آغاز امتحانات دانش آموزان پس از عید فطر/ حذف بخشی از کتابهای درسی
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به حذف بخشی از کتابهای درسی در امتحانات پایان سال گفت: امتحانات از ۲۷ اردیبهشت آغاز میشود.
محسن حاجی میرزایی وزیر آموزش و پرورش درباره برگزاری امتحانات پایان سال دانش آموزان اظهار کرد: براساس هماهنگیها قرار است امتحانات بعد از عید فطر یعنی پس از 27 اردیبهشت ماه آغاز شود.
وی افزود: تلاش میکنیم متناسب با پایههای تحصیلی مختلف تا قبل از 28 خرداد که زمان برگزاری انتخابات است امتحانات به پایان رسیده باشد بنابراین 27 اردیبهشت پایان سال تحصیلی برای دوره متوسطه و پایان اردیبهشت ماه پایان دوره آموزش برای دوره ابتدایی تعیین شده و پس از آن امتحانات آغاز میشود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: امتحانات به دو صورت حضوری و غیرحضوری است، اصرار داریم امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار شود.
امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری است
وی با اشاره به اینکه دانش آموزان میپرسند چرا در این شرایط بر امتحانات حضوری تاکید داریم، متذکر شد: بدون هماهنگی با ستاد ملی مقابله با کرونا و ملاحظات بهداشتی این کار را انجام نخواهیم داد، زمانی برای برگزاری امتحانات به شیوه حضوری اقدام میکنیم که با مسئولان بهداشت و سلامت کشور هماهنگ باشیم بنابراین دانش آموزان از این جهت نگران نباشند.
وزیر آموزش و پرورش درباره اینکه چرا میگوییم امتحانات پایه نهم و دوازدهم حضوری باشد، اینگونه توضیح داد: امتحانات پایه نهم و دوازدهم در آینده شغلی و زندگی دانشآموزان تاثیرگذار است و اگر به صورت غیرحضوری برگزار شود احتمال اینکه حقوق دانشآموزان تضییع شود و نگرانی برای همسانی در نمرهدهی و سنجش تحصیلی دانشآموزان پیش بیاید فراوان خواهد بود، بنابراین نیاز است امتحانات هماهنگ و یکسان به صورت حضوری برگزار شود تا مطمئن شویم حق هیچ دانشآموزی تضییع نخواهد شد.
حاجی میرزایی بیان کرد: اگر در زمان تعیین شده برای برگزاری امتحانات از سوی ستاد کرونا به ما اجازه برگزاری داده نشود ممکن است زمان امتحانات را به تاخیر بیندازیم اما اصرار داریم امتحانات پایه نهم و دوازدهم به صورت حضوری برگزار شود.
امتحانات غیر حضوری برای کدام دانش آموزان؟
وی ادامه داد: برای سایر پایهها اگر اجازه برگزاری امتحانات حضوری داده نشود، امتحانات به صورت غیر حضوری برگزار خواهد شد، کیفیت برگزاری امتحانات غیر حضوری در اختیار شورای مدرسه است و میتوانند از روشهای متنوع برای سنجش پیشرفت تحصیلی دانش آموزان و برگزاری امتحانات پایان سال استفاده کنند.مهم این است، معلم به عنوان مهمترین عامل ارزیابی کننده به جمع بندی و ارزیابی دقیق از توانمندی دانش آموز براساس تحقق اهداف تحصیلی برسد.
وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: بنابراین برای سایر پایههای تحصیلی درصورتی که اجازه امتحانات حضوری نداشته باشیم به صورت غیر حضوری برگزار میشود البته این پیش بینی ما است و هنوز سه هفته تا شروع امتحانات باقی مانده و باید ببینیم شرایط در آن روزها چگونه خواهد بود.
بخشی از کتابهای درسی حذف شده است
وی درباره حذفیات امتحانات گفت: حذفیات برای تمام پایههای تحصیلی در وضعیت قرمز، نارنجی و آبی مشخص شده است و میدانیم چه درسهایی حذف شده است، این موضوع از ابتدای سال تحصیلی مشخص شد و تعجب میکنم چرا برخی دانش آموزان اطلاع ندارند، از مدیران مدارس، معلمان و روسای مناطق و شهرستانها درخواست میکنم اطلاعات را در اختیار دانش آموزان قرار دهند. حذفیات کتاب درسی بر روی سایت مرکز سنجش آموزش و پرورش و سازمان پژوهش و برنامهریزی آموزشی قرار گرفته و میدانیم در شرایط قرمز چه درسهایی را حذف میکنیم، هماکنون شرایط عمومی کشور قرمز است و امتحانات در بیشتر مناطق براساس شرایط قرمز برگزار میشود، تصمیمگیری در این زمینه برعهده شورای مدرسه است و متناسب با وضعیت شهر و منطقه تصمیم میگیرند، درسهای حذف شده چیست.
حاجی میرزایی درباره مشکلات آموزش در فضای مجازی عنوان کرد: یکی از دغدغهها این است که یادگیری درفضای مجازی خوب اتفاق نمیافتد، یکی از واقعیتهای مهم که در اجلاس وزرای آموزش و پرورش کشورهای جهان مطرح شد این بود که دنیا به این باور رسیده که مدرسه و معلم جایگزینی ندارد و هیچ روشی نمیتواند جایگزین روش حضوری در مدرسه و کلاس درس باشد. بنابراین قبول داریم آموزش در فضای مجازی با محدودیتهایی روبرو است،معلمان باید توانمندیهای دیگری داشته باشند، فعالیت دانش آموزان در فضای مجازی متفاوتتر از فضای حضوری است. اما در شرایطی که اجازه نداریم مدارس را باز کنیم، ناگزیر به استفاده از آموزش مجازی هستیم، آنچه میتواند کاهش کیفیت را جبران کند تلاش بیشتر معلمان و دانش آموزان است.
وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: برخی از عدم پوشش اینترنت گلایه دارند، درست است که پوشش اینترنت در کشور کامل نیست البته پهنای باند به میزان چشم گیری افزایش یافته و توسعه اینترنت درحال افزایش است،امیدوارم به شرایطی برسیم که تمام مناطق ایران تحت پوشش کامل اینترنت باشد.
اینترنت شاد رایگان است
وی درباره رایگان بودن استفاده اینترنت در آموزش مجازی گفت: کار در شبکه شاد از طریق همراه اول، ایرانسل، رایتل و اینترنت خانگی رایگان است و هیچ کدام از اپراتورها حق ندارند بابت خدمات اینترنت شاد، پول دریافت کنند و این کار انجام نمیشود اما اگر خطایی اتفاق افتاده حتما منعکس کنید و توسط وزارت ارتباطات و آموزش و پرورش پیگیری میشود، وقتی افراد وارد اینترنت میشوند ممکن است بخشی را در فضای شاد و بخشی خارج از فضای شاد باشند، صرفا فعالیت در فضای شاد رایگان است.
فرصتی برای برگزاری کلاس حضوری نداریم
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه یکی از دغدغهها این است که آیا کلاس حضوری برگزار خواهد شد، بیان کرد: هماکنون شرایط کشور مناسب نیست و به هفتههای پایانی سال تحصیلی رسیدهایم به نظر نمیرسد فرصتی برای آموزش حضوری داشته باشیم علاقه داشتیم برای جبران کاستیها دوره کوتاه آموزش حضوری برگزار کنیم اما به نظر میرسد شرایط مناسب نیست امیدوارم با رفع کاستیها شروع سال تحصیلی آینده به صورت حضوری باشد.