طرز تهیه کوفته پالاک، غذای سنتی هندی

کوفته پالاک غذای سنتی شمال هند است که تهیه آن شامل دو مرحله می‌شود: تهیه کوفته و تهیه آب کوفته که می‌توانید آموزش گام به گام آن را در این مطلب مشاهده کنید. کوفته اسفناج را با انواع نان‌های هندی مثل پاراتا، چپتی و ... می‌توانید میل کنید.

برترین‌ها - ترجمه از الهام مظفری: کوفته پالاک غذای سنتی شمال هند است که تهیه آن شامل دو مرحله می‌شود: تهیه کوفته و تهیه آب کوفته که می‌توانید آموزش گام به گام آن را در این مطلب مشاهده کنید. کوفته اسفناج را با انواع نان‌های هندی مثل پاراتا، چپتی و ... می‌توانید میل کنید.
مواد لازم برای کوفته:
۲ پیمانه اسفناج خردشده
  • ۴ قاشق غذاخوری آرد نخود
  • نصف پیمانه پنیر رنده شده
  • ۱ عدد فلفل چیلی خردشده
  • یک چهارم قاشق غذاخوری دانه زیره
  • پودر هل به مقدار دلخواه
  • ۲ قاشق غذاخوری آرد ذرت
  • نمک به مقدار کافی
مواد لازم برای آب کوفته:
نصف قاشق چایخوری دانه زیره
  • یک عدد پیاز متوسط خردشده
  • ۲ حبه سیر خردشده
  • نصف قاشق چایخوری زنجبیل
  • ۵ - ۶ عدد بادام هندی
  • ۲ عدد یا سه چهارم پیمانه گوجه خردشده
  • یک و نیم قاشق چایخوری پودر زیره-گشنیز
  • یک قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
  • ۲ قاشق غذاخوری روغن
  • یک و نیم پیمانه یا به مقدار لازم آب
  • نمک به مقدار کافی
طرز تهیه کوفته:
1. یک قاشق چایخوری روغن را در یک ماهیتابه روی شعله متوسط حرارت دهید. ۴ قاشق غذاخوری آرد نخود را به آن اضافه کنید و روی شعله کم تفت دهید تا بوی خوب آن آزاد شود و به رنگ طلایی درآید. سپس آرد را در یک کاسه بریزید و اجازه دهید در دمای اتاق سرد شود.
2. برگ‌های اسفناج را از ساقه جدا کرده و خوب بشویید. آب اضافی آن را گرفته و خوب خرد کنید. یک قاشق چایخوری روغن را در همان ماهیتابه روی حرارت متوسط حرارت دهید و دو پیمانه اسفناج خرد شده را به آن اضافه کنید.
3. اسفناج‌ها را بپزید تا آب آن کاملا بخار شود.
4. اسفناج پخته را در همان کاسه آرد نخود بریزید و ترکیب کنید.
5. مقداری نمک را به مخلوط اضافه کنید و خوب ترکیب کنید. ترکیب اسفناج برای کوفته آماده است.
6. پنیر رنده شده، یک عدد فلفل خرد شده، یک چهارم قاشق چایخوری دانه زیره و پودر هل و نمک را در یک کاسه ترکیب کنید.
7. مخلوط را ترکیب کنید. مخلوط پنیر هم برای کوفته آماده است.
8. هر دو مخلوط را به شش قسمت مساوی تقسیم کنید و با هرکدام یک توپ ریز درست کنید.
9. یک گلوله مخلوط اسفناج را بردارید و با دست پهن کنید. یک گلوله مخلوط پنیر را در مرکز مخلوط اسفناج قرار دهید.
10. گلوله پنیری را کاملا با مخلوط اسفناج پهن شده بپوشانید؛ و همین کار را درباره همه گلوله‌ها تکرار کنید.
11. ۲ قاشق غذاخوری آرد ذرت را در یک بشقاب بریزید. کوفته‌ها را در آرد بغلتانید.
12. همین کار را درباره همه کوفته‌ها تکرار کنید.
13. یک تابه قالب دار را روی شعله متوسط قرار دهید. چند قطره روغن به آن اضافه کرده و کوفته‌ها را در آن قرار دهید. وقتی سطح زیرین کوفته‌ها قهوه‌ای طلایی شد، چند قطره روغن روی آن‌ها ریخته و برشان گردانید. به همین ترتیب همه کرفته‌ها را سرخ کنید تا از همه طرف ترد و قهوه‌ای طلایی شوند. هم چنین می‌توانید کوفته‌ها را به صورت غوطه ور در روغن سرخ کنید یا به جای ماهیتابه قالب دار از ماهیتابه معمولی استفاده کنید.
14. کوفته‌ها را در یک بشقاب قرار دهید.
طرز تهیه آب کوفته:
1. یک قاشق غذاخوری روغن را در یک ماهیتابه روی شعله متوسط حرارت دهید. دانه‌های زیره را به آن اضافه کنید، وقتی قهوه‌ای طلایی شدند پیاز خرد شده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگشان روشن شود. بادام هندی ها، زنجبیل، سیر خرد شده را هم اضافه کرده و یک دقیقه تفت دهید.
2. گوجه و نمک را هم اضافه کنید.
3. گوجه‌ها را سرخ کنید تا نرم شوند. سپس اجاق را خاموش کنید و اجازه دهید مخلوط چند دقیقه سرد شود.
4. حالا مخلوط را آسیاب کنید تا به شکل یک خمیر نرم درآید. یک قاشق غذاخوری روغن را به همان تابه اضافه کنید و روی حرارت متوسط قرار دهید. خمیر آماده شده، پودر زیره-گشنیز و پودر فلفل قرمز را به آن اضافه کنید.
5. مخلوط را خوب ترکیب کنید و سرخ کنید تا روغن بیندازد.
6. یک و نیم پیمانه آب به مخلوط اضافه کنید. می‌توانید این مقدار را هرچقدر که دوست دارید کم و زیاد کنید تا آب غلیظ یا رقیق تری داشته باشید.
7. حالا در ظرف را گذاشته و آن را بپزید تا زمانی که به غلظت دلخواهتان برسد.
8. نمک آب کوفته را بچشید و اگر لازم است به آن اضافه کنید.
9. کوفته‌ها را نصفه یا کامل داخل آب بیندازید، ۲ دقیقه پخته و شعله را خاموش کنید. کوفته اسفناج شما آماده است.
نکته: به جای پنیر می‌توانید از سیب زمینی پخته له شده هم استفاده کنید.
ارسال نظر