مدیر عامل ذوب آهن :شب خوابی برخی کارگران ذوب آهن عامل بوی کک درلنجان

مدیر عامل ذوب آهن گفت: انتظار ما از محیط زیست ارائه راهکار کارشناسی شده است چراکه ما تخصصی در حوزه محیط زیست نداشته و نداریم لذا این اداره است که باید لیستی از راهکارهای عملی را به ما اعلام کند و بعد از ما خواسته اقدام عملی را داشته باشید و اینکه به یکباره بوی کُک به ماجرای مطبوعاتی مبدل شود.

مدیر عامل ذوب آهن :شب خوابی برخی کارگران ذوب آهن عامل بوی کک درلنجان

مدیر عامل ذوب آهن گفت: انتظار ما از محیط زیست ارائه راهکار کارشناسی شده است چراکه ما تخصصی در حوزه محیط زیست نداشته و نداریم لذا این اداره است که باید لیستی از راهکارهای عملی را به ما اعلام کند و بعد از ما خواسته اقدام عملی را داشته باشید و اینکه به یکباره بوی کُک به ماجرای مطبوعاتی مبدل شود.

به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان لنجان، احمد صادقی در نشست مشترک با اعضاء شورای اسلامی شهرهای زرین شهر، چمگردان، زاینده رود، باغشاد، سده لنجان و ورنامخواست و رئیس اداره محیط زیست شهرستان لنجان اظهار کرد: امروز با توجه وضعیت موجود کارخانه ذوب آهن روبه توقف و نابودی است و چنانچه روند اقتصادی و مشکلات مدیریتی کشور در خصوص کارخانه ذوب اهن حل نشود این کارخانه به خودی خود تعطیل خواهد شد و نیاز نیست محیط زیست آن را تعطیل کند.

وی افزود: ما بارها با اداره محیط زیست جلسه داشته ایم و این محیط زیست است که به عنوان یک کارشناس باید راهکارهای لازم را به ما ارائه دهد تا بتوانیم در راستای رفع مسائل زیست محیطی گام برداریم اما اینگونه که محیط زیست سخن به میان می آورد یعنی تعطیلی ذوب آهن تنها راه حل است.

مدیرعامل کارخانه ذوب اهن تصریح کرد: کُک سازی در همه جای دنیا وجود دارد و نمی شود هیچگونه بویی اطراف کارخانه نباشد چراکه کُک زمانی که از کوره خارج می شود بویی را از خود منتشر می کند و گاهی نسیمی هم می وزد و باعث انتشار آن در منطقه می شود.

بوی کُک نباید به ماجرای مطبوعاتی و جوسازی مبدل شود

وی ادامه داد: حال انکه مردم نمیدانند آیا بوی منتشر شده مشکلی دارد و یا باعث مسمومیت می شود یاخیر و باید گفت اگر بوی کُک خطرات احتمالی را به دنبال داشته وحق حیات را از کسی بگیرد بنده به عنوان یک انسان همراه با محیط زیست کارخانه را تعطیل خواهم کرد و البته با تعطیلی این کارخانه 15 هزار نفر نیز بیکار خواهند شد.

صادقی عنوان کرد: انتظار ما از محیط زیست ارائه راهکار کارشناسی شده است چراکه ما تخصصی در حوزه محیط زیست نداشته و نداریم لذا این اداره است که باید لیستی از راهکارهای عملی را به ما اعلام کند و بعد از ما خواسته اقدام عملی را داشته باشید و اینکه به یکباره بوی کک به ماجرای مطبوعاتی و جوسازی مبدل شود صحیح نیست.

وی بیان کرد: امروز کارخانه ذوب اهن با بدهی 6 هزار و 900 میلیارد تومان مواجه است و این در حالی است که درآمد سالیانه فروش ما 3 هزار میلیارد تومان بوده و باید گفت همه چیز این کارخانه قفل شده و با روند موجود به کمک محیط زیست آن را تعطیل خواهیم کرد.

