فواید اثربخش پیاز

یک پیاز کوچک حاوی ۲۹ کالری است. البته با توجه به اینکه پیاز به ندرت بدون مواد غذایی دیگر مصرف می شود؛ بنابراین کالری موجود در سایر مواد غذایی ترکیب شده با پیاز را نیز در نظر بگیرید. یک پیاز همچنین ۰.۱ گرم چربی به برنامه غذایی روزانه می افزاید.

یک پیاز کوچک حاوی ۲۹ کالری است. البته با توجه به اینکه پیاز به ندرت بدون مواد غذایی دیگر مصرف می شود؛ بنابراین کالری موجود در سایر مواد غذایی ترکیب شده با پیاز را نیز در نظر بگیرید. یک پیاز همچنین ۰.۱ گرم چربی به برنامه غذایی روزانه می افزاید.

پیاز از قدیمی‌ترین سبزیجات و صیفی‌جات خوراکی در دنیا بوده که حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، مقدار کمی کالری و چربی است. پیاز کمی بالاتر از سطح زمین رشد می کند، عطر و طعمی ملایم یا قوی داشته و در پخت بسیاری از غذاها استفاده می شود. همچنین این ماده غذایی در رنگ های سفید، زرد و سرخ در دسترس است.

کالری و چربی

یک پیاز کوچک حاوی ۲۹ کالری است. البته با توجه به اینکه پیاز به ندرت بدون مواد غذایی دیگر مصرف می شود؛ بنابراین کالری موجود در سایر مواد غذایی ترکیب شده با پیاز را نیز در نظر بگیرید. یک پیاز همچنین ۰.۱ گرم چربی به برنامه غذایی روزانه می افزاید.

کربوهیدرات و فیبر

یک پیاز کوچک حاوی ۷.۱ گرم کربوهیدرات بوده که البته مقدار کمی است و به میزان دریافت روزانه توصیه شده ۱۳۰ گرم مربوط است. یک پیاز کوچک همچنین ۱ گرم فیبر دارد که نوعی کربوهیدرات محسوب شده و در فرآیند جذب، تجزیه نمی شود. یک برنامه غذایی مطلوب باید حاوی ۲۵ تا ۳۸ گرم فیبر در روز باشد تا از بدن در برابر دیابت و سایر انواع سرطان پیشگیری کند.

ویتامین

مصرف یک پیاز کوچک، ۷ درصد از نیاز روزانه توصیه شده ویتامین C را تامین می کند. بدن برای سرعت بخشیدن به روند درمان و افزایش توان دفاعی، به ویتامین C نیاز دارد؛ بنابراین پیاز انتخاب خوبی برای حفاظت از بدن در برابر آسیب ها و بیماری است. همچنین یک پیاز حاوی ۵ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به ویتامین B6 بوده، این ویتامین که به نام پیریدوکسین نیز شناخته می شود، برای کمک به بدن در جهت استفاده از پروتئین مصرفی، نقشی حیاتی و مهم دارد.

مواد معدنی

یک پیاز کوچک حاوی مقدار کمی از موادمعدنی مختلف است. این ماده غذایی ۳ درصد از پتاسیم مورد نیاز روزانه را تامین کرده، همچنین حاوی ۲ درصد از میزان توصیه شده روزانه منیزیم، فسفر و کلسیم است. موادمعدنی موجود در پیاز بر ذخیره انرژی بدن، قدرت ماهیجه ها و دندان و عملکرد آنزیم ها تاثیر دارد.

فواید

وجود مقدارکمی پیاز در رژیم غذایی روزانه برای کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و سکته موثر است. براساس تحقیقات، ۱۰۰ تا ۲۰۰ گرم پیاز می تواند به کاهش التهاب موجود در شریان ها کمک کرده و از بیماری قلبی ناشی از این التهاب پیشگیری کند. لازم به ذکر است که این خاصیت به دلیل وجود ماده ای به نام کوئرستین است که در چای و سیب نیز وجود دارد.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار