دمپخت سبزیجات شیرازی؛ غذای فصل سرما

همه‌ی ما میدانیم که از بهترین و دلچسب‌ترین غذا‌ها در فصل سرما، انواع دمپخت‌ها هستند. امروز طرز تهیه‌ی یک دمپخت که ترکیبی از سبزیجات مقوی به همراه گوشت یا مرغ است را آموزش میدهیم. این غذا که به دمپخت شیرازی معروف است از پلو‌های سنتی استان فارس می‌باشد.

وب‌سایت فرادید: همه‌ی ما میدانیم که از بهترین و دلچسب‌ترین غذا‌ها در فصل سرما، انواع دمپخت‌ها هستند. امروز طرز تهیه‌ی یک دمپخت که ترکیبی از سبزیجات مقوی به همراه گوشت یا مرغ است را آموزش میدهیم. این غذا که به دمپخت شیرازی معروف است از پلو‌های سنتی استان فارس می‌باشد.

مواد لازم (۵ نفر)

  • کلم (برگ) خرد شده یک عدد کوچک
  • هویج خرد شده ۳ عدد متوسط
  • سیرخرد شده ۵ حبه (اگر از سیر تازه استفاده کنید ۳ بوته کافی است)
  • پیاز ۱ عدد متوسط
  • سبزی:تره، ترخون، شوید و ریحان خرد شده ۲۰۰ گرم (اگر از سبزی خشک استفاده کنید نصف پیمانه کافی است)
  • برنج ۲ پیمانه
  • عدس ۱ پیمانه
  • گوشت یا مرغ و یا گوشت چرخکرده به میزان لازم
  • نمک و زردچوبه به مقدار لازم
  • آب ۴ پیمانه

طرز تهیه

1. ابتدا پیاز را خرد کرده و در ظرف مورد نظر با کمی روغن تفت می‌دهیم. (در حد اینکه پیاز‌ها نرم شوند کافی است)
2. کلم و هویج و سیر و گوشت را به همراه نمک و زردچوبه اضافه میکنیم و میگذاریم سبزیجات کمی نیم پز شوند. بعد از این مرحله عدس را با مواد مخلوط می‌کنیم. سبزی را داخل ظرف ریخته و آب را اضافه می‌کنیم و تا هنگام پخته شدن عدس صبر میکنیم.

3. زمانی که همه‌ی مواد به خوبی پخته شدند برنج شسته شده را اضافه کرده ومیگذاریم بجوشد. وقت آب کاملا به خورد برنج رفت و تبخیر شد دم کنی را روی برنج می گذارم و زمان می‌دهیم تا دم بکشد. (۴۵ دقیقه کافی است)

نکته

*در این غذا نیازی نیست سبزیجات از قبل سرخ شوند، چون در حین پخت غذا آبپز می‌شوند.

*برای پخت همه‌ی مواد ۱ الی ۱:۳۰ زمان لازم است.

*قبل از اضافه کردن برنج و دم کردن آن از میزان کافی بودن آب اطمینان داشته باشید، چون آب زیاد موجب شل شدن برنج و آب کم موجب خشک شدن و نپختن برنج می‌شود.

فواید

این غذا به دلیل وجود سبزیجات سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است که مقاومت بدن را بالا برده و از آن در برابر انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

هر قاشق از این غذا ۴۰ کیلو کالری دارد.

ارسال نظر