درمان کم خونی با ٣ غذاى خون ساز/ با جغور بغور خستگی را ضربه فنى کنید
یک متخصص طب سنتی برخی منابع غذایی در دسترس را برای جبران تامین آهن مورد نیاز بدن معرفی کرد.
یک متخصص طب سنتی برخی منابع غذایی در دسترس را برای جبران تامین آهن مورد نیاز بدن معرفی کرد.
محمد باقر مینایی متخصص طب سنتی در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران، درباره منابع مفید غذایی در جذب آهن اظهار کرد: سوپ جو دوسر از جمله مهمترین غذاهایی است که میتوان با کمک آن جذب آهنی بالا داشت؛ در این غذا از بلغور جو دوسر استفاده میشود که در بازار به راحتی قابل دسترس است؛ این غذا بهخصوص اگر با پای مرغ یا استخوان پخته شود منبعی خوب نه فقط برای جذب آهن بلکه برای تأمین تمام ریزمغذیهای بدن محسوب می شود و به فرایند خون رسانی کمک خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه یکی از دلایل اصلی قرمزی خون وجود عنصری به نام هموگلوبین است، تشریح کرد: این عنصر از ۲ بخش تشکیل شده است که بخش «هم» که همان آهن خون نام دارد به طور طبیعی در بدن انسان وجود دارد و گلوبین به بخش اول اضافه شده و سلولهای خونی را تشکیل میدهد.
مینایی ادامه داد: هموگلوبین و سلولهای خونی در مغز استخوان تولید میشوند؛ این سلولها وظیفه دارند علاوه بر اینکه اکسیژن را از ریهها دریافت کرده و به سایر اجزای بدن انتقال میدهند، با رساندن مواد زائد به ریهها باعث خروج آنها از بدن شوند.
گلبول قرمز بیشتر؛ اکسیژن بیشتر، بدن سالمتر
این متخصص طب سنتی بیان کرد: کسانی که دچار فقر آهن هستند در واقع ساختار گلبولهای قرمز یا هموگلوبین آنها دچار اختلال شده است و به اندازه کافی در خون وجود ندارد؛ هموگلوبینی که در گلبولهای قرمز خون وجود دارد باعث میشود تا اکسیژن به گلبول قرمز متصل شده و توسط مویرگها به بافتهای مختلف بدن برسد؛ از آنجایی که تمام سلولهای بدن انسان برای زنده ماندن به اکسیژن وابسته هستند، کمبود آن گسترهای وسیعی از مشکلات را بههمراه دارد که از جمله آنها میتوانیم به افزایش آسیب پذیری و کاهش بازدهی اشاره کرد.
وی بیان کرد: مصرف غذاهایی مثل حلیم که گوشت گوسفند با استخوان پخته شده که با روغن یا دارچین مصرف میشود میتواند منبعی خوب برای تامین آهن تلقی شود.
مینایی گفت: مصرف غذایی با نام جغور بغور هم که با استفاده از جگر سفید و دل و قلوه تهیه میشود از منابع خوب آهن و منیزیم است که میتواند از خستگی زودرس و کمخونی جلوگیری کند؛ اما در طبخ این غذا توجه داشته باشید که جگر گوسفند باید صورتی و بدون تغییر رنگ باشد و حتما سه بار شستشو داده شود.