طرز تهیه فرنی

فرنی یک دسر است که از ترکیب آرد و شیر به دست می‌آید. از فرنی به عنوان یک میان وعده‌ی شیرین می‌توان استفاده کرد. اکثرا با این دسر آشنایی دارند و این دسر به خصوص در ماه مبارک رمضان بسیار کاربرد دارد. همچنین بسیاری از فرنی به عنوان غذای کمکی کودک استفاده می‌کنند. برای طرز تهیه فرنی می‌توان این دسر را هم با آرد برنج درست کرد و هم با استفاده از نشاسته. و به دو صورت گرم و سرد سرو می‌شود و هرکدام طرفدار خودش را دارد.

فرنی یک دسر است که از ترکیب آرد و شیر به دست می‌آید. از فرنی به عنوان یک میان وعده‌ی شیرین می‌توان استفاده کرد. اکثرا با این دسر آشنایی دارند و این دسر به خصوص در ماه مبارک رمضان بسیار کاربرد دارد. همچنین بسیاری از فرنی به عنوان غذای کمکی کودک استفاده می‌کنند. برای طرز تهیه فرنی می‌توان این دسر را هم با آرد برنج درست کرد و هم با استفاده از نشاسته. و به دو صورت گرم و سرد سرو می‌شود و هرکدام طرفدار خودش را دارد.
برای شیرین شدن این دسر می‌توان به جای شکر از مربا یا شیره‌ی انگور استفاده کرد.

طرز تهیه فرنی با آرد برنج

مواد لازم فرنی

« شیر :•: دو لیوان »

« آرد برنج :•: دو قاشق غذاخوری »

« شکر :•: چهار قاشق غذاخوری »

« آب :•: یک دوم استکان »

« گلاب :•: یک قاشق غذاخوری »

برای تهیه فرنی ابتدا ابتدا شیر سرد را با لیوان های دسته دار که در تمامی خانه ها یافت می شود در قابلمه مورد نظر بریزید. سپس آرد برنج و آب را اضافه کنید و کاملاً هم زنید تا آرد در شیر سرد حل شود روی حرارت گذاشته و مرتباً هم زنید اگر لحظاتی هم زدن را متوقف کنید، باعث می شود آرد برنج در شیر گلوله گلوله شود.

پس مرتباً به هم زنید تا کمی غلیظ شود بعد از روی حرارت کنار گذاشته و شکر و گلاب را اضافه کنید. دوباره روی حرارت گذارید و هم بزنید تا قوام لازم برای فرنی بدست آید. فرنی را بایستی سریعاً در کاسه های کوچکی که از قبل آماده چیده اید، بریزید. دقت داشته باشید که در هنگام سرد شدن کمی سفت تر می شود پس وقتی از روی حرارت برمی دارید نه سفت و نه شل باشد.

برای تزیین فرنی می توانید از کاکائوی آب شده ، مغز پسته ، مغز بادام ، دارچین ، پودر نارگیل و یا زعفران استفاده کنید.

طرز تهیه فرنی با آرد گندم

فرنی با آرد گندم طعم و مزه بی نظیری دارد و شما می توانید این نوع فرنی را در منزل به سادگی و با صرف زمان کمی بپزید. در طرز تهیه فرنی با آرد گندم از شیر گاو و آرد و شکر و آب و کره استفاده می شود که کره باعث می شود تا فرنی طعم مجلسی تری پیدا کند.

مواد لازم

شیر گاو : ۲ استکان

شکر : ۱ قاشق مرباخوری

آرد گندم : یک قاشق مرباخوری

آب : ۴ استکان

کره : ۵۰ گرم

برای پخت فرنی با آرد گندم ابتدا آرد را به همراه شیر در قابلمه ای مناسب بریزید سپس مخلوط آرد و شیر را هم بزنید تا آرد در شیر حل شود. در مرحله بعدی طرز تهیه فرنی با آرد گندم شکر و آب را به مخلوط شیر و آرد اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و مواد فرنی را به صورت مداوم هم بزنید سپس کره را به فرنی اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد فرنی کمی غلیظ شوند.

توجه داشته باشید که تا زمان غلیظ شدن فرنی باید مواد آن را هم بزنید و بعد از آماده شدن فرنی آن را در ظرف مناسبی برای سرو بریزید و سپس فرنی را در یخچال قرار دهید تا سرد شود.

نکات طلایی برای پخت بهتر فرنی با آرد گندم

در روش تهیه فرنی با آرد گندم باید ابتدا آرد گندم را در شیر به خوبی حل کنید سپس قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید.

برای پخت فرنی باید مخلوط مواد فرنی را روی شعله گاز مدام هم بزنید.

برای اینکه فرنی طعم و مزه بی نظیری پیدا کند می توانید مقداری کره به فرنی بیفزایید.

توجه داشته باشید که فرنی را باید روی شعله گاز با حرارت ملایم بپزید.

طرز تهیه فرنی با نشاسته

فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و مناسب برای کودکان و مملو از ویتامین ب است. پخت فرنی با نشاسته بسیار آسان است و در مدت زمان کوتاهی می توانید آن را آماده کنید.

