علاوه بر میوه انگور برگ و هسته و کلیه قسمت های آن قابل استفاده می باشد.از درمان چاقی تا سرطان و خواص ضد پیری در این میوه نهفته شده است.
انگور یکی از میوه های شیرین و بسیار مقوی در میان میوه های دیگر است که دارای رنگ و اندازه های مختلفی است.این میوه در روی درختی است رونده که به دور خودش می پیچد و بالا می رود. این درخت بیش از آب نیاز به تکیه گاه دارد تا بتواند به رشد خودش ادامه دهد.انگور یکی از قدیمی ترین میراث های ایران کهن است که خواص بسیاری برای سلامتی و رفع بسیاری از بیماریها دارد.
انواع مختلف انگور
از انواع انگورهایی که در کشور ما عرضه می شود یکی انگور یاقوتی است به رنگ قرمز مایل به قهوه ای با خوشه های نسبتا بزرگ با دانه های کوچک به اندازه نخود که انگورِ نوبر میدان های تره بار است. همچنین انگور عسگری با دانه های سبز بیضی و نیز انگور بی دانه ی مهتی خانی، ریش بابا، ایته(دانه بزرگ هسته دار) انگور سیاه، انگور پشت سبز و بنفش به نام صاحبی و انگور شکر شیراز است.
نوعی از انگور به نام انگور معطر یا انگور گلاب در کشور الجزایر کشت می شود که در نوع خود بی نظیر است.
امروزه در طب درمان های طبیعی (نتروپت), از رژیم های مختلف انگور استفاده می کنند.
بسیاری از تمدنهای باستانی فواید سلامتی انگور و میوه آن را شناخته بودند.
تقریباً ۱۵۱ گرم انگور که معادل یک فنجان است، صفر درصد چربی و ۲۷ گرم کربوهیدرات و قند دارد ضمن اینکه ۵ درصد از نیاز روزانه به فیبر و ۲۷ درصد از نیاز روزانه به ویتامین ث را فراهم میکند.
انگور همچنین حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است و نکته مهم در رابطه با میوه انگور این است که منبع غنی از پلی فنولها و اسیدهای فنولیک محسوب میشود. آنتوسیانین یک نوع فرعی از پلی فنول و مسئول رنگ قرمز، آبی، بنفش، سیاه یا سفید انگور است.
یکی دیگر از پلی فنولهای انگور، رسوراترول است که با بهبود سلامت قلب ارتباط دارد.
از دست دادن وزن:
تحقیقات محققان دانشگاه جورجیا نشان داده که رسوراترول موجودو در انگور به طور قابل توجهی به تلاشهای انسان برای کاهش وزن کمک میکند. رسوراترول به میزان قابل توجهی توانایی سلولها برای ذخیره چربی را کاهش داده و با سرعت بسیار زیادی سلولهای چربی را تجزیه میکند.
محافظت از سلامت قلب:
پژوهشها نشان داده که رسوراترول توانایی بهبود انقباض عروق خونی و بهبود جریان خون را دارد ضمن این که دیوارههای رگهای خونی را تمیز کرده، قطر آنها را بزرگتر میکند و به این ترتیب فشار خون کاهش مییابد. این روند باعث افزایش اکسیژن رسانی به سلولهای بدن نیز میشود.
محافظت از سلامت مغز:
مطالعات دانشمندان سوئیسی نیز نشان داده که رسوراترول محافظ سلامت مغز است. رسوراترول پلاکتهای آسیب دیده مغزی و رادیکالهای آزاد مرتبط با ابتلا به بیماری آلزایمر را خنثی میکند. رسوراترول جریان خون به مغز را نیز افزایش داده و به بهبود پاسخهای ذهنی ما کمک میکند.
محافظت از پوست در برابر سرطان:
تحقیقات همچنین نشان میدهد که رسوراترول در برابر اشعه UVB از پوست محافظت میکند و از این رو راهی است برای محافظت در برابر ابتلا به سرطان پوست.
پیشگیری از پوسیدگی دندان ها:
بر اساس نتایج پژوهشی که در ژورنال تغذیه به چاپ رسیده است، انگور جلوی رشد و تکثیر باکتریهای دهان را که باعث پوسیدگی دندان هستند، میگیرد. این خاصیت ضد باکتریایی انگور به علت وجود اولئانولیک اسید و آلدئید اولئانولیک است که در پوست انگور ذخیره شده است.
کاهش چربی خون:
یکی دیگر از خواص انگور کاهش چربی خون است. خوردن انگور به ویژه انگورهای دانه دار و جویدن دانه ها، تأثیرخوبی در کاهش چربی خون دارد. انگور سرشار از فیبرهای محلول در آب است که فیبرهای غذایی با کلسترول بد خون مقابله میکنند. از این گذشته انگورحاوی پولی فنولهای آنتی اکسیدانی نیزهست که باعث کاهش جذب کلسترول میشود.
جلوگیری از آب مروارید:
انگور و عصاره انگورسرشار از مواد آنتی اکسیدان، بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین است و همه این مواد در تقویت بینایی و سلامت چشم انسان و فرآیند بینایی نقش مهمی ایفا میکنند. وجود این ترکیبات در انگور سبب میشود که مصرف منظم انگور از بیماریهای چشمی همچون آب مروارید و کاهش بینایی بر اثر افزایش سن جلوگیری نماید.
پیشگیری از پوکی استخوان:
انگور منبع ریزمغذیهایی نظیر مس، آهن و منگنز است که همگی در تشکیل و قدرت استخوانها نقش مهمی دارند. انگور سبز یا زرد دارای کاتچین است که در پیشگیری از پوکی استخوان نقش دارد.