سرعت انتشار دلتا ۸ برابر کرونای معمولی است
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: برای نخستین بار در چند روز اخیر میزان موارد سرپایی و بستری کرونا در استان سیستان و بلوچستان از متوسط کشوری فراتر رفته است.
به گزارش ایرنا، ایرج حریرچی روز پنجشنبه در سفر به زاهدن اظهارداشت: در سیستان و بلوچستان به دلیل شرایط اقلیمی و فاصله گذاری اجتماعی در اوج گیریهای قبلی کرونا میزان آمار بستری و مرگ و میر حتی به متوسط کشوری نرسیده بود، باید توجه داشت ایمنی اکتسابی چندانی نسبت به سایر استانها در این استان وجود ندارد.
وی افزود: از طرفی ویروس دلتا از جنوب شرقی وارد کشور شده و با توجه به خواستگاه این ویروس در هند و شرایطی که در افغانستان به وجود آمده احتمال افزایش مهاجرت به ایران از مسیرهای مختلف وجود دارد.
معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: همچنین شاهد افزایش موارد بیکاری در سیستان و بلوچستان هستیم و هماینک ٧٢٠ بیمار کرونایی بستری در این استان داریم.
وی با درخواست از مردم برای رعایت شیوهنامههای بهداشتی افزود: میدانیم مردم در فشار قرار دارند و از نظر اقتصادی دچار مشکل هستند، اما خواهش میکنیم مردم بویژه در استانهای جنوبی همکاری کنند تا با رعایت دستورالعملها و واکسیناسیون سریع و گسترده در آینده نزدیک بتوانیم از بیماری رهایی پیدا کنیم.
به گزارش ایرنا ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شامگاه چهارشنبه به منظور بازدید میدانی از بیمارستانهای سیستان و بلوچستان و بررسی آخرین وضعیت ویروس کرونا وارد فرودگاه بین المللی زاهدان شد.
شرکت در ستاد کرونا سیستان و بلوچستان از مهمترین برنامه های سفر یک روزه حریرچی به زاهدان است.
سرعت انتشار دلتا ۸ برابر کرونای معمولی است
در روزهای اخیر تعداد افراد بستری در استان رو به افزایش است و فوتیها نیز به طور میانگین به سه تا چهار نفر رسیده که این وضعیت خطرناک زنگ هشدار را برای ورود شهرهای استان به رنگ قرمز به صدا درآورده است.
مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: سرعت انتشار ویروس کرونای دلتا که ترکیبی از هندی و آفریقایی است، هشت برابر کرونای معمولی است.
صالحیان ۱۰ تیر ماه در جلسه ستاد پیشگیری از کرونا در اردبیل اظهار کرد: از مناطق جنوبی کشور سرعت انتشار این ویروس خطرناک به سمت مناطق شمالی به ویژه استان اردبیل در جریان است که اگر مراقبتهای لازم را انجام ندهیم ما نیز تا دو هفته آینده گرفتار موج پنجم کرونا خواهیم شد.
وی تصریح کرد: در روزهای اخیر تعداد افراد بستری در استان رو به افزایش است و فوتیها نیز به طور میانگین به سه تا چهار نفر رسیده که این وضعیت خطرناک زنگ هشدار را برای ورود شهرهای استان به رنگ قرمز به صدا درآورده است.
مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: هر چند مسافران زیادی از مناطق مختلف کشور وارد شهرهای استان شدند، اما با اعلام وضعیت خاص امیدواریم مسافران و گردشگران پروتکلهای بهداشتی را در گشت و گذار خود در شهرهای مشگین، سرعین و اردبیل رعایت کنند تا بیش از این مناطق مختلف استان گرفتار کرونای جهش یافته جدید نشوند.
صالحیان از آمادگی کامل شبکه بهداشت، هلال احمر و همکاری خوب کسبه و اصناف برای استفاده از ماسک و رعایت فاصلهگذاری و پرهیز از بیاحتیاطی در تهیه و عرضه مواد غذایی افزود: همه موازین بهداشتی به دقت مورد توجه قرار گرفته تا در دام جدید ویروس جهش یافته کرونا گرفتار نشویم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود خاطر نشان کرد: با گذراندن چهار پیک و کسب تجربیات متعدد سعی و تلاشمان بر این خواهد بود تا در این موج جدید با دقت بیشتری عمل کنیم تا سرعت انتشار ویروس هشت برابر ویروس عادی است، جلوگیری شده و به نوعی زمینه ارتقا سلامت افراد جامعه فراهم آید.
صالحیان اضافه کرد: در حال حاضر همه شهرهای استان رنگ زرد و اردبیل نیز رنگ نارنجی دارد و بهتر است در کنار تداوم عملیات واکسیناسیون برای گروههای سنی پرخطر و سالخورده همچنان زدن ماسک را به عنوان یک عنصر ایمنی در برابر این بیماری مورد توجه قرار دهیم.
وی بیان کرد: همکاران ما در سلامت و بهداشت محیط کار سعی میکنند با سرکشی مستمر به تالارها، رستورانها و اغذیهفروشیها از آنها بخواهند تا در محیط کار سلامت خود و مشتریان را با زدن ماسک و موازین بهداشتی مورد توجه قرار داده و به هیچ وجه عرصه را برای تشدید وضعیت کرونای جهشیافته آفریقایی و هندی مهیا نکنند.
صالحیان از اصناف خواست تا با اخذ بارکد سلامت و بهداشت نسبت به گذراندن آموزشهای مورد نظر اقدام کرده و ناظران بهداشت نیز با چک لیستهایی که در اختیار دارند به صورت دقیق این اماکن را مورد رصد قرار میدهند تا از انتقال ویروس و انتشار آن به صورت زنجیرهای به هم پیوسته جلوگیری شود.
مدیر سلامت محیط کار دانشگاه علوم پزشکی اردبیل گفت: افرادی که واکسن زدند باید همچنان زدن ماسک و موازین بهداشتی را مراعات کنند و شهروندان در صورت مشاهده تخلفات بهداشتی و عدم رعایت پروتکلهای تاکید شده، میتوانند از طریق سامانه ۱۹۰ شکایات خود را مطرح و با دریافت کد محرمانه پیگیر این موضوع باشند تا در مراکز بهداشت در کمتر از ۲۴ ساعت رسیدگیها انجام شود.