خواص هندوانه و انار در شب یلدا

همزمان با فرا رسیدن شب یلدا و برگزاری جشن‌های ایرانی، شما می‌توانید خواص هندوانه و انار را در اینجا بخوانید.

همزمان با فرا رسیدن شب یلدا و برگزاری جشن‌های ایرانی، شما می‌توانید خواص هندوانه و انار را در اینجا بخوانید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان؛ شب یلدا از جمله شب‌هایی است که در آیین و جشن‌های ایرانی، مانند نوروز در بین خانواده‌ها به اجرا در می‌آید و مردم ایران در هر جای جهان که باشند، در اولین شب از فصل زمستان کنار یکدیگر جمع خواهند شد و صله ارحام را به جا می‌آورند.
شب یلدا آداب و خوراکی‌های لذیذی دارد که این شب را هیجان انگیزتر کرده است و محافل خانوادگی و دوستانه را بیش از پیش گرمتر.
هندوانه بخوریم تا در زمستان مریض نشویم
یکی از خوراکی‌های جذاب و ماندگار این شب، هندوانه است. میوه‌ای که در سراسر ایران، جایی را نمی‌یابید که هندوانه جزو آداب و رسوم آن‌ها نباشد. زیرا عده‌ای معتقد هستند خوردن مقداری هندوانه در شب چله باعث مصونیت آن‌ها در مقابل سرما و بیماری می‌شود.
در حقیقت مصرف هندوانه، به دلیل سرشار بودن از انواع ویتامین‌ها و املاح معدنی، نیاز بدن به این مواد مغذی را تامین کرده و مایعات هدر رفته را جبران می‌کند. وجود مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌های مختلف در این میوه، آن را ارزشمند ساخته است.
ویتامین‌های «A» و «C» و «لیکوپن» از مهم‌ترین ضداکسیدکننده‌های هندوانه به شمار می‌آیند. این ترکیبات با غیرفعال کردن رادیکال‌های آزاد، از اکسیداسیون کلسترول و تنگ‌شدن دیواره عروق و در نهایت از بروز بیماری‌های قلبی و سکته جلوگیری می‌کنند. به علاوه مطالعات نشان می‌دهد که مصرف منظم این میوه، از بروز حملات آسم، سرطان کولون و حتی آرتروز می‌کاهد؛ حتی هندوانه را درمان بیماری‌های کلیه، نقرس و بواسیر هم می‌دانند.
تخم هندوانه نیز حاوی ۳۰ درصد روغن است که از نظر خواص شیمیایی مانند بادام است و مغز تخم هندوانه هم انگل‌های روده و معده را از بین می‌برد. در نسخ قدیمی به خواص پوست سفید داخل آن اشاره شده است که برای زخم گلو و دهان بسیار مفید است.
هندوانه از دیدگاه طب قدیم «سرد و‌ تر» است و در گذشته از آن به عنوان تب‌بر نیز استفاده می‌کرده‌اند. این میوه عطش را کم می‌کند و پوست را مرطوب نگه می‌دارد. از نظر میزان انرژی، میوه مناسبی برای رژیم لاغری به شمار می‌آید.
جالب است بدانید مردم تالش به جز خوردن هندوانه در شب یلدا، با پوست آن فال هم می‌گیرند. برای این کار، پوست هندوانه‌های شب یلدا را می‌برند، آن را چهار قسمت کرده، چهار تکه را در دست گرفته و نیت می‌کنند. پس از آن پوسته‌ها را از جلو به پشت سر می‌اندازند.
طبق رسم تالشی‌ها، اگر دو قطعه سبز و دو قطعه سفید بیفتد، خوب است. یک قطعه سبز و سه قطعه سفید، باطل است و هر چهار قطعه سبز یعنی این‌که «شما خیلی خوش‌شانس هستید».
میوه ای بهشتی برای درمان بیماری ها
انار، جدای از اینکه میوه‌ای بهشتی است و از ارزش بالایی برخوردار است، اما نباید از خواص این میوه در شب چله و خوشمزگی آن چشم پوشی کرد.
بسیاری از مردم بر این معتقد هستند که انار خواص درمان کننده بسیاری از بیماری هاست، چرا که این میوه بهشتی، بسیاری از بیماری‌ها را درمان می‌کند و نکته جالب این است که خواص درمانی و حیاتی در انار شیرین به مراتب بیشتر و کامل‌تر از انار ترش است، زیرا انار شیرین، اناری است که کاملاً رسیده و ترکیبات شیمیایی آن، کامل شده و به شکل طبیعی به تکامل مواد مغذی موجود رسیده است.
در انار ترش که مواد قندی آن کمتر است، مواد اسیدی مانند اسید مالیک و اسیدسیتریک وجود دارد که در بعضی از افراد ایجاد ناراحتی خواهد کرد. انار برای سلامتی پوست بسیار مفید است و نکته بسیار مهم این است که با مصرف انار، سموم بدن دفع می‌شود.
پاکسازی سموم از بدن، در ایجاد شادمانی و نشاط در افراد بسیار موثر است و کبد که وظیفه پاکسازی سموم از بدن را دارد، با مصرف انار تقویت می‌شود. مصرف انار باعث رفع لک‌های پوستی می‌شود و برای رفع خستگی و آرامش اعصاب بسیار کارآمد است.
انار در حقیقت یک میوه نیست، بلکه یک پزشک و درمان‌کننده بیماری‌های کبد، مسمومیت‌های خون، خستگی جسمی و عصبی و بالاخره رفع کننده بیماری‌های عفونی و انگل‌های دستگاه گوارش است.
در شیراز و بخش‌های جنوبی کشور، رسم است که انار شب یلدا را با گلپر می‌خورند. گلپر علاوه بر خواص بی‌شمار باعث افزایش قوای بدنی می‌شود و ترکیب انار و گلپر از سرماخوردگی پیشگیری می‌کند.

ارسال نظر