سئول معجونی از آرامش و انتقام

عصر امروز نگاه فوتبال دوستان ایرانی به سئول دوخته خواهد. شهری 10 میلیون نفر که قلب کشور تمام صنعتی کره جنوبی هم به شمار می‌آید. جایی که دو غول سنتی فوتبال آسیا قرار است باهم روبرو شوند.

امیرحسین احتشامی- اصفهان امروز : عصر امروز نگاه فوتبال دوستان ایرانی به سئول دوخته خواهد. شهری 10 میلیون نفر که قلب کشور تمام صنعتی کره جنوبی هم به شمار می‌آید. جایی که دو غول سنتی فوتبال آسیا قرار است باهم روبرو شوند. تیم‌هایی که حداقل در یک قرن اخیر رقیبانی جدی برای یکدیگر بوده‌اند و در سه دهه گذشته جنگ دو قطب فوتبال آسیا به نبرد مرگ وزندگی تبدیل‌شده است. البته این حریف سخت‌کوش و هولناک چند دهه گذشته در پنج سال اخیر به لقمه‌ای چرب و نرم برای فوتبال ایران تبدیل‌شده است. چهار پیروزی متوالی تیم ملی برابر کره جنوبی که سه برد آن دربازی‌های رسمی به ثبت رسیده به شدیدترین شکل ممکن حس طلسم شکنی و انتقام را در کره‌ای‌ها بالابرده است. بر این اساس به نظر می‌رسد ببرهای شرق آسیا با تمام وجود وارد ورزشگاه جام جهانی سئول شوند بلکه میهمان را شکسته داده و از شرمندگی مردم کشورشان خارج شوند. جدای از این موضوع کره‌ای که صعودشان به جام جهانی را درخطرمی بینند باید به سه امتیاز بازی با تیم ملی ایران برسند چراکه هر نتیجه‌ای جز آن به‌شدت شانس صعود مستقیم آنها به جام جهانی روسیه را به خطر خواهد انداخت، به‌ویژه که رقیب دندان‌گردی چون ازبکستان هم در کمین نشسته باشد؛ اما در نقطه مقابل بازی عصر امروز هیچ نقشی در سرنوشت ایران بازی نمی‌کند. یوزهای ایرانی با 20 امتیاز بلیت جام جهانی را در جیب‌دارند و با فراغ بال به مصاف کره جنوبی می‌روند. بااین‌وجود نمی‌توان چنین تصور کرد که کی‌روش روش و شاگردانش بی‌تفاوت برابر حریف به میدان خواهند آمد. نگاهی به نفراتی که سرمربی تیم ملی با خود به سئول برده و لژیونرهایی که فراخوانده نشان از آن دارد که ازنظر سرمربی پرتغالی تیم ملی هیچ دیداری تشریفاتی نیست او قصد دارد همچنان پرچم فوتبال ایران را برابر کره برافراشته نگه دارد.

