با این شیربرنج خانگی افطار کنید

شیربرنج همان غذای آشنا و سنتی است که همه ما حداقل یک بار آن را خورده‌ایم، ولی احتمالا همه تجربه پخت آن را ندارند؛ ما در این مطلب راز و رمز‌های خوشمزه شدن این غذای محبوب ماه رمضان را به شما آموزش خواهیم داد.

شیربرنج همان غذای آشنا و سنتی است که همه ما حداقل یک بار آن را خورده‌ایم، ولی احتمالا همه تجربه پخت آن را ندارند؛ بنابراین طبیعی است اگر موقع درست کردن آن، با وجود سادگی کمی دچار سردرگمی شوند. این غذای ساده و خوشمزه را می‌توان به شیوه‌های مختلف پخت، ولی اجزای اصلی آن همان شیر و برنج است که بهتر است از برنج نیم دانه و شیر پرچرب در طرز تهیه شیر برنج ساده استفاده کنید. ما در این مطلب راز و رمز‌های خوشمزه شدن این غذای محبوب ماه رمضان را به شما آموزش خواهیم داد.
طرز تهیه شیربرنج مرحله به مرحله و فوت و فن‌های آن
طرز تهیه شیربرنج ساده
مواد لازم برای ۳ نفر

  • برنج (ترجیحا نیم دانه و ایرانی): ۱ لیوان دسته دار فرانسوی
  • شیر (ترجیحا پرچرب): ۱ لیتر
  • شکر یا پودر قند: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
  • گلاب: ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی
  • پودر هل: ۱/۲ قاشق چای خوری
  • نمک: ۱/۲ قاشق چای خوری
  • چوب دارچین: ۲ عدد یا پودر آن
  • زیره: به میزان دلخواه
  • خلال بادام، پسته و گل محمدی برای تزیین: به میزان دلخواه
طرز تهیه شیربرنج مرحله به مرحله و فوت و فن‌های آن

