روش درست کردن سبزه عید با لبو؛ سبزهای متفاوت و زیبا!
سبزه عید با لبو یکی از جدیدترین سبزهها برای عید نوروز و سر سفره هفت سین است. راحتی کاشت آن و زیبایی خاص برگها و ریشه هایش باعث شده تا به یکی از سبزههای دوست داشتنی برای شب عید تبدیل شود.
ستاره | سبزه عید با لبو یکی از جدیدترین سبزهها برای عید نوروز و سر سفره هفت سین است. راحتی کاشت آن و زیبایی خاص برگها و ریشه هایش باعث شده تا به یکی از سبزههای دوست داشتنی برای شب عید تبدیل شود.
برای تهیه سبزه عید با لبو، پس از انتخاب لبوی مناسب، ریشهها یا قسمت انتهایی آن را درون ظرف مناسب با قطر لبو، مثلا یک لیوان میگذاریم.
فرق این روش با دیگر روشهای کاشت سبزه عید با لبو این است که برخلاف آنها فقط قسمتی از لبو را برای سبزه کردن مورد استفاده قرار میدهیم. به این صورت که:
اگر دوست دارید از لبوی دسترنج خودتان بخورید کافیست پس از گذشت سال نو آن را در باغچه یا حتی گلدان بکارید. توجه داشته باشید گلدانی که انتخاب میکنید دارای ارتفاع بیشتر از ۳۰ سانتی متر و دهانهای ۳ برابر لبو باشد. پس از مدتی (تقریبا ۳ ماه) میتوانید لبوی تازه و سالم از باغچهی خود برداشت کنید. طریقه آبیاری آن مثل خیلی از گیاهان دیگر به این صورت است که هروقت خاک پای آن تقریبا خشک بود یعنی نیاز به آبیاری دارد.
اگر شما هم ذوق تهیه یک سبزه خلاقانه و جدید را دارید همین الان دست به کار شوید. همچنین میتوانید سبزه عیدتان را با دانهها و گیاهان دیگری درست کنید.
برای درست کردن سبزه عید با لبو چقدر زمان نیاز داریم؟
یکی از سینهای هفت سین شب عید سبزه است که نشانهی شادابی و خرّمی است. با نزدیک شدن به نوروز همه به فکر درست کردن سبزه با هنر دست خودشان میافتند. در ادامه با سه روش کاشت سبزه عید با لبو آشنا خواهید شد.
برای تهیه سبزه عید با لبو، پس از انتخاب لبوی مناسب، ریشهها یا قسمت انتهایی آن را درون ظرف مناسب با قطر لبو، مثلا یک لیوان میگذاریم.
- آن را در مکانی با نور و دمای مناسب قرار میدهیم. (می توانید نزدیک پنجره بگذارید تا نور غیرمستقیم دریافت کند)
- یادمان نرود که آب آن هر ۲ روز یکبار عوض کنیم.
- پس از چند روز ریشهها و جوانههای لبو به سرعت شروع به رشد میکنند.
- حالا شما یک سبزه عید لبویی بسیار زیبا دارید.
ماهی قرمز را فراموش نکنید
حتی میتوانید یک عدد لبو را به صورت جداگانه بپزید، سپس آن را تکه تکه کنید و تکهها را به همراه آب قرمز رنگ لبو درون تنگ آب بریزید:
روش دوم) ریشه زدن لبو در کیسه پلاستیکی
- لبو را به خوبی شسته و در کیسهای پلاستیکی قرار میدهیم. این کار باعث میشود تا لبو زودتر ریشه بزند. در آن را بسته و با ایجاد چند سوراخ روی پلاستیک اجازه میدهیم تا هوا به آن برسد.
- پس از گذشت چند روز شاهد جوانه زدن لبو خواهیم بود. در این هنگام لبو را به ظرف حاوی آب انتقال میدهیم. دهانهی ظرف باید اندازهی لبو باشد به گونهای که فقط انتهای لبو و ریشه هایش در آب باشند. به دلیل رنگ قرمز و زیبای ریشهها بهتر است از ظروف شیشهای استفاده کنیم.
- قرار دادن سبزه در دمای مناسب و نور کافی را فراموش نکنید.
- آب موجود در ظرف را به فاصلهی هر ۲ تا ۳ روز عوض میکنیم.
فرق این روش با دیگر روشهای کاشت سبزه عید با لبو این است که برخلاف آنها فقط قسمتی از لبو را برای سبزه کردن مورد استفاده قرار میدهیم. به این صورت که:
- قبل از هرکاری یک لبوی تمیز و قرمز را انتخاب میکنیم.
- برش را از قسمت سر آن که تقریبا ۱/۴ بالایی آن میشود انجام میدهیم.
- قسمت بالایی را درون ظرفی حاوی آب قرار میدهیم.
- پس از گذشت چند روز رشد ریشهها و برگهای جدید را میتوان دید.
اگر دوست دارید از لبوی دسترنج خودتان بخورید کافیست پس از گذشت سال نو آن را در باغچه یا حتی گلدان بکارید. توجه داشته باشید گلدانی که انتخاب میکنید دارای ارتفاع بیشتر از ۳۰ سانتی متر و دهانهای ۳ برابر لبو باشد. پس از مدتی (تقریبا ۳ ماه) میتوانید لبوی تازه و سالم از باغچهی خود برداشت کنید. طریقه آبیاری آن مثل خیلی از گیاهان دیگر به این صورت است که هروقت خاک پای آن تقریبا خشک بود یعنی نیاز به آبیاری دارد.
اگر شما هم ذوق تهیه یک سبزه خلاقانه و جدید را دارید همین الان دست به کار شوید. همچنین میتوانید سبزه عیدتان را با دانهها و گیاهان دیگری درست کنید.
برای درست کردن سبزه عید با لبو چقدر زمان نیاز داریم؟
بزرگ شدن برگهای لبو و قد کشیدن ساقههای قرمز و زیبای آن حدودا به ۱ ماه زمان نیاز دارد و در صورت رسیدگی و نگهداری مناسب میتوان تا ۴ ماه هم آن را نگه داشت.
در صورت تمایل برای دیدن سایر مطالب مرتبط با سفره هفت سین کلیک کنید