گردش مالی 1400 میلیارد تومانی شرکت‌های فناور اصفهانی

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: گردش مالی شرکت‌های حاضر در شهرک در سال گذشته بیش از 1400 میلیارد تومان بوده است که اگر صنایع اعتماد کنند و حضور بیشتری داشته باشند، امکان 5 برابر کردن این گردش مالی وجود دارد.

به گزارش فارس از اصفهان، جعفر قیصری پیش از ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه اظهار کرد: در دنیای امروز توسعه مبنی بر دانش یا اقتصاد دانش‌بنیان بیش از 2 دهه است رواج پیدا کرده که چند مؤلفه اساسی دارد و از آموزش آغاز و در ادامه با پژوهش تداوم پیدا می‌کند، در گام بعدی توسعه فناوری است و در پایان تجاری‌سازی فناوری قرار دارد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مطرح کرد: از ابتدا تا دهه 70 وظیفه دانشگاه‌ها بیشتر توسعه علمی بود که معتقدم آموزش عالی این دوره را به خوبی سپری کرد و مدیران و مهندسان موفق امروز محصول کار دانشگاه‌ها هستند.

وی ادامه داد: ماموریت دیگری در دهه 70 برای دانشگاه‌ها تعریف شد و نتیجه آن رشد مقاله‌نویسی است که در دنیا جایگاه خوبی پیدا کردیم و از بسیاری از کشورهای پیشرفته جلوتر هستیم.

قیصری با بیان اینکه از دهه 90 کارآفرینی و توسعه در دستور کار قرار گرفت، ادامه داد: رشد آموزش عالی به صورت تدریجی است و تولیدات مقالات لازمه توسعه فناوری است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان عنوان کرد: افزایش هزینه‌های پژوهشی و فناوری، افزایش نرخ رشد سالانه خرید نرم‌افزارهای رایانه‌ای و رشد خدمات دانش‌بنیان به همراه افزایش خرید و فروش خدمات فناوری و افزایش تقاضا برای نیروی کار متخصص از ویژگی‌های اقتصاد دانش‌بنیان است.

وی مطرح کرد: بیکاری درحال حاضر بیکاری مدرک تحصیلی است و بسیاری از شرکت‌های اینجا برای جذب نیروی ماهر بعضا دچار مشکل هستند.

قیصری یکی از مولفه‌های اقتصاد مقاومتی را دانش‌بنیان بودن آن مطرح کرد و گفت: شهرک‌های صنعتی محصول توسعه دهه 50 تا 80 میلادی هستند که پیشران‌های آن سرمایه، نیروی کار ماهر و دستگاه است ولی پیشران شرکت‌های دانش‌بنیان نوآوری، نیروی انسانی کارآفرین و واحدهای تحقیق و توسعه هستند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان افزود: استان اصفهان به دنبال پیدا کردن راهکاری برای ایجاد منطقه ویژه علم و فناوری در استان است و از یک ماه پیش وارد فاز اجرایی این موضوع شدیم که پیش از این به دلیل مشکلات قانونی که در آن وجود داشت، کار متوقف شده بود ولی اکنون در مراحل اجرایی هستیم.

وی تاکید کرد: ماموریت پارک علم و فناوری تبدیل علم به ثروت است که ابتدا علوم در دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی آموزش و سپس پارک علم و فناوری، تولید فناوری می‌کنند و در مرحله بعد وارد صنایع دانش‌بنیان می‌شویم که مراحل صنعتی‌سازی، تجاری‌سازی و کسب درآمد به دست می‌آید و نقش دولت تامین زیربنای مورد نیاز است.

قیصری در ادامه گفت: تحقیقات نشان می‌دهد هر ایده در مرحله اول و علم شانس یک هزارم برای رسیدن به درآمد و کسب ثروت دارد ولی این آمار در کشور ما بالاتر است و نزدیک به چند درصد است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان اذعان کرد: نرخ موفقیت در مراحل رسیدن علم به ثروت متفاوت است و در هر مرحله شانس موفقیت نسبتا پائین است ولی در این بخش هم وضعیت در کشور بهتر است و نرخ موفقیت بالاتر از میانگین دنیاست.

