ایده مرکزی کاندیداهای ریاست‌جمهوری

بررسی و واکاوی مناظره اول نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری جدای از کشمکش‌ها و جدال‌های نامزدها درباره مسائل مختلف، نشان می‌دهد در اظهاراتشان یک ایده مرکزی را بیشتر برجسته کرده‌اند.

ایده مرکزی کاندیداهای ریاست‌جمهوری

بررسی و واکاوی مناظره اول نامزدهای انتخاباتی ریاست جمهوری جدای از کشمکش‌ها و جدال‌های نامزدها درباره مسائل مختلف، نشان می‌دهد در اظهاراتشان یک ایده مرکزی را بیشتر برجسته کرده‌اند. به گزارش فرارو، این ایده مرکزی در مورد هر یک از نامزدها متفاوت بود هرچند که ممکن است شباهت‌هایی میان ایده‌های مرکزی دیده شود، بااین‌وجود این ایده‌های مرکزی نشان می‌دهد که هر یک از آن‌ها در صورت پیروزی در انتخابات با چه نگاهی حداقل در حوزه اجتماعی عمل خواهند کرد. در کنار مطرح‌شدن بحث ایده‌های مرکزی سؤال این است که آیا نامزدها راهکارهای خود برای اجرای ایده‌های مرکزی را هم مطرح کرده‌اند. در مناظره اول با توجه به ساختار مناظره و زمان کم نامزدها وارد نحوه اجرایی نشدند، شاید در ادامه تبلیغات انتخاباتی آن‌ها وارد این حوزه نیز شوند.

حسن روحانی؛ ادامه مسیر دولت یازدهم
رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی که مربوط به خودش بود و به‌قیدقرعه انتخاب‌شده بود درباره حل معضل ازدواج جوانان بر این نکته تأکید کرد که اولین چیزی که باید برای مسائل اجتماعی و مشکل جوانان در نظر گرفت ایجاد امید نسبت به آینده است. روحانی راهکار اشتغال‌زایی را بهبود شرایط کسب‌وکار دانست و یکی از پایه‌های این کار را تقویت فضای مجازی عنوان کرد. ایده محوری حسن روحانی در مناظره پیرامون مسائل اجتماعی درواقع تأکید به روند حرکتی‌اش در دولت یازدهم است. «امید» شعار انتخاباتی حسن روحانی در سال ۹۲ بود شعاری که به نظر می‌رسد امسال نیز یکی از پایه‌های اصلی تبلیغاتی او باشد. مسیر پیشنهادی او نیز همان چیزی است که در چهار سال گذشته دیده‌ایم.

ابراهیم رئیسی؛ کمک به محرومان
تولیت آستان قدس رضوی در مناظره روز جمعه بیش از هر چیز برای رفع مشکلات اجتماعی بر کمک به مستضعفین و کاستن از فاصله طبقاتی تأکید کرد. او گفت : «امروز توجه به طبقات پایین اولویت ماست». رئیسی همچنین مسکن ارزان را به‌عنوان یکی از راهکارهای خود پیشنهاد کرده است. بااین‌حال او درباره مسیر حرکت اقتصادی‌اش سخنی نگفته است. او به سؤال منتقدان درباره چگونگی تأمین اعتبارات طرح‌هایش هم توضیحی نداده است. موضوعی که شاید در ادامه تبلیغات انتخاباتی نامزدها روشن شود.

محمدباقر قالیباف؛ 4 درصدی‌ها
شهردار تهران در مناظره اول تند و تیزتر از دیگر نامزدها وارد میدان شد. او در تمام طول مناظره به دنبال جا انداختن یک تفکیک آماری بود. قالیباف معتقد بود که ۴ درصد، زالوصفت قدرت و ثروت را در کشور در اختیاردارند و زندگی ۹۶ درصد مردم را تحت تأثیر قرار داده‌اند. بااین‌حال او راهکار مبارزه با رانت‌خواری و حذف ۴ درصدی و رساندن آن ۹۶ درصد دیگر به حقوقشان را اعلام نکرد. او نگفت چگونه وارد این میدان می‌شود و چه راهکارهایی دارد.

اسحاق جهانگیر؛ تقویت مشارکت مردم
معاون اول دولت حسن روحانی از دیدگاه برخی ناظران در مناظره اول بهتر از دیگر کاندیداها ظاهر شد. او پیش‌زمینه مبارزه با مشکلات اجتماعی را تقویت مشارکت مردم و ایجاد فضای باز برای حضور مردم دانست. جهانگیری در سخنانش به بستن فضاها و برخوردهای قضایی و خشن انتقاد کرد.جهانگیری گفت: در این دولت نگاه، فهم و رویکرد دولت نسبت به مسائل اجتماعی از حالت امنیتی، خشن و قضایی به نگاه علمی و اخلاقی تغییر پیدا کرد. ما نباید با فریب و دروغ با مردم سخن بگوییم و باید بدانیم که باطل سحر و دروغ شفافیت است.

مصطفی میرسلیم؛ تأکید بر نیروی انسانی
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنان خود سعی کرد به برنامه خود به «نیروی انسانی» کشور تأکید کند. او گفت:در کشور ما هر استانی متناسب با شرایط زیستی خود استعدادهایی دارد؛ که اگر به آن توجه شود می‌تواند به شکوفایی برسد. عدم توجه به این موضوع باعث شده که نیروهای انسانی از روستاها به شهرها و از شهرها به کلان‌شهرها روی بیاورند همین امر مشکلات متعدد فرهنگی اجتماعی اقتصادی و امنیتی را ایجاد می‌کند. این نامزد انتخاباتی هم‌سخنانش در مناظره اول در حد اظهارات کلی باقی ماند. او تاکنون طرح مشخصی برای رسیدن به هدف خود اعلام نکرده است.

مصطفی هاشمی طبا؛ کاهش نقش دولت
این نامزد انتخاباتی هم در سخنانش سعی کرد یکی از راه حال‌های حل معضلات اجتماعی را تکیه‌بر مردم و کاهش نقش دولت معرفی کند. او درباره معضل مسکن در کشور گفت: در همه دغدغه‌های کشور و در همه حوزه‌ها فلش به سمت دولت می‌رود، باید پذیرفت دولت از یک محدوده‌ای بیشتر نمی‌تواند فراتر برود. هاشمی طبا معتقد است باید سبک زندگی و مسائل فرهنگی در کشور ما در اولویت باشد.. باوجوداینکه این موضوع ایده مرکزی او در مناظره اول بود، اما او هم طرح دقیقی ارائه نکرد.

ارسال نظر