از سلامت "خون" ایرانیان تا علاقه اروپایی‌ها به استفاده از "پلاسمای ایرانی"

مدیرعامل سازمان انتقال خون ضمن تشریح وضعیت سلامت خون ایرانیان، گفت: انتقال خون ایران از نظر امکانات و سلامت خون در میان کشورهای در حال توسعه، پیشروترین مرکز انتقال خون محسوب می‌شود؛ چراکه ایران تنها کشوری در میان این کشورها است که خون پلاسمای مازاد بر مصرفش را دور نمی‌ریزد، بلکه آن را از طریق پالایش قرادادی به داور تبدیل می‌کند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون ضمن تشریح وضعیت سلامت خون ایرانیان، گفت: انتقال خون ایران از نظر امکانات و سلامت خون در میان کشورهای در حال توسعه، پیشروترین مرکز انتقال خون محسوب می‌شود؛ چراکه ایران تنها کشوری در میان این کشورها است که خون پلاسمای مازاد بر مصرفش را دور نمی‌ریزد، بلکه آن را از طریق پالایش قرادادی به داور تبدیل می‌کند.

دکتر علی‌اکبر پورفتح‌الله در گفتگو با ایسنا، در مورد وضعیت سلامت خون در کشور، گفت: وضعیت سلامت خون در ایران بسیار خوب است. طبق روش‌های آزمایشی که برای بررسی سلامت خون انجام می‌شود، گفته شده که از 50 هزار انتقال خون، شانس رخداد یک مورد هپاتیت وجود دارد، اما این شانس تقریبا نزدیک به صفر است. به عنوان مثال گفته می‌شود که ممکن است از هر 15 هزار نفری که وارد اتاق عمل می‌شوند، یک نفرشان به هوش نیاید. بنابراین این خطر نزدیک به صفر است. بنابراین در انتقال خون هم خطر نزدیک به صفر را در نظر می‌گیریم.

وی با بیان البته امروز ادبیاتی در دنیا شکل گرفته تا به سمت تضمین خطر صفر انتقال خون حرکت کنیم، افزود: این سخن به این معناست که از همان رخدادهای نادری هم که با انتقال خون روی می‌دهند، جلوگیری کنیم. بخشی از این کار را می‌توان با استفاده از تست‌های دقیق انتقال خون انجام داد؛ به طوریکه سطح تست‌ها را با روش‌های مختلف و با دقت بیشتر، بالا بریم. از طرفی راهکار دیگر این است که تست‌ها را به صورت متمرکز انجام دهیم؛ چراکه یکی از موارد خطایی که ممکن است در انتقال خون رخ دهد، ناشی از پراکنده بودن تست‌ها است. بنابراین متمرکزسازی تست‌ها امکان کنترل کیفی انتقال خود و پیشگیری از بروز خطر انتقال خون را تضمین می‌کند.

پورفتح‌الله ادامه داد: در عین حال باید در حوزه اهداکنندگان هم اقداماتی انجام دهیم و به سمت اهدای خون مستمر رویم. خوشبختانه در ایران تلاش‌هایی در راستای افزایش اهداکنندگان مستمر انجام شده است. باید توجه کرد که انتقال خون ایران از نظر امکانات و سلامت خون در میان کشورهای در حال توسعه، پیشروترین مرکز انتقال خون محسوب می‌شود؛ چراکه ایران تنها کشوری در میان این کشورها است که خون پلاسمای مازاد بر مصرفش را دور نمی‌ریزد، بلکه آن را از طریق پالایش قرادادی به داور تبدیل می‌کند.

وی با بیان اینکه طبق نتایج آزمایش‌های ژنوم، میزان رخداد هپتاتیت B ، c و HIV در اهداکنندگان ایرانی هم سطح کشورهای اروپایی است، درباره چگونگی وضعیت ایجاد پالایشگاه خون در کشور، گفت: در زمینه پالایشگاه سیاست‌گذاری‌هایی انجام شده است، اما بخش خصوصی باید به این حوزه ورود کند. خوشبختانه وزارت بهداشت هم اعلام کرده که در این زمینه از بخش خصوصی حمایت می‌کند. البته در حال حاضر شرکت‌های مختلفی در این حوزه وارد شده‌اند و فعالیت‌هایی را آغاز کرده‌اند.

مدیرعامل سازمان انتقال خون همچنین گفت: از طرفی با همین پالایش قرداردی نیاز کشور به داروهای مشتق از پلاسما برطرف می‌شود. البته باتوجه به ظرفیتی که در کشورمان ایجاد شده، بسیاری از شرکت‌های اروپایی این حوزه نیز علاقه‌مند به سرمایه‌گذاری در ایران در زمینه تبدیل پلاسما به دارو هستند. زیرا در دنیا باکمبود منابع پلاسمایی مواجهیم و در نتیجه کشور ما از بستر خوبی در این زمینه برخوردار است. به طوری که در سال گذشته 400 هزار لیتر پلاسما را از طریق پالایش قردادی به محصول تبدیل کردیم. بنابر این این ظرفیت، فرصت خوبی برای سرمایه‌گذاری در زمینه صنعت پلاسما برایمان فراهم می‌کند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار