آموزش تزیین پشمک ویژه شب یلدا

شب یلدا بلندترین شب سال و یکی از جشن‌های ایرانی است که با خوراکی‌های مختلف همراه است. با خوراکی‌ها و تنقلات شب یلدا و تزیین پشمک یلدا آشنا شوید.

آموزش تزیین پشمک ویژه شب یلدا

شب یلدا بلندترین شب سال و یکی از جشن‌های ایرانی است که با خوراکی‌های مختلف همراه است. با خوراکی‌ها و تنقلات شب یلدا و تزیین پشمک یلدا آشنا شوید.شب یلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیم‌کره شمالی زمین است. این شب به زمانی بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق می‌شود.ایرانیان و بسیاری از دیگر اقوام شب یلدا را جشن می‌گیرند. این شب در نیم‌کره شمالی با انقلاب زمستانی مصادف است و به همین دلیل از آن زمان به بعد طول روز بیش‌تر و طول شب کوتاه‌تر می‌شود. مراسم شب یلدا (شب چله) از طریق ایران به قلمرو رومیان راه یافت و جشن "ساتورن" خوانده می‌شد.یلدا را جشن خانوادگی دانسته‌اند چون در این شب برای احترام و بزرگداشت سالمندان، همه در خانه بزرگ فامیل (معمولا‌ پدر و مادربزرگ) جمع می‌شوند و ضمن صرف میوه، آجیل و شام به نقل خاطرات آنها ،قصه‌های امیدوارکننده و پندآموز و شاهنامه‌ خوانی گوش می‌دهند.
سفره شب یلدا
سفره شب یلدا که "میزد" نامیده می شد، جنبه دینی داشت و مقدس بود چون بر سر آن از ایزد خورشید، روشنایی و برکت می‌طلبیدند تا زمستان را به خوشی طی کنند. از میوه‌های این شب می‌توان به هندوانه، انگور، انار، سیب‌، خیار و...اشاره کرد.
مردم اعتقاد داشتند برکت‌خیزی و پردانه بودن این میوه‌ها، زندگی آنها را نیز پر برکت‌ می‌کند و نیروی بار و یرادر آنها افزایش می‌دهد. همچنین انار و هندو انه با رنگ سرخ آن‌ها نمادی از خورشید در شب به‌شمار می‌رود. به اعتقاد پیشینیان هر کس در این شب هندوانه بخورد تا پایان زمستان سرما و بیماری بر او غلبه نخواهد کرد و کرم‌های روده‌اش نیز دفع می‌شود. اگر انگور بخورد تا سال بعد گرما‌زده نشود و با خوردن انار نیز تا تابستان سال بعد از گزند جانوران و نیش عقرب در امان باشد.
تمام میوه‌های شب یلدا (به جز سیب و به) باید در این شب خورده شوند و میوه‌هایی را که می‌ماند دیگر نمی‌خورند.
از دیگر سنت های زیبا و خاطره‌انگیز این شب نیز تفال به حافظ به نیت خیر و شادکامی است.

امروزه اما سنت دیدار بزرگ‌ترها و دور هم جمع‌شدن تا حدودی پابرچاست و در منازل مهمانی‌های کوچک و بزرگی برگزار می‌شود. همچنین خوراکی‌هایی مهم شب یلدا همچنان هندوانه و انار هستند گرچه بسیاری خوراکی‌ها و غذاهای دیگر به این سفره اضافه شده و تزیین این خوراکی‌ها و به طور کلی تزیین سفره یلدا به یکی از رسوم جدید تبدیل شده است.
برای مثال امروزه در کنار میوه‌های پاییز و زمستان، انواع آجیل و تنقلات نیز سرو می‌شود و به نوعی، ریخت و پاش زیادی انجام می‌شود.
آموزش تزیین پشمک شب یلدا

  • تزیین پشمک به شکل سگ:
یکی از رایج‌ترین روش‌های تزیین پشمک شب یلدا، تزیین پشمک به شکل سگ است که بسیار ساده و راحت است. برای این‌کار شما به یک ظرف سرو کشیده مانند سینی یا دیس، دو رنگ پشمک ساده (سفید) و شکلاتی و دو-سه عدد شکلات نیاز دارید.
برای این کار پشمک سفید را کف دیس ریخته و کمی با دست باز کنید. دو یا چند تکه از پشمک کاکائویی را به عنوان گوش‌ها و لکه‌های تیره بدن روی قسمت‌های سفید قرار دهید و سپس شکلات‌ها را جای چشم و بینی سگ فیکس کنید.
  • تزیین پشمک یلدا به شکل بستنی قیفی:
یکی از ساده‌ترین روش‌های تزیین پشمک یلدا، تزیین آن به شکل بستنی قیفی است. برای این‌کار شما به پشمک رنگی و قیف‌های نانی یا کاغذی نیاز دارید. کافی است. پشمک‌ها را به اندازه لقمه‌های کوچک برداشته و در دست گلوله کنید و بعد آن‌ها را روی قیف‌ها قرار دهید. این یک تزیین بسیار شیک و مدرن است و جلوه‌ای خاص به میز یلدای شما می‌بخشد.







ارسال نظر