حذف درختان پرخطر در شهر اصفهان

مدیرعامل سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری اصفهان با اشاره به رصد درختان کوتاه عمر، بیمار و آسیب دیده در شهر، گفت: اگر مشکل این درختان رفع نشود و احتمال سقوط وجود داشته باشد، با تصمیم تیم تخصصی پیشاپیش دستک ها یا خود درختان جمع می‌شوند.

حذف درختان پرخطر در شهر اصفهان
فروغ مرتضائی نژاد در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به رصد درختان در مناطق مختلف شهر اصفهان طی سه سال اخیر، اظهار کرد: درختانی که آسیب دیده، به سن بهره برداری رسیده و احتمال سقوط آنها وجود دارد رصد شده و با وجود اینکه باعث حاشیه سازی هایی برای سازمان می شود، براساس تصمیم تیم تخصصی این درختان را جمع آوری می کنیم . اگرچه عدد این درختان به یک دهم درصد درختان شهر هم نمی رسد و قابل توجه نیست.
وی با یادآوری اینکه پیش بینی وزش باد با سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت در داخل شهر بسیار کم است و کمتر با این سرعت باد مواجه هستیم، گفت: با این وجود در بهار امسال وزش باد با سرعت ۹۰ تا ۱۰۰ کیلومتر در ساعت در شهر اصفهان گزارش شد و در روزهای مختلف وزش بادهای شدیدی داشتیم، درحالی که براساس آماری که از مناطق مختلف جمع آوری کردیم، ۱۰۲ اصله درخت و ۲۳۲ دستک یعنی شاخه فرعی در فروردین ماه امسال سقوط کرد .
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان افزود: با وجود اینکه سرعت وزش باد به اندازه ای بود که به تابلوها و سازه های فلزی خسارت وارد کرد، اما درختان دچار مشکل زیادی نشدند و به ویژه خسارت جانی که برای ما بسیار مهم است، نداشتیم.
وی با تاکید براینکه رصد به موقع، تغذیه مناسب و حضور تیم های تخصصی مانع بروز خسارت به درختان بر اثر وزش بادهای بهاری شد، خاطرنشان کرد: در دو سال اخیر و به ویژه در پاییز گذشته خزان زودرس که مشکل همیشگی شهرداری اصفهان بود را نداشتیم . همیشه در مرداد ماه خزان زودرس درختان چنار و اقاقیا را داشتیم که با دستورالعمل های دو سه سال اخیر این مشکل نیز برطرف شده است.
مرتضائی نژاد ادامه داد: تعدادی از گونه ها زودتر به سن بهره برداری می رسند. درختان کوتاه عمر مانند درختان تبریزی و سپیدار که باید به دقت رصد شوند. همچنین درختان بیمار و آسیب دیده نیز درمان می شوند، اما اگر مشکل این درختان رفع نشد و احتمال سقوط وجود داشت، پیشاپیش دستک ها یا خود درختان جمع می شوند.
وی در مورد آبیاری درختان شهر نیز گفت: خوشبختانه تا این لحظه در دوره آبیاری و نگهداری درختان مشکلی نداشته ایم، در عین حال که پیش بینی های لازم برای آبرسانی با تانکر، استفاده از آب خاکستری و پساب و هر موردی که لازم است را داشته ایم. اگرچه وضعیت بارش های امسال خوب نبوده، اما بدتر از سال ۹۷ نخواهد بود، آن سال هم با برنامه ریزی، اجازه ندادیم برای آبیاری درختان مشکلی به وجود آید.
مدیرعامل سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان در مورد پلاک کوبی درختان نیز گفت: پلاک کوبی درختان هر سال انجام می شود، اما پلاک کوبی الکترونیک به صورت پایلوت در برخی مناطق شهر مانند پارک شهید رجایی انجام و از اردیبهشت ماه در همه مناطق شهر آغاز شد .
وی با اشاره به وارد شدن خسارت به برخی درختان شهر، گفت: مردم با شماره تلفن گویای سازمان و سامانه ۱۳۷ در تماس هستند و مرتب گزارش خسارت به درختان بر اثر عملیات ساخت و ساز، تصادف یا حوادثی مانند وزش باد را داریم.
مرتضائی نژاد خاطرنشان کرد: کمیسیون ماده ۷ هر هفته در سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری اصفهان تشکیل و خسارت به درختان بررسی می شود، حتی اگر در بخش های ساخت و ساز نیاز به جابجایی درختان باشد، در این کمیسیون مطرح و بررسی می شود. بخش حقوقی سازمان نیز پیگیری تخلفات را دنبال می کند، چراکه خسارت به درخت به غیر از جریمه و عوارض، پیگیرد قضایی نیز دارد.
وی به افزایش جریمه قطع یا وارد کردن خسارت به درختان در سال گذشته اشاره و اظهار کرد: با مصوبه شورای اسلامی شهر اصفهان جریمه ها افزایش یافت تا بتواند عامل بازدارنده و در راستای صیانت بیشتر از درختان باشد. عوارض و جریمه ها در صندوق توسعه فضای سبز مصوب شوای شهر جمع آوری و صرف توسعه فضای سبز شهر می شود.
ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار