طرز تهیه قیمه شاه عباسی
اگر به دنبال پختن غذای متنوع می باشید، و از غذاهای تکراری خسته شده اید، به شما پیشنهاد می کنیم با طرز تهیه قیمه شاه عباسی امروز همراه آرگا شوید و حتما آن را امتحان کنید تا از طعم فوق العاده آن غافل نشوید.
قیمه شاه عباسی که به قیمه لاپلو نیز معروف است، پلویی فوق العاده خوش مزه و مجلسی می باشد. این غذا به خود قیمه نیز شباهت زیادی دارد. در ادامه با طرز تهیه قیمه شاه عباسی آشنا شوید. اگر یکبار این غذا را بپزید شما هم از طرفداران آن خواهید شد.
مواد لازم
- برنج: سه پیمانه
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- لپه: ۱ پیمانه
- روغن مایع: به میزان لازم
- گوشت: ۲۰۰ گرم
- رب: ۲ قاشق غذا خوری
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذا خوری
- خلال پسته: ۱ قاشق غذا خوری
- آبلیمو: ۲ قاشق غذا خوری
- زرشک: ۱ قاشق غذا خوری
- نمک: مقدار کافی
- فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه قیمه شاه عباسی لذیذ
در ابتدا لازم است که از شب قبل ۱ پیمانه لپه را در آب خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. هم چنین برنج را نیز در آب نمک بخیسانید. بعد از گذشت این زمان، در اولین مرحله از پخت به سراغ پیازها رفته و آن را نگینی خرد کنید. در تابه ای روغن ریخته و بگذارید تا داغ شود. حالا پیازها را داخل آن سرخ کنید.در این مرحله ۲۰۰ گرم گوشت را با آب به خوبی شسته و به شکل قیمه ای تکه کنید. گوشت های خرد شده را به تابه حاوی پیاز اضافه کنید. تا زمانی که رنگ گوشت تغییر کند به تفت دادن ادامه دهید. لپه ها را آبکش کنید تا آب اضافه ی آن ها کاملا خارج شود.
سپس در این قسمت از پخت لپه ها را نیز به تابه بیفزایید و شروع به تفت دادن کنید. در ادامه رب را نیز به آن ها اضافه کرده و تفت دهید. مواد را به خوبی با رب آغشته کنید تا یکدست و خوش رنگ شوند. حالا نمک و فلفل را داخل تابه ریخته و هم بزنید.
حالا باید دو پیمانه آب داخل تابه بریزید. شعله را روی حرارت بالا قرار دهید. پس از اینکه آب به جوش آمد، زیر آن را کم کنید و درب تابه را روی آن قرار دهید. منتظر بمانید تا لپه و گوشت ها کاملا پخته و نرم شوند. در ادامه نیم ساعت آخر پخت خورشت زعفران دم کرده و آبلیمو را به تابه بیفزایید. ادویه ها را نیز به آن ها اضافه کنید و هم بزنید. هر زمان که خورشت شما جا افتاد و به غلظت رسید( آب خورشت کشیده شد) زیر غذا را خاموش کنید.
در این مرحله از طرز تهیه قیمه شاه عباسی شما باید برنج را بپزید. برای اینکار در قابلمه ای مناسب دو پیمانه آب بریزید. سپس مقداری روغن مایع و نمک به آن اضافه کنید. قابلمه را روی گاز قرار دهید تا آب بجوشد. حالا برنج را داخل قابلمه بریزید و منتظر بمانید تا کمی نرم شود. بهتر است برنج را کمی زنده بردارید.
پس از آبکش کردن برنج، قابلمه ای دیگر تهیه کنید. کمی روغن ته قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید تا داغ شود. سیب زمینی یا نان را به عنوان ته دیگ داخل قابلمه بچینید. سپس یک کفگیر برنج ریخته و روی برنج یک لایه از مواد قیمه را بریزید. مجددا کفگیر دیگری از برنج را ریخته و سپس مواد روی آن قرار دهید. تا زمانی که برنج و قیمه تمام شود اینکار را تکرار کنید.
درب قابلمه را ببندید و منتظر باشید تا برنج دم بکشد. قیمه شاه عباسی شما آماده است. می توانید آن را با زرشک، خلال پسته زینت دهید و نوش جان بفرمایید.