شلغم ، ریشه ای با هزار و یک خاصیت درمانی
کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به خواص فراوان شلغم گفت: این گیاه از گروه صیفی جات و گیاهی درمانی است.
هانیه ناصری کارشناس ارشد گیاهان دارویی با اشاره به طبع گرم وتر شلغم گفت : خواص شلغم آنقدر زیاد است که میتوان آن را جزو گروه صیفی جات درمانی قرار داد.
او در تشریح برخی از خواص شلغم گفت : شلغم مقوی دستگاه گوارش است و روند درمان بیماریهای معده و روده را بهبود میبخشد.
او به تاثیرات شلغم برای بهبود حافظه اشاره کرد و افزود: افرادی که حافظه ضعیف دارند حتما باید شلغم مصرف کنند، چرا که ثابت شده شلغم حافظه را تقویت میکند.
ناصری افزود: شلغم به علت داشتن ویتامین B۱ درمان موثری برای کم خونی محسوب میشود.
او ادامه داد: مصرف شلغم برای رشد و نمو استخوانها مفید است، بنابراین زنان باردار و شیرده و بچههای در سنین رشد حتما باید از آن استفاده کنند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی افزود: همچنین زن بارداری که در مدت بارداری شلغم خورده باشد، بچه اش زودتر رشد کرده، زودتر حرف میزند و در مقابل امراض مقاومت بیشتری خواهد داشت و همه اینها به دلیل وجود "فولیک اسید" طبیعی در شلغم است.
او افزود: آب شلغم تازه همراه عسل اشتهاآور است و مصرف آن قند خون را پائین میآورد. همچنین نوشیدن آن برای درمان جوش صورت مفید است.
ناصری ادامه داد: شغلم پوره شده و اضافه شده در غذاهای بیماران یا کسانی که جراحی داشته اند نیز بسیار به روند درمان و بهبود ضعف بدنی آنها کمک خواهد بود.
ناصری با اشاره به تاثیرات شلغم پخته در درمان سرفه گفت: افراد برای درمان گلودرد میتوانند آب پخته این گیاه را قرقره کنند.
ناصری به تاثیرات شلغم در درمان کم کاری غده تیروئید هم اشاره کرد وافزود: افرادی که غده تیروئیدشان کم ترشح میکند باید حتما شلغم بخورند، زیرا شلغم بعلت داشتن یُد فراوان ترشحات غده تیروئید را تنظیم میکند.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی از شلغم به عنوان مهمترین گیاه ضدسرطان یاد کرد و افزود: مصرف شلغم حتی گسترش سرطان را متوقف میکند.
او به تاثیرات این گیاه در درمان بسیاری بیماریهای پوستی هم اشاره کرد و گفت: مصرف شلغم در درمان انواع کهیر، اگزما و قارچهای پوستی موثر است.
ناصری افزود: شلغم پخته شده و میکس شده با کمی نشاسته و عسل بهترین دارو برای برونشیت است.
این کارشناس ارشد گیاهان دارویی مصرف شلغم را در پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی موثر دانست و افزود: توصیه میشود افراد در فصل زمستان برای پیشگیری از سرماخوردگی و بیماریهای تنفسی حداقل چند بار در هفته شلغم مصرف کنند.
او افزود: شلغم پخته بهترین صبحانه است، چرا که بدن را تمیز کرده و مواد سمی را از بدن خارج میسازد، همچنین افراد میتوانند از شلغم رنده شده در تمامی سالاد ها، سوپها و حتی آشها استفاده کنند.
ناصری گفت: ترکیب شغلم خالی شده و پر شده با عسل و دارچین و قرار دادن آن به مدت ۲۴ ساعت روی بخاری یا سماور و صرف آن قبل از صبحانه میتواند یکی از بهترین راههای پیشگیری از سرماخوردگی و آنفلوانزاهای این فصل و تقویت سیستم ایمنی بدن بیماران خاص باشد .