مدیرعامل کارخانه ذوب اهن یاداور شد: در سال 69 به دنبال دستور آیت الله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت برای نجات کارخانه ذوب آهن به سمت گازسوز کردن سیستم های موجود در ذوب آهن برداشتیم و طرح قائم نیز در همین راستا اجرایی شد اما باید توجه داشت که اجرای این طرح نیازمند 10 سال زمان بود که به دلیل تغییر دولت و مدیریت کارخانه اجازه ادامه اجرای این طرح به ما داده نشد.

وی متذکر شد: اگر طرح گازسوز کردن ذوب آهن اجرایی میشد دیگر کُک وجود نداشت که باعث آلایندگی باشد اما تغییر مدیریت ها اجازه این کار را نداد حال به نظر محیط زیست راه حل فنی برای جلوگیری از بوی کُک چیست؟

مجموعه ذوب آهن همراه با محیط زیست است نه در مقابل آن

صادقی خاطرنشان کرد: باید توجه داشته باشیم که مجموعه ذوب آهن همراه با محیط زیست است نه در مقابل آن و اقدامات زیست محیطی این شرکت در سال های گذشته موید این مطلب است .

وی با اشاره به کاشت چندصد هکتاری درخت در دوره اول مسئولیت خود در محوطه ذوب آهن اذعان کرد: باید توجه داشت در صورتی که این اقدام صورت نمی گرفت، ضریب اکسیژن در منطقه کمتر از حد مجاز می شد و مشکلاتی را برای مردم ایجاد می کرد لذا با توجه به اهمیت موضوع به سمت ایجاد این جنگل مصنوعی گام برداشتیم.

مدیرعامل کارخانه ذوب اهن همچنین از نوسازی سیستم ال اف (های) کُنورتور و آگلومراسیون ذوب آهن فراتر از توصیه های محیط زیست خبر داد و گفت: آیا زمانی که کارکنان در شیفت شب وظیفه خود را به درستی انجام نداده و تمیزکاری دریچه کُک کاتریا را انجام نمی دهد بنده باید کشیک بکشم تا به عملکرد آنها نظارت داشته باشم؟

وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت موضوع به دنبال آن هستیم با ایجاد مدیریت بازرسی،کنترل بیشتری روی عملکرد کارکنان در شیفت شب برای انجام بهتر وظایف آنها صورت گیرد از سوی دیگر بهتر است کمیته مشترکی برای پیگیری مسائل و مشکلات زیست محیطی این شرکت با مسئولان شهرستان لنجان تشکیل شود تا بتوان کارهای موثری در حوزه مسائل زیست محیطی انجام داد.

جلوگیری از خروج آب های سمی و تعطیلی 9 حوضچه آب سمی در ذوب آهن

صادقی در ادامه به دیگر اقدامات زیست محیطی این شرکت در دوره جدید مسئولیت خود اشاره کرد و افزود: جلوگیری از خروج آب های سمی و تعطیلی 9 حوضچه آب سمی با دستور من صورت گرفت و فناوری روز دنیا برای گرفتن سموم آب کُک سازی انجام شده است .
وی تصریح کرد: حوضچه های فاضلاب باید مُدرن شود چون روباز است و در این صورت هیچ بوئی نخواهد داشت .
مدیرعامل کارخانه ذوب اهن همچنین از تعطیلی تصفیه خانه فاضلاب این شرکت در محوطه بیرونی کارخانه خبر داد و بیان کرد: سفارش خرید تجهیزات مُدرن برای ساخت تصفیه خانه در داخل کارخانه داده شده است تا بتوانیم در مسیر تحقق این مهم گام های موثری را برداریم.


مدیرعامل شرکت ذوب آهن همچنین با اشاره به پرداخت عوارض این شرکت به اداره دارایی عنوان کرد: اعتقاد داریم که سهمیه شهرهای همجوار کارخانه از این محل باید بیشتر از سایر شهرها باشد و مجمع نمایندگان استان باید در قانون فعلی بازنگری کند .
وی با اشاره به پیگیری کارخانه ذوب آهن برای بازگرداندن زمین های جدا شده در گذشته گفت: با بازگشت این زمین ها، تکلیف افرادی که در این محدوده اقدام به ساخت و ساز کرده اند روشن و شرایط برای آنها بهتر خواهد شد .

مسیر اتوبان ذوب آهن بهترین مسیر برای متروی اصفهان - زرین شهر
صادقی به اجرای طرح متروی اصفهان - زرین شهر اشاره کرد و یادآور شد: خط مترو در گذشته در مسیری پیش بینی شده بود که زمین های زیادی را دربرمی گرفت و به همین دلیل تملک آنها مشکل بود اما با مطالعات صورت گرفته، مسیر اتوبان ذوب آهن بهترین مسیر برای مترو شناخته شده و قرار است شرکتی تشکیل شود تا ذوب آهن سهامدار آن باشد .

گویا جان انسان ها در این منطقه ارزشی ندارد

در ادامه این نشست احمد احمدیان گفت: ما باید عادلانه با مسائل برخورد کنم ما نیز میدانیم صنعت ذوب آهن ثمراتی را برای شهرستان به همراه داشته اما مشکلات متعدد زیست محیطی را نیز به همراه داشته و آسیب هایی مردم را تهدید می کند.

وی خاطرنشان کرد: مردم حقیقتا از بوی نامطبوع کُک ناراحت بوده و افراد مسن و کودکان از سوزش چشم، گلو درد و تنگی نفس در عذاب هستند لذا نباید کوتاهی نیروهای شیفت شب ذوب آهن را سپر بلا قرار داد و این مسئله باید بیشتر مورد توجه قرار داد.

مردم لنجان خسته اند اما امید دارند

در پایان این نشست اکبر آریان گفت: ساخت کارخانه های مادر در هر منطقه مزایای زیادی از جمله ایجاد فرصت های شغلی پایدار، تربیت نیروی متخصص و تکمیل زیرساختهایی از جمله حمل ونقل، توسعه شبکه های انتقال انرژی می شود و می توان حل معضل بیکاری در یک منطقه را وجود کارخانه های صنعتی دانست.

وی افزود: بیش ا ز 50 سال است که کارخانه ذوب آهن در منطقه لنجان مشغول فعالیت است و مردم زمانی خود را با ذوب آهن در تعامل میدیدند چراکه به هرحال اشتغالی برای آنها ایجاد می کرد و ثمرات مالی را به عینه در شهر خود میدیدند اما چند سالی است که نه تنها منابع مالی همچون پرداخت ارزش افزوده در شهرستان لنجان کاهش چشمگیر یافته در شرایط کنونی بیکاری در منطقه بیداد می‌کند و خانواده‌ها دغدغه بیکاری جوانان خود را دارند.

رئیس شورای اسلامی زرین شهر با اشاره به نرخ 26 درصدی بیکاری در لنجان، تصریح کرد: انتظار مردم از صنایع موجود در شهرستان لنجان بخصوص صنعت مادر ذوب آهن این است که تا مزایایش شامل حال همه مردم استان بخصوص مردم شهرستان لنجان شود اما نرخ بیکاری بالا و آلایندگی ذوب آهن قدرت تحمل آنها را در برابر تحمل بوی کُک کاهش داده است.

وی اضافه کرد: قصد نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ایستادن روبه روی ذوب اهن ایستادن نیست و ما امروز برای انتقال مشکلات و رفع آن برخاسته ایم و باید توجه داشت که اگر مشکل بوی مشمئز کننده کُک تنها مسئله کوتاهی نیروی کار است که این مسئله به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست مردم بخاطر اینگونه کوتاهی ها دچار عذاب و چالش شوند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار