رنگ‌های غیر مجاز از آجیل‌ها حذف شده است

خزانه دار اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان گفت: رنگ‌های غیر مجاز از صنف آجیل و خشکبار حذف شده و به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد

خزانه دار اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان گفت: رنگ‌های غیر مجاز از صنف آجیل و خشکبار حذف شده و به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد

حسین جوانی در گفت‌وگو با ایمنا در خصوص "صحبت مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های غذایی سازمان غذا و دارو مبنی بر اینکه آجیل‌های فله‌ای مورد تایید وزارت بهداشت نیستند و از رنگ‌های افزودنی غیر مجاز استفاده می‌شود"، اظهار کرد: رنگ‌های غیر مجاز از صنف آجیل و خشکبار حذف شده و به هیچ وجه مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، از طرفی نظارت بر اصناف آجیل و خشکبار کشور توسط بازرسان بهداشت و اتحادیه انجام می‌شود و پروانه کسب، پروانه بهداشتی کارکنان مغازه‌ها و نظارت بر کیفیت محصولات را مورد بررسی قرار می‌دهند.

وی با بیان اینکه آجیل فروشان از زردچوبه، زعفران و جوهر لیمو برای تهیه محصولات استفاده می‌کنند که مورد تایید وزارت بهداشت است، افزود: لوکس فروشان برای عرضه محصولات با کیفیت از زعفران استفاده می‌کنند و از طرفی لیموی تازه طعم به آجیل رنگ نمی‌دهد به همین دلیل جوهر لیمو مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کارشناس آجیل و خشکبار گفت: نسبت به ۲۰ سال گذشته در زمینه تولید و عرضه آجیل پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم از سویی مردم خودشان نیز تفاوت میان آجیل با کیفیت را از بی کیفیت تشخیص می‌دهند.

خزانه دار اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان با اشاره به جلسات مکرر با مدیران قبلی وزارت بهداشت که بر بسته بندی محصولات تاکید داشته اند، تصریح کرد: تا کنون اجباری برای بسته بندی آجیل و خشکبار وجود نداشته است اما برخی محصولات کشاورزی با بسته بندی و مجوز بهداشت عرضه شده و در اختیار مردم قرار می‌گیرد به عنوان مثال کشمش سبز کاشمر باید بسته بندی بهداشت منطقه و کد بهداشتی بر محصول داشته باشد.

وی ادامه داد: وزارت بهداشت و معاونت غذا و دارو سخت گیری های زیادی برای دریافت مجوز بسته بندی محصولات دارند، به عنوان مثال متراژ محل احداث کارگاه باید بالا و دور از آلاینده های شهری باشد تا مورد تایید وزارت قرار بگیرد. محل بسته بندی و انبار خام باید از یکدیگر جدا باشد و... که رعایت تمام پارامترهای وزارت بهداشت بودجه های سنگین می‌طلبد که از عهده سرمایه گذار خارج است.

جوانی گفت: بیشتر مغازه داران محصولات با کیفیت عرضه می‌کنند و اگر غیر از این باشد از صحنه رقابت خارج می شوند، از طرفی بازرسان بهداشت و اتاق اصناف نظارت جدی دارند و در صورت شکایت مردم نیز موضوع را پیگیری می‌کنند.

خزانه دار اتحادیه آجیل و خشکبار اصفهان گفت: در حال حاضر آجیل و خشکبار کاملاً به صورت بهداشتی عرضه می‌شود؛ به عنوان مثال اگر از میان ۴۰۰ واحد آجیل فروشی اصفهان از ۱۰ نفر نمونه برداری شود. قابل مشاهده است که رنگ‌ها و افزودنی‌های خوراکی غیر مجاز کاملاً حذف شده است، قبلا تخمه جاپانی را رنگ خوراکی می‌زدند که در حال حاضر این رنگ موجود نیست.


ارسال نظر