وب‌سایت آکا ایران: فرنی ارزش غذایی بالایی دارد و مناسب برای کودکان و مملو از ویتامین ب است. پخت فرنی با نشاسته بسیار آسان است و در مدت زمان کوتاهی می توانید آن را آماده کنید. فرنی به عنوان یک غذای کامل است و خوردن آن در ماه مبارک رمضان توصیه می شود. در ادامه دستور پخت فرنی با نشاسته را کامل به شما آموزش میدهیم.
مواد لازم :
نشاسته 1 پیمانه

آب سرد 1 پیمانه

شیر 4 پیمانه

شکر یک و نیم پیمانه

گلاب نصف پیمانه مغز هل کوبیده 1 قاشق مرباخوری

طرز تهیه :
1. نشاسته را با یک پیمانه آب مخلوط و حل کنید یا اینکه نشاسته را در یک پارچه مَلمَل یا تنظیف بریزید و داخل یک پیمانه آب قرار دهید.
2. سپس شیره آن را بگیرید تا اگر مواد خارجی در نشاسته باشد به این صورت گرفته شود.
3. نشاسته حل شده را با دو پیمانه شیر مخلوط کنید و روی آتش ملایم بگذارید و با قاشق چوبی آن را هم بزنید تا گلوله نشود.
4. بقیه شیر را به تدریج با نشاسته مخلوط کنید و مرتب هم بزنید.
5. سپس شکر، گلاب و مغز هل کوبیده یا وانیل را به آن بیفزایید و هم بزنید.
6. وقتی خوب غلیظ شد، آن را امتحان کنید یعنی با کفگیر روی آن خطی بکشید؛ اگر جای کفگیر به جا ماند، فرنی آماده است.
7. سپس آن را در ظرف های یک نفره یا در یک ظرف بزرگ بریزید و روی آن را با خلال پسته تزیین کنید.

طرز تهیه فرنی مجلسی

مواد اولیه برای تهیه فرنی سه رنگ :

پودر ژلاتین 1 ق سوپخوری

آب 1/4 پیمانه

آرد برنج 3 قاشق سوپخوری معادل 50 گرم

شیر 500 میلی لیتر

شکر 5 قاشق سوپخوری معادل 100 گرم

گلاب یک یا دو قاشق سوپخوری

طرز تهیه فرنی سه رنگ :

پودر ژلاتین را با آب مخلوط کرده و روی حرارت غیر مستقیم (روش بن ماری) قرار دهید تا حل شوذ.

آرد برنج را در شیر حل کنید شکر و گلاب را به آن افزوده و روی حرارت ملایم قرار دهید.

مخلوط را مرتب به هم بزنید تا غلیظ شود، سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید کمی خنک شود.

سپس ژلاتین حل شده را به آن اضافه کنید. (اگر ژلاتین را به فرنی گرم اضافه کنید فرنی می برد).

مواد را در قالب ریخته و در یخچال قرار دهید تا ببندد این فرنی رو می تونید با مربا سرو کنید.

برای سه رنگ شدن و مجلسی تر شدن فرنی ، می تونید فرنی را به سه قسمت تقسیم کنید به یک قسمت زعفران و به یک قسمت کاکائو اضافه کنید.

طرز تهیه فرنی برای کودک

روش اول:

مواد لازم برای تهیه فرنی نوزاد
آرد برنج
2 قاشق سوپخوری
شیر گاو
1 پیمانه
آب
1/2 پیمانه
بادام
6 عدد

طرز تهیه:

  1. بادام ها را در ظرف آبی بریزید و روی آن آب جوش بریزید، چند دقیقه صبر کنید، سپس آنرا آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید تا پوست بادام به راحتی جدا شود.
  2. پوست بادام ها را بگیرید و با مقداری آب سرد در مخلوط کن بریزید تا به صورت یک مایع سفید رنگ درآید. می توانید بادام ها را چرخ کنید و در یک پارچه نازک قرار دهید و بعد کمی آب روی آن بریزید تا شیره آن گرفته شود.
  3. شیره بادام را در ظرفی لعابی بریزید سپس شیر را به آن اضافه کنید و آرد برنج را در آن حل کنید.
  4. مایه را روی حرارت ملایم قرار داده و مرتب هم بزنید تا ته نگیرد و کمی غلیظ شود.
  1. وقتی غلظت فرنی مانند ماست معمولی شد، آن را از روی حرارت بردارید، در ظرف مورد نظر بکشید و اجازه دهید تا خنک شود.

روش دوم:

مواد لازم فرنی نوزاد 5 ماهه
آرد برنج
1 قاشق غذاخوری
شیر خشک
1 پیمانه
آب
1 فنجان

طرز تهیه:

  1. آرد برنج را در یک ظرف لعابی بریزید و آب را به آن اضافه کنید.
  2. ظرف را روی حرارت قرار دهید و مرتب هم بزنید تا غلیظ شود.
  3. حدودا 10 دقیقه زمان لازم است تا آرد برنج بپزد و قوام آید.
  4. فرنی را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا کمی سرد شود، وقتی فرنی ولرم شد شیر خشک را به آن اضافه کنید و هم بزنید. هنگامی که فرنی داغ است شیر خشک را به آن اضافه نکنید، چون شیر در اثر حرارت بالا خواص خود را از دست می دهد.
  5. فرنی آماده است آن را در ظرفی بکشید و به کودک دلبندتان بدهید.
ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار