طرز تهيه قيمه ريزه نخودچی اصفهانی
غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.کوفته ريزه نخودچي يک غذاي سنتي و قديمي از شهر هنر و تاريخ ايران اصفهان است.
غذاهای سنتی در فرهنگ ما ایرانی ها جایگاه ویژه ای داره و اگه از انواع پلو و خورشتی که علاوه بر سنتی بودنشون در بین همه شهرها شناخته شده است صرف نظر کنیم، بعضی از این غذاها خاص یک شهر و یک فرهنگ است و ممکن است برای شهر ها و فرهنگ های دیگه غذای جدیدی به حساب بیاد.کوفته ريزه نخودچي يک غذاي سنتي و قديمي از شهر هنر و تاريخ ايران اصفهان است.
قیمه ریزه نخودچی در گویش اصفهانی به قیمه زه نخودچی و گاهاً قرمزه نخودچی معروف است. یکی از غذاهایی است که از ترکیب گوشت و آرد نخودچی درست می شه، اما بر خلاف کوفته نخودچی که برای تهیه اون از مقدار قابل توجهی گوشت استفاده می شه، نسبت آرد نخودچی و گوشت در قیمه ریزه نسبتاً برابر است و به همین خاطر در مقایسه با کوفته بافت نرمتری داره.نصف جهان در آشپزي ايراني يدي طولاني داشته و غذاهاي خوشمزه را در تاريخ خود داشته و دارد
مواد لازم:
500 گرم گوشت چرخ کرده گوساله
250 گرم آرد نخودچي
1 عدد متوسط پياز
1 پيمانه آب ولرم
2 قاشق غذاخوري پياز داغ طلايي
1 قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي
1 قاشق غذاخوري نعنا خشک
1 قاشق مرباخوري زردچوبه
به ميزان لازم نمک وفلفل
طرز تهيه
1.ابتدا پياز داغ را به همراه رب گوجه ونمک وفلفل ونصف پيمانه آب روي حرارت قرار داده تا جوش بيايد ، مخلوط کرده تا رب کامل باز شود. حرارت را کم کرده به مدت 10 دقيقه تا کمي غليظ شود.
2.گوشت را داخل دستگاه غذا ساز بريزيد تا کامل له شود . پياز رنده شده (رنده ريز) را به همراه نمک وفلفل وزردچوبه را اضافه کرده ورز داده سپس آرد نخودچي را اضافه کرده و بقيه آب را کم کم به آن اضافه کرده کاملاً ورز داده تا خمير يکدستي درست شود.
3. نعنا خشک پودر شده را اضافه کرده با مواد مخلوط نماييد . سپس دست را خيس کرده وبه اندازه توپهاي اندازه گردو برداشته کامل گرد کرده و در سس آماده شده انداخته واجازه مي دهيم کاملاً پخته وجا افتاده شود . اين مرحله حدود يک ساعت زمان خواهد برد.
4.دقت کنيد که در آخر اين خوراک بايد کمي آب داشته باشد تا زمان سرو زير کفته ريزه ها ريخته شود.