بانوان در این دوران چگونه از یبوست پیشگیری کنند؟
بسیاری از بانوان در دوران بارداری، مبتلا به یبوست می شوند و علت این امر این است که در این دوران، سرعت عبور غذا از دستگاه گوارش کاهش می یابد تا بیشترین میزان مواد مغذی موردنیاز مادر و نوزاد جذب شود.
بسیاری از بانوان در دوران بارداری، مبتلا به یبوست می شوند و علت این امر این است که در این دوران، سرعت عبور غذا از دستگاه گوارش کاهش می یابد تا بیشترین میزان مواد مغذی موردنیاز مادر و نوزاد جذب شود.
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، گفت: مادران باردار می توانند با مصرف غذاهای پرفیبر مانند سبزی و میوه، غلات سبوس دار، انواع لوبیاها، نخود فرنگی و عدس از به وجود آمدن این مشکل پیشگیری کنند.
"فاطمه صادقی" مصرف انجیر و آلو سیاه را نیز در افزایش حرکات روده و تسهیل روند دفع موثر دانست و افزود: افزایش مصرف مایعات به ویژه مایعات گرم سبب بهبود و افزایش حرکت در دستگاه گوارش می شود، علاوه بر این مصرف مواد غذایی با فیبر بالا به همراه افزایش مصرف مایعات می تواند اثر قوی تری داشته باشد.
این کارشناس ارشد تغذیه، ادامه داد: مصرف مواد غذایی دارای فیبرهای نامحلول مثل انواع سبزی و سبوس ها در صورت ناکافی بودن مصرف مایعات، می تواند یبوست را تشدید کند.
او با اشاره به اینکه فعالیت جسمی مثل پیاده روی می تواند در رفع این مشکل سودمند باشد، توصیه کرد: بانوان باردار خوب است پیاده روی را در برنامه ی روزانه خود جای دهند.
صادقی در پایان یادآور شد: مادران باردار توجه داشته باشند که در دوران بارداری به هیچ عنوان بدون مشورت با پزشک از داروهای صنعتی و گیاهی برای برطرف کردن یبوست استفاده نکنند.