دست کرونای دلتا بر گلوی اصفهان

سرعت انجام واکسیناسیون باید چهار برابر شود

دست کرونای دلتا بر گلوی اصفهان

با توجه به قرمز شدن وضعیت کرونایی اصفهان و افزایش شمار مبتلایان این بیماری، پذیرش بیماران غیر اورژانسی در بیمارستان‌های شهرهای قرمز ممنوع اعلام شده است و تمهیدات ویژه در این راستا از سوی مسئولان مربوطه در نظر گرفته می شود.در همین رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به آخرین وضعیت بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در زمینه خدمات‌رسانی به بیماران مبتلا به کرونا گفت: از پنجشنبه گذشته بیمارستان‌های ریفرال کرونا در اصفهان تغییر کرده است. آرش نجیمی با بیان اینکه این تغییر ناشی از تعداد بسیار زیاد بیماران بستری کرونا است، ادامه داد: این تغییر در راستای افزایش ظرفیت برای پذیرش بیماران اعمال شده است. او با اشاره به اینکه اکنون همه خدمات الکتیو در بیمارستان‌های شهرهای با وضعیت قرمز کرونا در اصفهان ممنوع اعلام شده است، ابراز داشت: در بیمارستان‌ها تنها خدمات اورژانسی داده می‌شود و در زمینه اعمال جراحی نیز اعمال جراحی اورژانسی و جراحی‌های سرطان انجام می‌شود.

۵۰ درصد از ظرفیت بیمارستان الزهرا(س) در اختیار مبتلایان به کرونا

او با بیان اینکه در حال حاضر بیمارستان‌های امین، خورشید، ۵۷۷ ارتش و بیمارستان سیار آیت‌ا... صدوقی به عنوان بیمارستان‌های مرجع در شهر اصفهان هستند، ادامه داد: با توجه به افزایش بیماران و ممنوعیت پذیرش بیماران غیر اورژانسی ۵۰ درصد از بیمارستان الزهرا(س) نیز در اختیار بیماران مبتلا به کرونا قرار گرفت. نجیمی با بیان اینکه ۲۰۰ بیمار مبتلا به کرونا نیز در دو بیمارستان شریعتی و غرضی که تحت پوشش تأمین اجتماعی هستند، نگهداری می‌شود، اضافه کرد: بیمارستان‌های خصوصی و خیریه‌ای نیز ملزم به پذیرش بیماران مبتلا به کرونا در دو سوم ظرفیت خود شدند. او اضافه کرد: دیگر بیمارستان‌های اصفهان نیز در حالت آماده‌باش برای بستری بیماران در مواقع لزوم قرار دارند. سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با تأکید بر اینکه در حال حاضر مشکل اصلی در استان شهر اصفهان است، افزود: در دیگر شهرستان‌های استان با چالش جدی در زمینه بستری بیماران مواجه نیستیم. او با بیان اینکه ۴۰ درصد از مبتلایان به کرونا از نوع دلتا است، ابراز داشت: این آمار بسیار خطرناک است و همچنان روند افزایشی مبتلایان به کرونا در اصفهان را شاهد هستیم. نجیمی با بیان اینکه علائم مبتلایان به کرونای دلتا با دیگر انواع آن تفاوتی ندارد، اضافه کرد: در زمینه سن و جنسیت ابتلا به این نوع ویروس نیز تفاوت قابل‌توجهی با دیگر انواع آن مشاهده نشده است.

واکسیناسیون روزانه ۱۲ هزار نفر در اصفهان

از سوی دیگر روند درمان با واکسیناسیون مراحل مربوط به خود را طی می‌کند که در همین راستا مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان با بیان اینکه روزانه حدود ۱۲ هزار نفر برای واکسیناسیون مراجعه می‌کنند، به ایمنا گفت: در روزهای آینده یک مرکز تجمعی واکسیناسیون برای دسترسی بیشتر مردم در شمال اصفهان در خیابان امام خمینی، منطقه عاشق‌آباد افتتاح شود که در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. رضا فدایی با اشاره به اینکه وضعیت و روند واکسیناسیون آن‌چنان مطلوب نیست گفت: فراخوان افراد بالای ۶۰ سال به بالا آغاز شده و این افراد می‌توانند در سامانه salamat.gov.ir درخواست نوبت و با دریافت پیامک برای واکسیناسیون اقدام کنند، در گروه سنی ۶۰ تا ۶۵ سال حدود ۱۸۰ هزار نفر و در گروه سنی ۶۵ تا ۷۰ سال ۱۵۰ هزار نفر قرار دارند. او با بیان اینکه در گروه‌های سنی اعلام شده جمعیت قابل‌توجهی وجود دارد، تصریح کرد: افراد باید برای مراجعه به مراکز تجمیع واکسیناسیون حتماً با دریافت نوبت مراجعه کنند تا از تجمع افراد و شیوع بیماری کووید ۱۹ پیشگیری شود و درگیر تبعات ناشی از شلوغی در مراکز نشویم، سامانه سلامت برای ثبت‌نام واکسیناسیون مشکلی ندارد و افراد به راحتی می‌توانند در آن ثبت‌نام کنند. مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان در خصوص آمار روزانه واکسیناسیون در اصفهان، افزود: روزانه حدود ۱۱ تا ۱۲ هزار نفر برای واکسیناسیون مراجعه می‌کنند که امیدوارم با افزایش سهمیه واکسن و افزایش ظرفیت مراکز واکسیناسیون بتوانیم این رقم را به سه تا چهار برابر برسانیم و روزانه حدود ۳۰ تا ۴۰ هزار نفر را واکسینه کنیم و روند واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود.


بیمارستان‌های اصفهان به حالت آماده‌باش برای پذیرش بیماران کرونایی درآمدند


او با اشاره به افزایش مراکز تجمعی واکسیناسیون خاطرنشان کرد: در حال حاضر چهار مرکز تجمعی واکسیناسیون در اصفهان داریم، مرکز تجمعی واکسیناسیون در مصلی، پل شهرستان، بیمارستان صحرایی مجاور بیمارستان الزهرا (س) و مرکز زینبیه از جمله مراکز تجمعی واکسیناسیون در اصفهان است که افراد بر اساس اعلام مرکز در پیامکی که دریافت می‌کنند باید به این مراکز مراجعه کنند، البته قرار است در روزهای آینده یک مرکز تجمعی واکسیناسیون برای دسترسی بیشتر مردم در شمال اصفهان در خیابان امام خمینی، منطقه عاشق‌آباد افتتاح شود که در این زمینه اطلاع‌رسانی خواهیم کرد. فدایی با توضیح اینکه با کمبود واکسن مواجه نیستیم، تصریح کرد: هر چهار روز یک بار محموله‌های جدید واکسن به دست ما می‌رسد و کمبود واکسن نداریم، فواصل توزیع واکسن بسیار کوتاه شده و با ورود سریع‌تر محموله‌های واکسن فراخوان گروه‌های سنی ۶۰ سال به بالا اعلام شده است و امیدواریم با تسریع این روند به پوشش کافی در زمینه واکسیناسیون برسیم.

شیب تند افزایش بیماران بستری و سرپایی کرونا

او با اشاره به اینکه واکسن در دسترس از نوع چینی و سینوفارم است، تصریح کرد: از بین واکسن‌های ایرانی تنها واکسن سینوفارم به تعداد محدودی وارد چرخه واکسیناسیون شده است، اما هنوز به تعدادی نیست که برای عموم افراد استفاده شود و نیاز است تعداد بیشتری از آن در دسترس باشد تا بتوان آن را به عموم مردم پیشنهاد کرد. مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت استان اصفهان با اشاره به کاهش میزان رعایت‌ها و استفاده از ماسک و افزایش حضور مردم در تجمعات، اظهار کرد: اصفهان در شرایط قرمز کرونایی است و این وضعیت نشان‌دهنده افزایش مراجعات سرپایی و بستری‌ها است و شیب تندی را در خصوص بیماران بستری و مراجعان سرپایی شاهد هستیم و این شرایط نگران‌کننده است. او با اشاره به سوش غالب کرونا در اصفهان، اضافه کرد: از نظر علائم بالینی در حال حاضر بسیاری از مراجعان در اصفهان به کرونا دلتا مبتلا هستند و گزارش‌های کشوری نیز بر این اساس است که بخش اعظمی از مبتلایان کشور هم دلتا کرونا هستند و دلتا کرونا سوش غالب ابتلا در کشور است.

ارسال نظر