قصابان اصفهان در رکود کاری

رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان گفت: با تامین نشدن نهاده‌ها و ادامه روند کشتار دام‌های مولد پیش‌بینی می‌شود که در زمستان بازار اصفهان با بحران کمبود و گرانی گوشت قرمز مواجه شود.

قصابان اصفهان در رکود کاری

اصغر پورباطنی رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان گفت: دامداران گلایه‌مند در تامین نهاده‌ها با نرخ آزاد و گران، هزینه‌های سنگینی را متحمل می‌شوند، در سال‌های گذشته بسیاری از دامداران به علت خشکسالی، نبود آذوقه و علوفه گاو‌های شیرده خود را می‌کشتند، زیرا کشتار دام زنده از نگهداری آن به صرفه‌تر بوده است.

وی گفت: امسال تولیدکنندگان دام با عدم تامین نهاده‌ها و هزینه‌های سنگین تولید، گاو‌های مولد پیر و بدون کاربری لازم را که شیر آن‌ها به میزان محسوسی کاهش یافته و نگهداری از آن‌ها صرفه اقتصادی نداشته باشد در سطح شهر با زدن تابلو به بهای ارزان‌تری می‌فروشند، همچنین بره‌های ماده زیر ۱۰ کیلوگرم را که باید پرورش آن‌ها برای زمستان به میزان ۱۶ تا ۱۷ کیلوگرم برسد نیز برای ذبح به کشتارگاه‌ها می‌برند.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بیان کرد: این سوالات را مسئولان دامداران سنگین باید پاسخگو باشند، اما هم اکنون به هر علتی ماده گاو‌ها را در کشتارگاه‌ها ذبح می‌کنند.

پورباطنی گفت: با نبود به موقع تامین نهاده‌ها و ادامه روند کشتار دام‌های مولد و عدم پرورش دام مورد نیاز پیش‌بینی می‌شود که زمستان مناسبی را پیش‌رو نداشته باشیم و بازار اصفهان با بحران کمبود و گرانی گوشت قرمز هم مواجه شود.

او افزود: امیدواریم با تدبیر به موقع مسئولان و رسیدگی به مشکلات دامداران در تامین نهاده‌ها چنین پیش‌بینی‌هایی برای بازار گوشت قرمز در پاییز و زمستان اتفاق نیفتد.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان بیان کرد: مسئولان باید در این زمینه چاره اندیشی کنند، زیرا با وجود چنین معضلاتی در آینده شاهد کاهش تولید محصولات لبنی نیز خواهیم بود.

پور باطنی گفت: اکنون قیمت گوشت بره درجه ممتاز در خرده فروشی‌ها بازار اصفهان ۱۳۵ هزار تومان و گوساله مخلوط ۱۵۵ تومان قیمت‌گذاری شده است.

او با بیان اینکه قیمت گوشت قرمز از ابتدای سال جاری تاکنون در اصفهان نوساناتی داشته است، ادامه اداد: در ابتدای سال قیمت هر کیلوگرم گوشت قرمز درجه یک ۱۱۰ هزار تومان، پس از آن ۱۱۸ هزار تومان و طی یک ماه گذشته به علت نوسانات قیمت بین ۱۳۰ تا ۱۴۰ هزار تومان فروخته می‌شد و نرخ گوشت گوسفند درجه ۲ بدون استخوان ۱۱۰ هزار تومان، گوشت گوساله بین ۱۵۵ تا ۱۶۰ هزار تومان، گوشت شتر نیز با توجه به نوسانات نرخ دلار بین ۱۸۰ تا ۱۸۵ هزار تومان بوده است.

رئیس اتحادیه صنف فروشندگان گوشت قرمز اصفهان گفت: به علت پایین بودن قدرت خرید شهروندان، بسیاری از قصابان هم در شهر دیگر همانند سال‌ها و ماه‌های گذشته برای عرضه گوشت گوسفندی در مغازه خریداری ندارند.

پورباطنی افزود: مردم هنوز هم خرید می‌کنند، اما طبیعی است که به علت وضعیت اقتصادی کنونی قدرت خرید آن‌ها تنزل یافته است.

او با بیان اینکه در اصفهان مانند دیگر شهر‌ها مراتع و ظرفیتی برای تامین دام سبک به اندازه نیاز در آن وجود ندارد، اما در تأمین دام سنگین در خود اصفهان مشکلی نداریم، افزود: اگر قیمت از منطقه‌ای که گوسفند تهیه می‌شود مدیریت و کاهش پیدا کند، نرخ گوشت هم سیر نزولی خواهد داشت.

رئیس اتحادیه گوشت قرمز اصفهان درباره اینکه اصفهان در تأمین دام سبک خودکفا نیست و به علت تامین کالای مورد نیاز از استان‌های همجوار در تعیین نرخ دام هم خیلی دخالت ندارد، بیان کرد: اصفهان ۷۰ درصد دام سبک خود را از سایر شهر‌ها همچون تبریز، خرم‌آباد، شهرکرد، کرمانشاه، همدان، ملایر و ... تامین می‌کند و تنها ۲۰ درصد این دام در داخل پرورش داده می‌شود.

پورباطنی در پایان گفت: در پی شیوع ویروس کرونا و جلوگیری از همه‌گیری آن، طبق دستور ستاد ملی کرونا بار‌ها واحد‌های مختلف تعطیل شدند، اما واحد صنفی ما با قرارگیری در گروه بندی یک در رده تعطیلی صنوف قرار نداشتند، اما به دلیل عدم بازگشایی رستوران‌ها، تالار‌ها و فست‌فودفروشی‌ها، مغازه‌داران گوشت فروشی با نبود خرید و فروش با ضرر‌های جبران‌ناپذیری مواجه شده‌اند.

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار