دست پر حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری

به دنبال انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ دکتر حسن روحانی به عنوان هفتمین رئیس جمهوری ایران برگزیده شد و ۱۲ مرداد ماه با تنفیذ رهبر معظم انقلاب دولت «تدبیر و امید» رسماً کار خود را آغاز کرد. اینک چند ماهی بیش به انتخابات دور بعدی ریاست جمهوری باقی نمانده است.

دست پر حسن روحانی برای انتخابات ریاست جمهوری

اصفهان امروز: به دنبال انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ دکتر حسن روحانی به عنوان هفتمین رئیس جمهوری ایران برگزیده شد و ۱۲ مرداد ماه با تنفیذ رهبر معظم انقلاب دولت «تدبیر و امید» رسماً کار خود را آغاز کرد. اینک چند ماهی بیش به انتخابات دور بعدی ریاست جمهوری باقی نمانده است. عده ای از همین حالا هجمه های خود علیه روحانی را آغاز کرده اند و عده ای نیز خود را برای نامزد شدن در این انتخابات آماده می کنند. وعده های روحانی در دور اول ریاست جمهوری اش با توجه به شرایط کشور بیشتر حول موضوعاتی همچون پرونده هسته‌ای، مهار تورم، حل مشکل بیکاری، رشد اقتصادی و کاهش تنش های سیاسی قرار گرفت. اگر با رعایت انصاف به مساله نگاه کنیم اگر نگوئیم روحانی هر آنچه را گفته بود عملی کرد، باید اعتراف کنیم روحانی با توجه به اوضاع به همه ریخته ای که از دوره احمدی نژاد به او به ارث رسیده بود کاری کرد کارستان.

دستاوردهای مثبت روحانی

روحانی در ابتدای امسال وعده رشد 5 درصدی را داده بود اما امروز شاهد رشد 7.4 درصدی هستیم که به گفته خود او در منطقه نظیر ندارد. اگر به این مساله توجه کنید که در سال ۹۱ یعنی در دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد حدود شش درصد رشد منفی داشتیم متوجه اهمیت این رشد 7.4 درصدی خواهید شد. دولت روحانی توانست در طی سال جاری بیش از 700 هزار شغل در کشور ایجاد کند. جالب است بدانید طبق آمارهای رسمی مرکز آمار ایران در ابتدای شروع کار دولت محمود احمدی نژاد در سال 84 جمعیت شاغل کشور20 میلیون و 618 هزار و 579 نفر بوده که در پایان سال 91 این عدد به 21 میلیون و 160 هزار و 887 نفر رسیده است و این آمار نشان می دهد در طول این حدود 8 سال تنها 542 هزار و 308 نفر به جمعیت شاغلان کشور افزوده شده است. روحانی توانست از طریق بیمه رایگان سلامت حدود ۱۱ میلیون نفر را بیمه درمانی کند. که بیش از 80 درصد آنها افراد نیازمند حاشیه شهرها هستند. و اما موفق‌ترین جنبه عملکرد دولت روحانی، در حوزه سیاست خارجی و روابط بین‌الملل رخ داده است. دولت روحانی موفق شد با به سرانجام رساندن پرونده هسته ای ایران دستاوردی درخشان در کارنامه کاری خود ثبت کند. دستاوردی که سالها بود مردم ایران چشم انتظار آن و نتایج حاصل از آن بودند. برجام نه تنها سایه تحریم های ناشی از مساله هسته ای بلکه سایه شوم جنگ را نیز نه تنها از سر ایران بلکه از کل منطقه برداشت. همه تحریم‌های هسته‌ای بعد از اجرایی شدن برجام در 27 دی‌ماه سال گذشته برداشته شد. این اتفاق در حالی رخ داد که قطعنامه‌ها وتحریم‌هایی که به گفته رئیس دولت پیشین کاغذپاره‌ای بیش نبود، اقتصاد را زمینگیر کرده و تورم، بیکاری و رکود را به ارمغان آورده بود. رفع تدریجی تحریم‌های هسته‌ای در کنار مدیریت کارآمد اقتصادی دولت یازدهم به‌تدریج شاخص‌های اقتصادی را در مسیر بهبود قرار داد. نرخ تورم سالانه در ۱۲ماه منتهی به دی‌ماه امسال در مقایسه با دوره مشابه پارسال 6.9 درصد شده است. این در حالی است که نرخ تورم در دوره احمدی نژاد به 45 درصد رسیده بود. تورمی که گفته می شود در 30 سال گذشته بی‌سابقه بوده و حتی در سال‌های جنگ هم تجربه نشده بود. برجام شرایطی را به وجود آورد که تولید نفت کشور از روزانه یک میلیون بشکه به 3 میلیون بشکه رسید. به گفته اسحاق جهانگیری در کمتر از یکسال از اجرای برجام میزان صادرات نفت و میعانات گازی ایران در تاریخ بعد از انقلاب به بالاترین حد خود رسید و چاه های نفتی که فعالیتش متوقف شده بود دوباره راه اندازی شد. امسال میزان صادرات و واردات کالای ایران به بالای 100 میلیون تن رسیده است که با توجه به اینکه در دوره تحریم ها بندرگاه های ایران خالی از کشتی های تجاری شده بود موفقیتی چشمگیر است. موفقیت دیگری که به واسطه برجام نصیب دولت روحانی شد این بود که امروز جهان فعالیت صلح‌آمیز هسته‌ای ما را به رسمیت شناخته است. اما روحانی با وجود تمام ویژگی های مثبتی که در کارنامه خود دارد همانطور که گفته شد گاه به شدت مورد هجوم مخالفانش قرار می گیرد . مخالفانی که گاه فراموش می کنند که وضع معیشتی سخت مردم یادگار دوران ریاست جمهوری قبلی است . نباید فراموش کرد که رسیدن آثار لغو تدریجی تحریم ها به سفره مردم، زمان‌بر است. کمبود هایی که حاصل چندین سال تحریم های سخت علیه ایران است را نمی توان ظرف مدت چهار سال جبران نمود. شاید مشکل روحانی در این اوضاع سخت اقتصادی که بر مردم تحمیل شده این باشد که نمی تواند معجزه کند.

ارسال نظر