ترکیب احتمالی تیم ملی برابر کره

با توجه به نفراتی که کی‌روش با خود به کره جنوبی برده است، تشخیص ترکیب احتمالی تیم ملی کاری دشوار به نظر می‌رسد. در درون دروازه علیرضا حقیقی پس از مدت‌ها غیبت دوباره به تیم ملی فراخوانده شده و احتمال دارد گلر اصلی بازی امروز باشد و بیرانوند را نیمکت نشین کند. در خط دفاعی پژمان منتظری بزرگ‌ترین غایب ایران به شمار می‌رود. بازیکنی که کی‌روش به اردوی اخیر دعوت نکرد و در تهران ماند تا محمد انصاری جای او را بگیرد. بر این اساس احتمالاً زوج حسینی و انصاری که در پرسپولیس هم موفق عمل کرده ترکیب دونفره خط دفاعی تیم ملی را تشکیل خواهند داد. در سمت چپ و راست وریا غفوری و سعید آقایی و مهرداد محمدی حضور دارند که با توجه به سابقه حضور محمدی در سمت چپ بازی کردن این ملی‌پوش قطعی به نظر می‌رسد و در دسترس قرار دارند. بر این اساس وریا غفوری هم در سمت راست به کار گرفته خواهد شد تا زنجیره دافعی تیم ملی تکمیل شود. در پست هافبک دفاعی سعید عزت الهی از مهره‌های اصلی کی‌روش به شمار می‌آید و احتمالاً علی کریمی زوج این بازیکن خواهد بود. زوج بلندقد و فیزیکی که می‌توانند جنگ‌های میانه میدان را به سود خودشان تمام کنند. احتمال دیگر هم این است که احسان حاج صفی در کنار عزت الهی بازی کند. اما چهار بازیکنی که باید نقش حمله ترجمان تیم ملی به دروازه کره را بازی کنند وحید امیری، اشکان دژاگه، علیرضا جهانبخش و مهدی طارمی خواهند بود. اگر کی‌روش از سیستم 1-3-2-4 استفاده کند امیری در سمت راست و جهانبخش در سمت چپ بازی خواهند کرد و دژاگه هم‌پشت سر مهدی طارمی قرار خواهد گرفت. البته همه این احتمالت به شرایط فنی بازیکنان و میزان آمادگی آن‌ها وابسته است و ممکن است لیست کی‌روش بسیار غافلگیرکننده باشد.

رکورد 375 دقیقه‌ای ایران برابر کره جنوبی

375 دقیقه از آخرین گل کره جنوبی برابر ایران گذشته است. دربازی‌های جام ملت‌های 2011، تیم ملی کره جنوبی در دقیقه 105 بازی برابر ایران توسط بیت گارام یون دروازه ایران را گشود، این گل، باعث حذف ایران از مسابقات جام ملت‌های 2011 شد. از آن بازی به بعد، در چهار بازی متوالی دیگر، بازی ایران و کره جنوبی به‌طور چهارباره با برتری یک‌بر صفر ایران توأم شده است. در این مدت، از آخرین نفرات ایران که از کره جنوبی گل خورده‌اند هادی عقیلی و جواد نکونام از فوتبال کناره گرفته‌اند. پژمان نوری و مهدی رحمتی، 37 سال سن دارند و سایرین به‌جز کریم انصاری‌فرد و احسان حاج صفی حداقل 34 ساله هستند! 375 دقیقه حفظ دروازه تیم‌های ایرانی در این مدت توسط مهدی رحمتی، رحمان احمدی، علیرضا حقیقی و علیرضا بیرانوند اتفاق افتاده است. باید دید این بار چه اتفاقی رخ خواهد داد؛ رکوردتیم ملی از 400 دقیقه خواهد گذشت یا طلسم ایران برای کره تمام سرانجام می‌شکند.

نقشه‌های سرمربی کره برای شکست ایران

سرمربی جوان و تازه‌وارد کره برای شکست ایران نقشه‌های فراوانی در سر دارد. شین تائه یونگ که جای اولی اشتیلکه آلمانی نشسته است سعی کرده تا وارد چنگ لفظی با کی‌روش نشود چراکه خوب می‌داند در هر حالتی بازنده چنین نبردی خواهد بود. این مربی 42 ساله که پیش‌تر هدایت تیم ملی جوانان و المپیک کشورش را عهده دارد بوده است انرژی خود را معطوف به این کرده تا به هر شکل ممکن در بازی امروز پیروز شود. ظاهراً این مربی جوان قصد دارد تیمش را با شیوه‌ای احتیاط‌آمیز به مصاف ایران بفرستد و از تاکتیک بزن‌دررو استفاده کند. فوتبال کره‌ای با توجه به روحیه مردم کشورش همواره ارائه گر بازی تهاجمی بوده اما ظاهراً شرایط بازی امروز به‌گونه‌ای است که میزبان بی‌محابا به دروازه ایران نزدیک نخواهد شد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار