هوش مصنوعی در خدمت ایمنی ترافیک اصفهان

رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی فرماندهی انتظامی استان اصفهان از برگزاری کنفرانس هوش مصنوعی در آینده نزدیک خبر داد و امیدواری خود را برای بهره‌برداری از این فناوری در راستای ایمن‌سازی ترافیک و تسهیل در عبور و مرور ابراز کرد.

هوش مصنوعی در خدمت ایمنی ترافیک اصفهان

مینا عباسپور| سرهنگ علی‌اصغر زارع در نشست خبری با اصحاب رسانه در اصفهان به رشد سریع هوش مصنوعی در جوامع مختلف اشاره کرد و گفت: تفکر ما در انتظامی کشور و استان اصفهان بر استفاده از هوش مصنوعی و هوشمندسازی است. پلیس راه و راهور استان نیز با توجه به نیاز این حوزه، اقدامات زیادی انجام داده است.

او افزود: نصب دستگاه‌های هوشمند در مناطق شهری بر عهده شهرداری‌ها و در حوزه برون‌شهری، بر عهده اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای است. بخشی از تجهیزات نیز مختص به پلیس راه و راهور بوده که در سال‌های اخیر در استان اصفهان به‌خوبی پیاده‌سازی شده است.

سرهنگ زارع بر فعال بودن مراکز مانیتورینگ تأکید کرد و گفت: بیشتر تقاطع‌ها و معابر شهری و برون‌شهری اصفهان تحت پوشش دوربین‌ها قرار دارند و بر محورهای ارتباطی نظارت تصویری انجام می‌شود. همچنین، ناوگان عمومی حمل بار و مسافر نیز به‌طور هوشمند کنترل می‌شوند.

این مقام انتظامی اضافه کرد: استان اصفهان در موضوع ترافیک و هوشمند‌سازی جزء استان‌های پیشتاز کشور است. کنترل و ثبت کلیه ترددها، فعال بودن خودروهای ثبت تخلفات، استفاده از دستگاه‌های توزین برای کنترل ناوگان باربری، و تابلوهای پیام متغیر از اقدامات شاخص در زمینه هوشمند‌سازی هستند.

رئیس پلیس راهور استان همچنین اشاره کرد: پرداخت عوارض به‌صورت هوشمند، تنظیم الکترونیکی کروکی، انجام اینترنتی خدمات شماره‌گذاری، رصد هوشمند میانگین سرعت خودروها و تجهیز پلیس به دست‌افزارهای هوشمند از دیگر فعالیت‌های قابل‌توجه در این راستا به‌شمار می‌رود.

سرهنگ زارع بر این نکته تأکید کرد: علی‌رغم اقدامات خوب انجام‌شده، نباید به وضعیت موجود رضایت داد و باید به سمت استفاده از هوش مصنوعی حرکت کرد. او همچنین از تصمیم‌گیری برای برگزاری کنفرانس هوش مصنوعی در استان اصفهان با همکاری مراکز اجرایی و دانشگاهی خبر داد.

رئیس پلیس راهور استان گفت: یکی از مهمترین نکاتی که باید در کنار این اقدامات به آن توجه کنیم، نیاز به قانون‌گذاری و ایجاد تفکر هوشمند است تا مردم و مسئولین بتوانند از این حوزه در راستای ایمن‌سازی ترافیک و تسهیل در عبور و مرور بهره‌برداری خوبی داشته باشند.

 

کاهش حوادث جاده‌ای با بهره‌گیری از هوش مصنوعی

 

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان از استفاده از فناوری هوش مصنوعی برای کاهش حوادث جاده‌ای خبر داد. علی مولوی در این نشست خبری بیان کرد: امیدواریم با استفاده از این فناوری در آینده‌ای نزدیک به ایجاد دهکده جهانی نزدیک شویم و شاهد کاهش چشمگیری در حوادث ترافیکی باشیم.

مولوی توضیح داد: پلیس راه استان اصفهان با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی، نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها را شناسایی کرده و به وسیله سامانه همپا به رانندگان هشدار می‌دهد تا پیش از رسیدن به این نقاط، سرعت خود را کاهش دهند.

او افزود: در بزرگراه‌ها و آزادراه‌ها، میانگین سرعت خودروها به‌طور هوشمند محاسبه می‌شود و رانندگانی که از سرعت مجاز تجاوز کنند، مشمول اعمال قانون خواهند شد. همچنین، تردد خودروهای سنگین در خط سوم نیز با استفاده از دوربین‌ها کنترل و با متخلفان برخورد مناسب قانونی خواهد شد.

سرهنگ مولوی همچنین تأکید کرد: برای موفقیت این طرح، همکاری تمامی سازمان‌ها با پلیس و یکپارچه‌سازی اطلاعات ضروری است. او خاطر نشان کرد که کنترل سرعت خودروها به‌صورت هوشمند و بدون نیاز به حضور فیزیکی مأموران پلیس انجام می‌شود و خودروهایی که با سرعت کمتر از 70 کیلومتر در ساعت در آزادراه‌ها حرکت کنند، مشمول جریمه خواهند شد.

این مقام انتظامی به تخلفات مربوط به سرعت غیرمجاز اشاره کرده و تأکید کرد: سرعت یکی از عوامل اصلی تأثیرگذار بر شدت تصادفات است و این تخلفات به‌طور شبانه‌روزی توسط دوربین‌ها تحت نظر است. خودروهایی که سرعت آنها بین 120 تا 150 کیلومتر بر ساعت ثبت شود، به مدت 3 روز، و خودروهایی که سرعت آنها بین 150 تا 180 کیلومتر بر ساعت باشد، به مدت 7 روز و فاقد وسیله نقلیه‌ای که سرعت بالای 180 کیلومتر بر ساعت ثبت شود، به مدت 30 روز به پارکینگ منتقل خواهند شد.

 

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار