درخواست بازیگر پیشکسوت تئاتر از معاون فرهنگی شهردار؛

تئاتر سنتی اصفهان را احیا کنید

اواخر دهه 30 و تمامی دهه 40 شمسی را می‌توان دوره رنسانس هنر روحوضی و تماشاخانه‌ای در ایران و به‌خصوص در دو شهر تهران و اصفهان دانست تا پای هنرپیشگان کمدین مطرح جهان ازجمله نورمن ویزدم و جری لوئیس را برای دیدن تکنیک هنرمندان اصفهانی که آن زمان پاتوقشان تماشاخانه اصفهان در میدان دروازه دولت بود، باز کند.

تئاتر سنتی اصفهان را احیا کنید

اواخر دهه 30 و تمامی دهه 40 شمسی را می‌توان دوره رنسانس هنر روحوضی و تماشاخانه‌ای در ایران و به‌خصوص در دو شهر تهران و اصفهان دانست تا پای هنرپیشگان کمدین مطرح جهان ازجمله نورمن ویزدم و جری لوئیس را برای دیدن تکنیک هنرمندان اصفهانی که آن زمان پاتوقشان تماشاخانه اصفهان در میدان دروازه دولت بود، باز کند. زنده‌یاد رضا ارحام صدر را می‌توان از نخبه‌های بداهه گویی در این رشته دانست، اگرچه نمایش‌نامه‌های زنده‌یاد ناصر فرهمند را می‌خواند و حفظ می‌کرد، اما زمانی که روی صحنه می‌رفت نقشش را فی‌البداهه ایفا می‌کرد. فرهمند و ارحام صدر مکتبی دراین‌باره از خود بجا گذاشتند که شاگردان و هم‌بازی‌هایشان آن را تا به امروز زنده نگه‌داشته‌اند که آخرین بازمانده از آن نسل استاد بی‌بدیل بداهه گویی کمیک، غلامرضا بیات است که هفته گذشته توسط دکتر کمال حیدری معاون فرهنگی اجتماعی شهردار اصفهان و مدیرعامل این سازمان از او تجلیل و تقدیر شد. استاد غلامرضا بیات در طول هفت دهه گذشته در صدها نمایش کمدی نقش داشته و امروز گرد پیری برسردارد و در همین راستا قراراست بزودی مستندی را از زندگی خود تحت عنوان (بیات و عماد) به کارگردانی و تهیه‌کنندگی زهرا نیازی فیلم‌برداری و آماده نمایش کند.

بیات در دیداری که با معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان داشت، ضمن درخواست احیای تئاتر سنتی اصفهان، عنوان کرد: سرزندگی مردم اصفهان با هنر زنده تئاتر قابل بازیابی است و امروزه تمام مردم می‌توانند در دورهمی‌های خانوادگی اوقات فراغت خود را با تماشای تئاتر پر کنند و از آن لذت ببرند.

بیات با بیان این‌که اصفهان در هنر تئاتر الگوی تمام شهرها بوده و برند کشوری دارد، گفت: شایسته نیست این هنر پانصدساله در اصفهان به فراموشی سپرده شود و امروز شاهد برگزاری تئاترهایی در شهر باشیم که در شأن و شخصیت اصفهان نیست.

 

- هنرمندان تئاتر باید در عرصه حضور پیدا کنند

 

در حاشیه این دیدار معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز عنوان کرد: از ابتدا یکی از دغدغه‌های شهردار که خود از دل فرهنگ بوده و پیشکسوت فرهنگی است این بود که زندگی باید همراه با نشاط باشد و شعار اصفهان شهر زندگی را برگزید.

دکتر کمال حیدری با اشاره به اینکه شاخصه شهر اصفهان هنر آن است، گفت: باید هنر را در شهر زنده کنیم و در حد توان خود آن را به حد اعلای خودش برسانیم تا بتوانیم سرزندگی شهر اصفهان را حفظ کرده و ارتقا دهیم.

او افزود: یکی از هنرهای زبانزد اصفهان در ایران که جاذبه خاصی برای ما داشت، هنر نمایش و تئاترهای طنز بود و بر این اساس تلاش داشتیم این هنر را حفظ و احیا کنیم؛ بنابراین جلساتی با افرادی که در این عرصه فعال و معروف بودند برگزار کرده و پیگیری کردیم که نظراتشان را درباره بازآفرینی دورانی که داشتیم احصا کنیم.

دکتر حیدری گفت: یکی از اهداف کنونی شهرداری این است که گذر چهارباغ را یک گذر خانوادگی کند و در این زمینه اجرای فعالیت‌هایی مثل تئاتر می‌تواند کمک‌کننده باشد. اگرچه سینما هست ولی تئاتر یک صنعت زنده بوده و حس و حالی که افراد از آن می‌گیرند متفاوت خواهد بود.

معاون فرهنگی شهردار و رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان عنوان کرد: هنرمندان باید در عرصه حضور پیدا کنند و با همکاری ایشان خواهیم توانست آن دوران و هنر سنتی اصفهان را احیا کنیم.

دکتر حیدری با بیان اینکه زمینی که برای تئاتر شهر در نظر گرفته شده بود بود هنوز در گیر و دار بخشی از آزادسازی‌ها مانده است، گفت: آخرین صحبت و قرار این بود که عزیزان دغدغه‌مند در بخش خصوصی صرفا به همین منظور به ماجرا ورود کنند و ما در ادامه تسهیلات و امکانات موردنیاز را در اختیارشان قرار دهیم که همچنان پیگیر این موضوع هستیم.

او در خصوص دیدار با این هنرمند پیشکسوت تئاتر گفت: اصفهان شهر فرهنگ و هنر است و ما میراث دار زحمات گذشتگان بوده و وظیفه ما دیدار و تجلیل از ایشان است. اما مهمتر این است که ایشان را بشنویم و از تجربیاتشان یاد بگیریم چون می‌توانیم از آن به‌عنوان تجربه استفاده کنیم و راهبردهای برای امور خود پیدا کنیم.

 

 

ارسال نظر

اخرین اخبار
پربیننده‌ترین اخبار