت کند به کشور بازگشته که چگونگی سفر و اعزامش به فرانسه سر و صدای جدیدی پیرامون وی ایجاد کرده است.
اعزام بدون مجوز شورای برون مرزی وزارت ورزش؟!
وقتی برنامه حسن تفتیان برای سفر به فرانسه علنی شد، انتقادات زیادی متوجه این دونده المپیکی شد. جدا از شرایط کرونایی و مسائل اقتصادی روز که دست و پای اهالی ورزش را برای خیلی از برنامه ها و اعزام ها بسته است، پیشینه سفرهای برون مرزی تفتیان به خصوص به فرانسه و کارآیی وی در دو سال اخیر بی تاثیر در این انتقادات نبود.
با همه اینها این دونده المپیکی سفرش با فرانسه را انجام داد و نتوانست در مسابقات موردنظرش هم نتیجه ای در خور شان کسب کند. حالا که او به کشور بازگشته مشخص شده سفرش بدون اطلاع وزارت ورزش و مجوز شورای برون مرزی این وزارتخانه بوده و همین مسئله فدراسیون دوومیدانی و خودِ تفتیان را تحت فشار قرار داده است.
البته اینطور عنوان شده حسن تفتیان با هزینه شخصی برنامه سفرش به فرانسه را به نتیجه رساند اما طبق روال همیشگی، ورزشکاران برای خروج از کشور و شرکت در مسابقات بین المللی باید مجوز شورای برون مرزی را کسب کنند حتی اگر قرار باشد حضورشان با هزینه شخصی انجام شود چراکه به عنوان نماینده ایران در میادین حاضر می شوند و هر مشکل و مسئله احتمالی که پیرامون آنها و حضورشان در کمپ و مسابقه مورد نظر رخ دهد، پای ورزش و در کل کشور را به میان می آورد.
گذشته از اینها ورزشکاران در برخی موارد با هزینه شخصی در مسابقات شرکت می کنند اما بعضا بعد از بازگشت مطالبه‌گر هزینه‌های‌شان می شوند به خصوص اگر نتیجه ای عایدشان شده باشد. تفتیان هم از این قضیه مستثنی نبوده است.
مسئولانی که فرار را بر قرار ترجیح می دهند
تحت فشار قرار گرفتن فدراسیون دوومیدانی و حسن تفتیان بابت اعزام بدون مجوز این دونده باعث شده خود او هم دست به دامن برخی مسئولان کمیته ملی المپیک شود تا شاید بتواند موضوع را رفع و رجوع کند.
به هر حال حسن تفتیان در حالی در این شرایط استثنایی عازم فرانسه شد که لزوم صد درصدی به انجام آن نبود. درست است که تفتیان المپیکی است اما مگر برای ۵۱ المپین دیگر چه شرایطی ویژه ای مهیا شده که تفتیان از آن جا مانده بود تا بخواهد اینگونه عزم سفر کند. علاوه بر این سفر تفتیان به فرانسه چه نتیجه ای داشت که عدم حضورش آن را از او می گرفت؟
حسن تفتیان از بهترین های کاروان ورزش ایران در المپیک ریو بود که برای نخستین بار در تاریخ دوومیدانی ایران تا مرحله نیمه نهایی این بازی ها پیش رفت. وی در مسابقات ۲۰۱۷ قهرمانی آسیا و ۲۰۱۸ داخل سالن آسیا هم مدال طلا گرفت اما طی دو سال گذشته توفیقی از حضور در هیچ رویدادی نداشت تا اینکه شهریورماه سال گذشته در مسابقات دایموند لیگ پاریس صاحب سهمیه المپیک توکیو شد.
تفتیان البته طی این مدت در قالب اعزام های مختلفش سفرهای زیادی به فرانسه داشت و به نظر می رسد جاذبه های سفرهای اینچنینی بی تاثیر در عزم دوباره اش برای سفر به فرانسه نبوده است.
در هر صورت خبرنگار مهر برای پیگیری دقیق تر این پرونده بارها با مهدی مبینی سرپرست فدراسیون دوومیدانی تماس داشت اما وی هرگز حاضر به پاسخگویی نشد. جعفر محمدپور دبیر فدراسیون هم پاسخ به پرسش خبرنگار مهر را منوط به هماهنگی با سرپرست کرد و اینگونه از همکاری لازم طفره رفت.
در دوومیدانی چه خبر است؟
به گزارش خبرنگار مهر، احسان حدادی به اندازه تلاشی که برای کسب سهمیه المپیک داشت، برای مهیا شدن شرایط جراحی خارپاشنه اش در آلمان دوید تا بالاخره هزینه آن را از فدراسیون پزشکی ورزشی تامین کرد و هفته گذشته راهی آلمان شد. حالا هم سفر بدون مجوز تفتیان برملا شده و گرفتاری هایی که برای او و مدیرانش ایجاد کرده است.
این دو دوومیدانی کار المپیکی در حالی چنین اقداماتی انجام داده اند که دوومیدانی ایران روزهای بی ثباتی خود را می گذراند. نتیجه انتخابات این فدراسیون اسفندماه گذشته باطل اعلام شد و با وجود گذشت بیش از ۶ ماه و ثبت نام دوباره کاندیداها هنوز ثبات مدیریتی لازم در این فدراسیون برقرار نشده است.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار