آموزش کاشت سبزه برای سفره هفت سین
برای اینکه با روش سبز کردن اصلیترین سین سفره عید آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.
برای اینکه با روش سبز کردن اصلیترین سین سفره عید آشنا شوید، این مطلب را از دست ندهید.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از اجزای اصلی سفره هفت سین را سبزه تشکیل داده است. سبزه از جوانه گندم، جو و عدس رویانده میشود و اعتقاد بر این است که شادابی و خرمی را در طول سال به همراه دارد.
رسم بر این است که این سبزه را تا روز سیزدهم نوروز یعنی سیزده به در نگاه داشته و سپس در آن روز، سبزه را به آب میاندازند تا بدی ها، تلخیها و کدورتها با این کار از بین برود. همچنین گفته میشود گره زدن سبزه در روز سیزده به در سبب باز شدن بخت جوانان دم بخت میشود.
برای اینکه با روش سبز کردن اصلیترین سین سفره عید آشنا شوید، از شما دعوت میکنیم تا ادامه مطلب را مطالعه کنید.
مدت زمان لازم برای رشد: ۱۰ روز
وسایل موردنیاز:
نصف پیمانه دانه گندم
۱ قاشق چایخوری جوش شیرین
شیشه اسپری خالی
دو ظرف پلاستیکی در دو اندازه کوچک و بزرگ
حوله تمیز
آبکش فلزی
بشقاب بزرگ
روز اول
دانههای گندم را به مدت ۱۲ ساعت در آب خیس کنید.
روز دوم:
گندمها را از یک آبکش با سوراخهای کوچکتر از دانهها عبور دهید. اجازه دهید گندمها داخل این آبکش باقی بمانند.
آبکش را درون یک بشقاب گذاشته و روی آن را هم با یک حوله یا پارچه ضخیم و نمناک به مدت ۱۲ ساعت بپوشانید.
روز سوم
در این مرحله، دانههای گندم شروع به جوانه زدن میکنند. آنها را یک تا دو دقیقه زیر آب شیر بگیرید. سپس دباره حوله خیس روی ظرف کشیده و ۱۲ ساعت به آنها استراحت دهید.
دوباره گندمها را زیر شیر آب بشوئید و حوله مرطوب روی آنها انداخته و ۱۲ ساعت دیگر استراحت دهید.
روز چهارم
در این مرحله، ساقههای جوانه و موهای باریکی شبیه به قارچ روی گندمها نمایان میشوند. آن را زیر آب روان بگیرید و کنار بگذارید.
دو ظرف پلاستیکی که یکی کوچکتر از دیگری بوده و درون باکس بزرگتر جای بگیرد، تهیه کنید. در کف ظرف کوچکتر چند سوراخ ایجاد کنید.
ظرف بزرگتر که در زیر قرار میگیرد (ظرفی که سوراخ ندارد) را تا نیمه با آب پر کنید. دانههای گندم را درون ظرف بالایی بریزید و در کف آن پخش کنید. در ظرف بالایی را بگذارید، ولی آن را محکم نکنید. ظرفها را به مدت ۱۲ ساعت کنار بگذارید.
روز پنجم:
یک قاشق چایخوری جوش شیرین را در نیم لیتر آب مخلوط کرده و روی سطح دانهای گندم اسپری کنید. همچنین لازم است آب ظرف زیرین را عوض کنید.
مراحل تعویض آب ظرف و اسپری کردن محلول آب و جوش شیرین را هر ۱۲ ساعت یک بار تکرار کنید. جوش شیرین از رشد هرگونه آفت یا قارچی روی سبزها پیشگیری میکند.
روز ششم
گندمها جوانه میزنند …
روز هشتم و نهم
گندمها به قد مناسب برای سفره هفت سین رسیده اند.