معرفی انواع واویشکا
یکی از انواع غذاهای سنتی و خوش طعم ایرانی واویشکا است که در این مقاله قصد داریم تاریخچه، طرز تهیه و معرفی انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم.
یکی از انواع غذاهای سنتی و خوش طعم ایرانی واویشکا است که در این مقاله قصد داریم تاریخچه، طرز تهیه و معرفی انواع آن را مورد بررسی قرار دهیم. این نوع غذای سنتی و خوشمزه توجه علاقمندان زیادی را در مناطق شمالی کشور به خود جلب کرده است. انواع مختلفی از واویشکا در شهرهای مختلف کشور ایران طبخ می گردد.
تاریخچه واویشکا
تاریخچه واویشکا به این صورت بوده که زمانی ناصرالدین شاه با اهل خانواده خود از زنجان عبور می کردند بلافاصله همسر ناصرالدین شاه که باردار بوده است بوی واویشکا را احساس می کند و به دلیل اینکه وقت کافی نداشته اند به رفتن ادامه می دهند سپس بعد از چند روز همسر ناصرالدین شاه دچار بیماری سخت و لاعلاجی می شود. طبیبی بعد از معاینه های زیاد به این نتیجه می رسد که فرد بیمار به دلیل نخوردن غذایی که بوی آن به استشمامش رسیده دچار بیماری شده است. همسر ناصرالدین شاه به فکر روزی که از شهر زنجان عبور کردند و بوی خوشی به مشامش خورد افتاد. بنابراین بعد از فهمیدن علاج بیماری همسر ناصرالدین شاه، افراد به شهر زنجان می روند و واویشکا را فراهم می کنند و برای فرد بیمار که همان حسرت الملوک همسر پادشاه است می برند. حسرت الملوک که به شدت بیمار بود با خوردن واویشکا سلامتی خود را کامل به دست می آورد. واویشکا بعدا به عنوان «حسرت الملوک» در یادهای مردم آنجا به ثبت رسید. واویشکا به روش های گوناگونی که مواد اولیه( جگر، دل، گوشت مرغ، گوشت چرخ کرده و جگر سفید) انواع آن با همدیگر متفاوت است تهیه می شود. سیب زمینی، رب گوجه فرنگی، پیاز، گوجه فرنگی، ادویه، آبغوره و نمک و فلفل از مواد غیر متغیر در طرز تهیه واویشکا است که معمولا همیشه در منزل پیدا می شوند. برخی از شهرها با توجه به فرهنگ بومی خود قارچ را در این نوع غذا جایگزین گوشت می کنند.
انواع واویشکا
واویشکا نیز مانند قلیه ماهی، فسنجون، اکبرجوجه، میرزا قاسمی، کشک بادمجان و . . . یکی از غذاهای محلی و سنتی است که طرفداران زیادی دارد. این نوع غذای سنتی انواع مختلفی دارد که با مواد اولیه متفاوتی آماده و درست می شود. انواع واویشکا عبارتند از: واویشکا اردک، واویشکا قارچ، واویشکا سیب زمینی، واویشکا سبزیجات، واویشکا سیرابی، واویشکا میگو و ماهی، واویشکا مرغ، واویشکا گوشت، واویشکا جگر، واویشکا بادمجان و . . .
واویشکا جگر:
واویشکا جگر یکی از اصیل ترین و معروف ترین نوع واویشکا است که در استان گیلان تهیه می شود. واویشکای جگر شباهت بسیار زیادی با جغور بغور دارد. همانطور که از اسم این نوع واویشکا مشخص است پایه اصلی آن جگر گوسفند و جگر سفید است. اصل واویشکای جگر، ترش است چرا که حتما باید مقداری آبغوره در آن به کار برود. اگر دوست دارید که انواع طرز تهیه واویشکا را یادبگیرید به سایت upcook.ir مراجعه کنید.
واویشکا گوشت:
واویشکا گوشت یکی از اصیل ترین و خوشمزه ترین انواع واویشکا است که طرفداران بسیار زیادی دارد. در این نوع واویشکا هم می توانید از گوشت چرخ کرده و هم از گوشت تکه تکه خرد شده استفاده کنید.
واویشکا مرغ:
واویشکای مرغ یکی از ساده ترین و راحت ترین نوع واویشکا است که تهیه آن با استفاده از گوشت مرغابی، اردک و یا مرغ انجام می شود و مدت زمان پخت آن کمتر از سایر انواع واویشکا است. هسته اصلی این نوع واویشکا سینه مرغ یا گوشت مرغابی است.
واویشکا میگو و واویشکا ماهی:
واویشکای گوشت ماهی و میگو مخلوطی بسیار لذیذ از غذاهای محلی شمال و جنوب کشور عزیز ما است. در تهیه این نوع واویشکا حتما باید در پنج دقیقه آخر میگوها را اضافه کنید چرا که پخت زیاد میگو باعث سفت شدن گوشت آن می شود. اگر مقداری آب پرتقال یا آب نارنج به این نوع غذا اضافه کنید خواص ماهی و میگو کاملا حفظ می شود. اگر برای تهیه واویشکا میگو وماهی جدا کردن تیغ های ماهی برای شما سخت و دشوار باشد می توانید تن ماهی را جایگزین گوشت ماهی کنید.
واویشکا سبزیجات:
برای تهیه واویشکا سبزیجات که یک نوع غذای رژیمی به حساب می آید کافی است به دلخواه میزان مواد اولیه را با هم تفت داده و سپس پوره گوجه فرنگی یا رب گوجه اضافه کرده و آن را نوش جان کنید. اگر تا اینجای این محتوا توجه کرده باشید انواع مختلف واویشکا با مواد اولیه مختلف از روش خاصی پیروی می کند. افراد برای درست کردن این نوع غذای سنتی به یک سری مواد اصلی که شامل رب، ادویه، پیاز، سیر، آبغوره و نمک است نیاز دارند و همچنین به یک سری مواد متغیری مثل گوشت، مرغ، قارچ، سبزیجات، ماهی و میگو نیاز دارند ولی با توجه به ذائقه خود می توانند از انواع سبزیجات در طبخ واویشکا استفاده کنند که با این حالت با تغییر دادن مواد اولیه می توانند یک واویشکای رژیمی و خوشمزه که همان واویشکا سبزیجات است در اختیار داشته باشند.
طرز تهیه واویشکا
ما اینجا قصد داریم طرز تهیه واویشکا جگر را آموزش دهیم که یکی از رایج ترین و اصیل ترین نوع واویشکا است. طرز تهیه واویشکا جگر بسیار ساده و آسان است و تقریبا در زمانی کمی تهیه میشود .
ابتدا دو نوع جگر و دل گوسفند را بعد از شستن ریز خرد کنید سپس مقداری روغن را در تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید پیاز خلالی شده را در روغن تفت دهید تا نرم شود سپس مخلوط جگر و دل خرد شده را به همراه زردچوبه در پیاز تفت دهید. مقداری رب، نمک و فلفل را به مواد در حال تفت اضافه کنید و خوب هم بزنید تا ادویه و رب خوب به خورد جگر برود. گوجه فرنگی ها را میکس کنید و روی مواد بریزید سپس زعفران دم کرده و مقداری آب جوش نیز به مواد در حال پخت اضافه کنید تا به مدت بیست تا سی دقیقه طبخ شوند. برای پخت بهتر جگر سفید بهتر است آن را از قبل جداگانه طبخ دهید. سرو واویشکای جگر هم با نان سنگک و هم با برنج دلپذیر می شود.