سامانه دورکاری امن از سوی پژوهشگران دانشگاه اصفهان راهاندازی شد
گروه پژوهشی سامانههای ارتباطی و امنیت دانشگاه اصفهان با همکاری پژوهشگران این دانشگاه اقدام به راهاندازی سامانه دورکاری امن کرده است.
به گزارش خبرگزاری دانشجو، به دنبال شیوع ویروس کرونا در کشور، بسیاری از کارمندان و کارکنان ادارات، دفاتر و شرکتها امکان حضور در محل کار برای انجام وظایف خود ندارند چالش اصلی مدیران حفظ روند فعالیت کاری و رشد اقتصادی همراه با کاهش حضور کارکنان در محل کار به منظور مقابله با شیوع این ویروس است لذا گروه پژوهشی سامانههای ارتباطی و امنیت اطلاعات باهمکاری شرکت ایدهپژوهان اسپادانا، یک سامانه دورکاری امن طراحی و راهاندازی کرده است که ارتباط امن کارکنان با دفاتر محل کار و تماس با همکاران را امکانپذیر میسازد.
مجتبی مهدوی، عضو هیئت علمی دانشگاه اصفهان و مدیر عامل شرکت ایده پژوهان اسپادانا و عضو گروه پژوهشی سامانههای ارتباطی و امنیت اطلاعات در این باره اظهار کرد: در بسیاری از موارد، فعالیت کارکنان منوط به برقراری ارتباط با سرورهای داخل شرکت و سیستمهای همکاران است، لذا فعالیت فردی کارمند در منزل امکانپذیر نیست سامانه دورکاری امن به گونهای طراحی شده است که یک پل ارتباطی میان کارکنان خارج از محل کار با شبکه داخلی شرکت برقرار میسازد.
مهدوی افزود: این سامانه راهکار دورکاری را به عنوان یک سرویس به کاربران ارائه میدهد و این ویژگی موجب شده است که مشتریان نیازی به استفاده از آدرس IP استاتیک یا معتبر نداشته باشند به این ترتیب هزینههای کاربر به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.
وی با اشاره به نگرانیهای امنیتی درخصوص افشای اطلاعات و دسترسی غیرمجاز به منابع شرکت ها، افزود: برقراری ارتباط از راه دور زمانی اثربخش است که تمامی جنبههای امنیتی در نظر گرفته شود و راهی برای نفوذ باقی نماند و ما در ارائه راهکار این برقراری امنیت را یک اولویت مهم در نظر گرفتهایم و تمامی ارتباطات پس از احراز هویت کارکنان و با بهرهگیری از تونل رمزشده برقرار خواهد.
مهدوی با اشاره به بدعت این سامانه تاکید کرد: این راهکار یک راه حل جامع جهت دورکاری است که به لحاظ عدم نیاز به نصب سرور در سازمانها و شرکتها تاکنون در سطح کشور نمونه مشابه نداشته است. ارائه یک راهکار جامع برقراری ارتباط امن برای دورکاری مستلزم شناخت صحیح نیازمندیهای کاربران بوده است. در این راستا، سعی کرده ایم نظرات کاربران نهایی که همان کارمندان و کارکنان شرکتها و ادارات هستند را دریافت کنیم و سامانه را بر این اساس طراحی کنیم.