فعالیت ۳۷۵ خانه هلال و حدود ۵۰ هزار نیروی داوطلب در استان اصفهان

معاون داوطلبان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با بیان اینکه ۳۷۵ خانه هلال در سطح استان اصفهان دایر است، گفت: جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان به طور ۴۰ تا ۵۰ هزار نیروی داوطلب اعم از جوانان، امدادگران و داوطلبان دارد.

فعالیت ۳۷۵ خانه هلال و حدود ۵۰ هزار نیروی داوطلب در استان اصفهان

محمدنوید متقی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا، اظهار کرد: نیروهای داوطلب هلال‌احمر بر اساس سن به دو گروه تقسیم می‌شوند؛ افراد زیر ۳۰ سال در گروه جوانان و افراد بالای ۳۰ سال در گروه داوطلبان جای می‌گیرند. هر شهرستان استان اصفهان دارای یک مرکز هلال‌احمر تحت عنوان شعب هلال‌احمر است و در همه این شعب داوطلبان حضور دارند و به تناسب درحال فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان به طور کلی دارای ۴۰ تا ۵۰ هزار نیروی داوطلب اعم از جوانان، امدادگران و داوطلبان است، افزود: جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان از نظر تعداد نیروی انسانی در موقعیت بسیار خوبی نسبت به سایر استان‌های کشور قرار دارد؛ به طوری که سایر استان‌ها در زمان نیاز به نیروی انسانی به خصوص نیروهای امدادی، از استان اصفهان کمک می‌گیرند.

معاون داوطلبان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با بیان اینکه برخی نیروهای داوطلب هلال‌احمر در دوره‌های آموزشی تخصصی امدادی شرکت و فعالیت‌های امدادی انجام می‌دهند که به آنها عنوان امدادگر داده می‌شود، ادامه داد: به علت اینکه اقدامات نیروهای داوطلب به صورت داوطلبانه است، در برخی بحران‌ها با وفور نیرو و در برخی بحران‌ها با کمبود نیروی انسانی داوطلب روبه‌رو هستیم که کمبودها با فراخوان‌های مختلف جبران می‌شود.

صددرصد داوطلبانه بودن خانه‌های هلال

وی با اشاره به خانه‌های هلال سراسر استان اصفهان، تصریح کرد: برپایی خانه‌های هلال اقدامی بسیار ویژه است که حدود یک تا دو سال از آغاز آن می‌گذرد. خانه هلال، هلال‌احمر کوچکی است که در روستاها و محلات شهری دایر می‌شود اما تفاوت آن با سایر مراکز هلال‌احمر، صددرصد داوطلبانه بودن آن است.

متقی با بیان اینکه در سطح استان اصفهان حدود ۳۷۵ خانه هلال دایر شده است، اضافه کرد: خانه‌های هلال در سه حوزه جوانان، امداد و داوطلبان فعالیت می‌کنند. این خانه‌ها در زمان غیرحادثه و غیربحران وظیفه دارند نسبت به جذب، آموزش و سازماندهی افراد ساکن در همان منطقه اقدام کنند. در واقع جمعیت هلال‌احمر با شعار «هر خانواده یک امدادگر» موظف است ساکنان هر منطقه مسکونی را از هشت تا ۸۰ سال در صورت وجود علاقه، آموزش دهد.

لزوم آموزش افراد ساکن در هر منطقه

وی با بیان اینکه اعضای خانه‌های هلال پس از آموزش در تیم‌های امدادی چینش و سازماندهی امدادی می‌شوند، گفت: در صورت وقوع حادثه‌ای در یک منطقه، اولین افراد حاضر در محل حادثه یا بحران، افراد ساکن همان منطقه هستند؛ لذا بهترین حالت آموزش دادن ساکنان همان منطقه است. برخی از این افراد در حوزه مددکاری اجتماعی فعالیت دارند و حلقه واسط میان توانمندان و نیازمندان محسوب می‌شوند که مباحث کمک معیشتی یا کمک هزینه دارو و درمان را برعهده دارند.

معاون داوطلبان جمعیت هلال‌احمر استان اصفهان با اشاره به شرایط و روند ثبت‌نام افراد در گروه داوطلبان، ادامه داد: محدودیتی در عضویت جمعیت هلال‌احمر به جز داشتن علاقه، وجود ندارد و از همه اقشار جامعه برای پیوستن به جمعیت هلال‌احمر دعوت می‌شوند تا در مسیر خدمت‌رسانی، یاری‌کننده باشند. افراد برای عضویت در جمعیت هلال‌احمر باید به نزدیک‌ترین مرکز و شعبه هلال‌احمر یا خانه هلال مراجعه و فرم عضویت خود را پر کنند.

وی با بیان اینکه هرساله طرح‌های مختلفی نظیر اهدای خون، پروژه‌های داوطلبی برای کمک‌های معیشتی، اشتغال و کارآفرینی در بحث خدمات داوطلبانه هلال‌احمر اجرا می‌شود، اظهار کرد: یکی از طرح‌های اجرایی داوطلبانه و انسان‌دوستانه دائم، طرح « نیابت» است که در این طرح داوطلبان به صورت خودجوش به مراکز و خانه‌های سالمندان مراجعه، از آنها دلجویی و در صورت مهیا بودن شرایط به آنها کمک می‌کنند.

ارسال نظر

New Project اخرین اخبار
New Project پربیننده‌ترین اخبار