طرز تهیه
مرحله اول؛ آماده کردن و پختن برنج
برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب ولرم بخیسانید. می‌توانید برای عطر بیشتر، به جای آب، برنج را در گلاب خیس کنید تا عطر آن به خورد برنج برود. یک قابلمه روی حرارت بگذارید و در آن به اندازه ۲ لیوان آب بریزید. برنج را در آن بریزید و اجازه دهید برنج بپزد و حالت شفته پیدا کند. هر از گاهی برنج را هم بزنید تا ته نگیرد. می‌توانید از یک قالب ۵۰ گرمی کره در طرز تهیه شیربرنج ساده استفاده کنید. با این کار احتمال ته گرفتن شیربرنج کاهش خواهد یافت.
مرحله دوم؛ اضافه کردن شیر و مواد دیگر
شیر را به برنج اضافه کنید و صبر کنید تا جوش بیاید. اگر می‌خواهید خامه اضافه کنید، در همین مرحله از طرز تهیه شیربرنج ساده این کار را انجام بدهید.
بعد از اینکه شیر جوشید، شکر، زیره و پودر هل را به مواد بیفزایید و هم بزنید تا یکدست شود. می‌توانید از دانه‌های هل هم استفاده کنید. در این صورت، در پایان پخت، هل را از قابلمه خارج کنید. هم می‌توانید از دانه‌های زیره سیاه و هم پودر زیره سبز در طرز تهیه شیربرنج ساده استفاده کنید. استفاده از زیره باعث می‌شود نفخ شیر گرفته شد. اگر می‌خواهید شیربرنج تان شیرین‌تر شود، مقدار شکر را بنا به سلیقه خود بیشتر کنید.
مرحله سوم؛ پختن و سرو کردن شیربرنج
حرارت را پایین بیاورید و گلاب را اضافه کنید. در ظرف را بگذارید و حداقل ۱ ساعت صبر کنید تا شیربرنج کاملا بپزد. اگر شیربرنج زعفرانی می‌خواهید، زعفران دم کرده را در همین مرحله از طرز تهیه شیربرنج اضافه کنید.
بعد از این که مواد به خوبی پختند و جا افتادند، حرارت را متوقف کنید. غلظت شیربرنج بعد از سرد شدن بیشتر خواهد شد. سپس شیربرنج را در ظرف مناسب سرو و با سلیقه خودتان آن را تزیین کنید.
شیربرنج را می‌توانید در وعده صبحانه یا افطار ماه رمضان و هم چنین به عنوان میان وعده و دسر میل کنید.
فوت و فن‌های طرز تهیه شیربرنج ساده خانگی
طرز تهیه شیربرنج مرحله به مرحله و فوت و فن‌های آن
ما در طرز تهیه شیربرنج ساده از شکر استفاده کرده ایم، ولی شما می‌توانید آن را با عسل، نبات یا شیره هم جایگزین کنید. اگر از نبات استفاده می‌کنید قبل از اضاقه کردن به مواد شیربرنج آن را در کمی آب گرم حل کنید.
انواع مربا مخصوصا مربای گل محمدی، یکی از چاشنی‌های بی نظیری است که می‌تواند در کنار شیربرنج یا به عنوان تزیین برای روی آن استفاده شود.
در طرز تهیه شیربرنج ساده، وقتی شیر را اضافه می‌کنید، حرارت را بیشتر کنید تا شیر بجوشد و دانه‌های برنج این فرصت را داشته باشند که باز شوند.
موقع جوشیدن شیر و پختن برنج، در ظرف را نبندید. ممکن است شیربرنج سر برود. در این مواقع حرارت را روی ملایم تنظیم کنید.
در طرز تهیه شیربرنج ساده هم می‌توانید از چوب دارچین استفاده کنید و هم از پودر آن. ولی اگر از چوب دارچین استفاده می‌کنید، در انتها چوب‌ها را بیرون بیاورید. روی شیر برنج را هم در پایان می‌توانید کمی پودر دارچین اضافه کنید.
بهترین برنج برای طرز تهیه شیربرنج کدام است؟
برنج ایرانی بهترین نوع برنجی است که می‌توانید در طرز تهیه شیربرنج ساده از آن استفاده کنید. چون هم خوش طعم است و هم بعد از پختن لعاب می‌اندازد و چسبندگی بالایی پیدا می‌کند. استفاده از برنج نیم دانه هم باعث نرم و یکدستی بیشتر شیربرنج خواهد شد.
طرز تهیه شیربرنج مرحله به مرحله و فوت و فن‌های آن
چطور شیربرنج را تزیین کنیم؟
برای این که شیر برنج تان مجلسی شود، می‌توانید آن را در قالب بریزید و با پشت قاشق کمی فشار دهید تا در قالب فرم بگیرد. بعد از این که از دما افتاد و سردتر شد، آن را سرو و تزیین کنید.
شیربرنج را می‌توانید هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو کنید و بستگی به سلیقه و ذائقه خودتان دارد.
برای تزیین شیر برنج می‌توانید از خلال مغز بادام و مغز پسته هم استفاده کنید، ولی برای خوش طعم‌تر شدن آن ها، قبل از استفاده به مدت چند ساعت خلال‌ها را در مقداری گلاب و کمی شکر بخیسانید. با این کار تلخی آن‌ها از بین خواهد رفت.
برگ گل محمدی هم یکی از چیز‌هایی است که می‌توانید با آن روی شیربرنج را تزیین کنید.
طرز تهیه شیربرنج با خامه
در طرز تهیه شیربرنج ساده می‌توانید از خامه هم استفاده کنید. هر چند با این کار کالری و چربی شیربرنج بالاتر می‌رود، ولی طعم متفاوتی را تجربه خواهید کرد.
در طرز تهیه شیربرنج ساده با خامه، هر میزان که خامه استفاده می‌کنید، به همان میزان از شیر کم کنید. مثلا اگر۱ لیوان شیر در شیربرنج استفاده می‌کنید و می‌خواهید از ۱/۲ لیوان خامه استفاده کنید، به جای ۱ لیوان شیر، از ۱/۲ لیوان شیر در آن استفاده کنید.
طرز تهیه شیربرنج زعفرانی
طرز تهیه شیربرنج مرحله به مرحله و فوت و فن‌های آن
اگر تمایل دارید شیربرنج زعفرانی داشته باشید، زعفران را در مقداری آن دم کنید تا حدی که غلیظ شود، سپس همراه با مقداری گلاب و شکر به شیربرنج اضافه کنید. می‌توانید یک قسمت از شیربرنج را ساده و قسمت دیگر را با زعفران حل کنید تا از هر دو نوع، شیربرنج داشته باشید.
ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار