یخمه تُرُش؛ غذای مقوی اصفهانیها
یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان میباشد که هم اکنون خیلی کم پخت میشود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی میباشد.
وب سایت سر آشپز پاپیون: یخمه تُرُش یک نمونه از غذاهای قدیمی اصفهان میباشد که هم اکنون خیلی کم پخت میشود. این غذا خوشمزه و به واسطه داشتن پر زردآلو، به و آلو بسیار مقوی میباشد. در ادامه مطلب با مواد لازم و طرز تهیه یخمه تُرُش آشنا میشوید.
مواد لازم:
- نمک: کمی
- زردچوبه: ۱ قاشق چای خوری
- شکر: ۱/۲ استکان
- برنج: ۱ استکان
- گوشت گوسفند: ۲۵۰ گرم
- به خرد شده: ۲ عدد
- زردآلو خشک: ۲۰۰ گرم
- آلو برقانی: ۳۰ عدد
طرز تهیه
- گوشت را با کمی آب و زردچوبه روی حرارت گذاشته تا نیمپز شود.
- آلو، به و پر زردآلو را به گوشت نیم پز افزوده و پخت را ادامه دهید تا این مواد نیز نیمپز شوند.
- برنج را اضافه کرده و اجازه دهید تا غذا کاملاً جا بیافتد و آب آن کشیده شود.
- بعد از پخت آرام آرام غذا را بکوبید تا هستههای آلوها را به تعداد آنها خارج کنید.
- بعد از بیرون آوردن هستهها، غذا را با گوشت کوب خوب وزر دهید، سپس شکر را افزوده و مجدداً روی حرارت قرار دهید تا زمانی که شکر در آن حل شود
- سپس یخمه تُرُش آماده شده را در ظرف مورد نظر ریخته و همراه با نان سرو نمایید.
سایر نکات:
- مقدار شیرینی این غذا بسته به ذائقه خودتان دارد.
- میتوانید شیره خرما را جایگزین شکر نمایید.
- از نکات مهم این غذا شمردن آلوها است که هنگام خارج کردن هستهها به تعداد ریخته شده، هسته خارج نمایید.