وی با بیان اینکه دانشگاه، صنعت و دولت سه بازوی پارک فناوری است، گفت: باتوجه به این که هزینه‌های تولید فناوری بسیار بالاست، نقش نیروی انسانی و سرمایه بسیار مهم است که در حال حاضر در کشور در برخی از بخش‌های کار آغاز شده ولی در بخش‌هایی هنوز زیرساخت‌ها ایجاد نشده است.

قیصری بیان کرد: پارک علم و فناوری شیخ‌بهایی نخستین پارک علم و فناوری ایران است که در دهه 70 ایده آن شکل گرفت و اوایل دهه 80 کلنگ کار به زمین خورد که بخش خصوصی سه برابر بخش دولتی و دانشگاهی سرمایه‌گذاری کردند که اصولا هم باید همین طور باشد.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان عنوان کرد: بیش از 7 هزار شرکت فناور در کشور فعالیت می‌کند که استان اصفهان در بین شرکت‌های دانش‌بنیان رتبه دوم در کشور را دارد و 405 شرکت دانش‌بنیان در اصفهان فعال هستند.

وی ادامه داد: در 5 سال گذشته رتبه کل کشور در شاخص جهانی نوآوری از 106 به 61 رسیده است؛ هرچه در این آمار پیشرفت کنیم، کیفیت زندگی مردم و GDP (تولید ناخالص ملی) افزایش پیدا می‌کند.

قیصری در مورد ماموریت‌ها و اهداف شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گفت: ایجاد شرایط لازم و تامین خدمات و حمایت از رشد کسب و کارهای دانش‌بنیان، اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی و جلوگیری از مهاجرت نخبگان، تولید ثروت از علم و تجاری سازی دستاوردهای علمی و مشارکت و ایفای نقش در توسعه منطقه‌ای و رسیدن به اقتصاد دانش‌بنیان است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان ادامه داد: در استان سه پارک علم و فناوری شیخ‌بهایی، ابوریحان و غیاث‌الدین کاشانی و 8 مرکز رشد علم و فناوری داریم که 4 مرکز رشد تخصصی در حوزه‌های ICT ، هنر، کشاورزی و منابع طبیعی و فولاد فعالیت می‌کنند و دو مرکز رشد شهرستانی در نجف‌آباد و شهرضا داریم.

وی افزود: جهت جذب ایده‌های کوچک در شهرستان‌ها 7 مرکز نوآوری و شکوفایی را ایجاد کردیم که حمایت‌ها و خدمات شهرکی را به آن‌ها ارائه می‌دهیم.

قیصری اشاره کرد: ورود متقاضیان و مراحل رشد واحدهای فناور بدین گونه است که ابتدا متقاضی ورود پیدا می‌کند و 6 ماه فرصت رشد مقدماتی، 3 سال رشد پیدا می‌کنند و وارد پارک می‌شوند که در این بخش به صورت نامحدود می‌توانند حضور پیدا کنند و پس از طی این مراحل می‌توانند وارد فناوری صنعت‌سازی می‌شوند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه از 519 واحد فناور که در شهرک مستقر هستند، 213 واحد در پارک مستقر هستند، عنوان کرد: بیش از 7100 نیروی فارغ التحصیل در این شرکت‌ها کار می‌کنند که از این تعداد حدود 500 نفر دانش آموخته دکترا در مجموعه حضور دارند و پارک‌های علم و فناوری می‌توانند نقش کلیدی در جذب دانش‌آموختگان با مدارج عالی را جذب کنند.

وی با بیان اینکه حدود 45 درصد از شاغلان بانوان تحصیل کرده هستند که جز نیروهای کلیدی شرکت‌ها هستند، گفت: هزینه ایجاد یک شغل برای یک فارغ التحصیلی دانشگاهی یک سوم هزینه ایجاد شغل در کشور است.

به گفته قیصری، بیش از 1500 طرح‌ پژوهشی و فناوری و نیز 1200 خدمات و محصول تجاری‌سازی شده که به 18 کشور صادر می‌شود در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان صورت گرفته است.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان خاطر نشان کرد: گردش مالی شرکت‌های حاضر در شهرک در سال گذشته بیش از 1400 میلیارد تومان بوده است که اگر صنایع اعتماد کنند و حضور بیشتری داشته باشند، امکان 5 برابر کردن این گردش مالی وجود دارد.

ارسال نظر