خرفه: گیاهی درمانگر
خرفه گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده ، ضدالتهابی قوی است.
خرفه گیاهی با خواص آنتی اکسیدانی فوق العاده ، ضدالتهابی قوی است.
به گزارش صدا و سیما ؛ خرفه گیاهی با ارزش غذایی بالا خواص دارویی دارد .
سالها پیش خرفه به عنوان علف هرز تلقی میشد اما امروزه خواص و ارزش غذایی آن کشف شده و این سبزی پرخاصیت بسیاری از مشکلات مربوط به سلامتی را برطرف میکند.
خرفه سرشار از ویتامینهای A، گروه B و ویتامین C و دارای ترکیباتی مانند پتاسیم، منیزیم، کلسیم، آهن، زینک، سلنیوم و ... است. علاوه براین خرفه و به خصوص تخم آن یکی از گیاهان سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 محسوب میشود.
خرفه حاوی مقدار زیادی موسیلاژ (نوعی فیبر)، آنتی اکسیدان فلاوونوئید و فیتواستروژن ها است. این گیاه مفید دارای ترکیبات مفید دیگری مانند اسیدسیتریک یا اسیدمالیک نیز هست.
خرفه به دلیل دارا بودن موسیلاژ، اسیدهای چرب امگا 3 و مواد معدنی فراوان خواص ضدالتهابی بالایی دارد. این سبزی بهویژه برای افرادی که از ناراحتیهای دستگاه ادراری و گوارشی رنج میبرند بسیار مفید است.
ویتامینهای C و E، فلاونوئیدها، آلکالوئیدها، بتاکاروتنها یا گلوتاتیونهای موجود در خرفه به مقابله با رادیکالهای آزاد کمک کرده و از پیری زودهنگام سلولی پیشگیری می کند و باعث بهبود سلامت پوست، موها، ناخنها، مفاصل میشود. همچنین خرفه خواص ضدمیکروبی بسیار بالا دارد.