طرز تهیه نان خامه‌ای

در این مطلب روش تهیه نان خامه‌ای آموزش داده شده است.

نان خامه‌ای یکی از انواع شیرینی‌های بسیار پرطرفدار و خوشمزه ایرانی است که در دسته بندی شیرینی‌های تَر قرار می‌گیرد.
این شیرینی محبوب به دلیل شباهتی که به نارنجک دارد با نام شیرینی نارنجکی هم شناخته می‌شود.
در ادامه قصد داریم دستورالعمل تهیه این شیرینی را به شما عزیزان آموزش دهیم. با ما همراه باشید.
مواد لازم:
آب ۲۲۰میلی لیتر (۱لیوان)
آرد ۹۰ گرم
تخم مرغ ۳ عدد
روغن مایع ۴۰ گرم (۸قاشق غ خ)
عسل ۱۰ گرم (یک قاشق چ خ)
بکینگ پودر ۳گرم (یک قاشق چ خ سرصاف)
وانیل خیلی کم
طرز تهیه:
اول از همه فر رو ۲۰۰ درجه سانتی گراد روشن میکنیم.
آب و روغن مایع رو روی شعله‌ی گاز قرار میدیم تا به جوش بیاد (کناره‌های ظرف جوش‌های ریز بیاد کافیه). بعد آرد و یکباره به آب جوش اضافه میکنیم و شعله رو کم میکنیم. با یکه قاشق چوبی خمیر رو به مدت ۱۵ دقیقه مدام هم میزنیم و زیرو رو میکنیم. توجه کنید که این مرحله (داغ زدن) خیلی مهمه اگه خوب خمیر یکدست نشه نان خامه‌ای بعد از پختن داخلش خمیر میشه پس حتما خوب زیرو رو کنید تا آب خمیر کامل گرفته بشه.
در مرحله‌ی بعد خمیر و به یه ظرف دیگه منتقل کنین و اون رو به چند تکه تقسیم کنین تا خنک بشه و زیرش عرق نکنه. زمانیکه خنک شد خمیر رو داخل کاسه‌ی همزن بریزید. تخم مرغ هارو جداگانه تو کاسه‌ای بریزید و با چنگال هم بزنید. همزن رو روشن کنید و مقداری از تخم مرغ رو به خمیر اضافه کنین.
یه کم که هم خورد عسل و وانیل و بکینگ پودرو اضافه کنین. بعدش بقیه تخم مرغ هارو طی دو مرحله‌ی دیگه به مواد خمیری اضافه کنین. بعد از اینکه مواد خوب مخلوط شد همزن رو خاموش کنین؛ موادو تو قیف بریزین و با ماسوره‌ی آچاری به داخل سینی که کفش کاغذ روغنی انداختین منتقل کنین. درجه فر ۲۰۰ و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه. (من فر برقی دارم ۲۰ دقیقه آماده شد.)
نکته مهم برای نان خامه‌ای اول اینکه فر حتما باید داغ باشه تا خوب پف کنه.
دوم اینکه تو این دستور اصلا کره بجای روغن مایع استفاده نکنین. استفاده از کره باعث میشه نان هاتون خوب نرم نشن یه حالت سفت پیدا کنن، ولی با روغن مایع نرم و عالی میشه.

ارسال نظر