لزوم اصلاح حکمرانی بیمه‌های درمانی با حفظ تولیت وزارت بهداشت در حوزه سلامت

مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه اصلاح حکمرانی بیمه باید با حفظ تولیت کامل وزارت بهداشت در حوزه سلامت انجام گیرد، گفت: پرداخت مطالبات مراکز ارائه‌دهنده خدمت از طرف بیمه سلامت کاملاً به‌روز است و هیچ مرکزی مطالبه‌ای بابت سال ۱۴۰۰ از بیمه سلامت استان ندارد.

لزوم اصلاح حکمرانی بیمه‌های درمانی با حفظ تولیت وزارت بهداشت در حوزه سلامت

به گزارش ایمنا و به نقل از روابط عمومی بیمه سلامت استان اصفهان، محمدحسین صفاری اظهار کرد: بیمه سلامت استان اصفهان در سال گذشته مجموعاً هزار و ۳۴۸ میلیارد تومان در حوزه درمان استان هزینه کرده که درصد بالایی از این مبلغ در بخش‌های دولتی توزیع شده و نسبت‌به سال ۹۹ حدود ۶۰ درصد رشد داشته است. پرداخت مطالبات مراکز ارائه‌دهنده خدمت از طرف بیمه سلامت کاملاً به‌روز است و هیچ مرکزی مطالبه‌ای بابت سال ۱۴۰۰ از بیمه سلامت استان ندارد.

وی با اشاره به مفاد بند هفت سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام‌معظم رهبری در سال ۱۳۹۳ گفت: چنین استنباط می‌شود که تولیت نظام سلامت با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی است و مدیریت منابع سلامت هم از طریق نظام بیمه باید با محوریت وزارت بهداشت باشد، درحال‌حاضر هیچ مرکز ارائه‌دهنده خدمات درمانی دولتی یا خصوصی، مطالبه‌ای از سازمان بیمه سلامت ندارند؛ اما به علت مطالبات انباشته‌ای که از سازمان تأمین اجتماعی دارند دچار مشکلات عدیده‌ای در ارائه خدمات به مردم شدند.

لزوم ادغام تمام صندوق‌های بیمه پایه درمان در یک سازمان

مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان ادامه داد: تنها راهکار رفع مشکلات فعلی نظام سلامت و ارائه مطلوب‌تر خدمات درمانی به مردم، ادغام تمام صندوق‌های بیمه پایه درمان در یک سازمان و مدیریت متمرکز منابع سلامت از طریق یک سازمان بیمه‌ای البته با محوریت و تولیت وزارت بهداشت است که تجربه موفق تشکیل سازمان بیمه سلامت و انتقال آن به وزارت بهداشت و مقایسه عملکرد آن با سازمان تأمین اجتماعی قابل توجه است.

وی گفت: تشکیل سازمان بیمه سلامت در سال ۱۳۹۱ به‌منظور ارائه خدمات بیمه پایه درمان به تمام مردم به‌صورت یکسان و تنها در قالب یک سازمان بیمه‌ای بوده است، به‌طوری‌که همه جمعیت بیش از ۸۰ میلیونی کشور از یک بیمه پایه درمان برخوردار شوند و دیگر فردی فاقد پوشش بیمه درمانی در کشور نباشد.

صفاری افزود: درواقع هدف اصلی، تجمیع سازمان‌های بیمه‌گر پایه درمان در کشور بوده و به‌دنبال آن تحقق اهداف بلندی چون عدالت‌محوری، ارتقای سطح کیفیت و خدمات سلامت، کاهش پرداخت از جیب بیمه‌شدگان، رفع هم‌پوشانی بیمه‌ای و بسط و گسترش برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع در سراسر کشور به عهده سازمان بیمه سلامت گذاشته شده است.

وی تصریح کرد: هدف اصلی ایجاد نظام سلامت، ارتقای سطح سلامت جامعه و هدف اصلی سازمان بیمه سلامت نیز ایجاد مشارکت عادلانه در تأمین و محافظت مالی از بیمه‌شدگان است.

ایجاد نظام ارجاع می‌تواند به افزایش بهره‌وری کمک کند

مدیرکل بیمه سلامت استان اصفهان با بیان اینکه درحال‌حاضر در سازمان بیمه سلامت پنج صندوق بیمه‌ای درمان وجود دارد، ادامه داد: راهکار مطلوب این است که سهم درمان حق بیمه تأمین اجتماعی بلافاصله توسط این سازمان در صندوق درمانی تحت نظارت سازمان بیمه سلامت واریز شود که این صندوق نیز یک صندوق بیمه‌ای همانند پنج صندوق دیگر تحت نظارت این سازمان مدیریت شود.

وی ادامه داد: باید بعد از ادغام همه صندوق‌های بیمه‌ای درمان در سازمان بیمه سلامت باید به‌دنبال کاهش پرداخت از جیب مردم در حوزه سلامت باشیم. برخلاف بعضی ادعاها، بهره‌وری هزینه‌کرد منابع در بخش بهداشت و درمان را خیلی پایین نمی‌دانیم و این بهره‌وری در حد مطلوبی است. البته باید به سمت استقرار کامل نظام سلامت الکترونیک و هوشمند و اجرای راهنماهای بالینی درمان برویم؛ همچنین ایجاد نظام ارجاع می‌تواند می‌تواند به افزایش بهره‌وری کمک کند.

صفاری گفت: درواقع اصلاح حکمرانی بیمه باید با حفظ تولیت کامل وزارت بهداشت در حوزه سلامت انجام گیرد و انتزاع سهم درمان تأمین اجتماعی از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و انتقال آن به سازمان بیمه سلامت که زیرمجموعه وزارت بهداشت است، این اصلاح را به ارمغان می‌آورد.

منبع: imna-585683

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار