صادق محصولی همچنان خط و نشان میکشد/ اصلاح طلبان دشمن بزرگ پایداریها
تاکید دبیرکل جبهه پایداری بر وحدت و ذکر این مهم که استراتژی کلی جبهه پایداری با حفظ اصول به سمت وحدت است؛ مگر اینکه مجبور شویم به خاطر حفظ اصول لیست مستقل بدهیم، از این موضعگیریها در این جبهه خبر میدهد که تا حدود زیادی امید اصولگرایان به ائتلاف و رسیدن به لیست مشترک در جناح راست را افزایش میدهد.
روزنامه سازندگی در گزارشی نوشت:
صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری ضمن اینکه درباره مشارکت حداکثری صحبت کرد اما در مقابل تا آنجایی که در توانش بود هر جریانی که با او همسو نیست را کوبید. او در نشستی که با بسیج اساتید هفت دانشگاه داشت، گفت: «اصلح، یعنی شایستهترین. البته جریان مقابل میگوید، آنان منظورشان از اصلح خالصسازی است اما من میگویم که خالصسازی اسم رمزی برای حاکمیت غربگراهاست؛ همانگونه که صیانت از آرا و تقلب، اسم رمز فتنه ۸۸ بود. نکته مهم این است که در شرایط کنونی اگر کسی به دنبال مشارکت نباشد، یا جاهل است یا خائن». محصولی که از او به اسم پدرخوانده پایداریها یاد میکنند و حواشی زیادی درخصوص ثروتش وجود دارد، در ادامه خطاب به جریانهای اعتدالی و اصلاحطلبی افزود: «در جلسه دیدار رؤسا و دبیران احزاب با رئیسجمهور، سیاستمدارانی از احزاب، ادعای مشارکت بالا داشتند که همیشه در مصاحبهها و مقالات و رسانههایشان بر سیاهنمایی در کشور و ندیدن نقاط پیشرفت تلاش میکنند که این رفتار با ادعای خواهان مشارکت بالای این آقایان در تناقض است. البته کشور در بخشهایی مانند وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم با ضعف مواجه است و باید برای رفع آنها راهکار ارائه داد و حتماً هم حلشدنی است؛ اما این امر بستگی به این دارد که افراد اصلح در رأس امور قرار گیرند».
نشست مشترک شورای وحدت با حدادعادل و صادق محصولی /با قالیباف رایزنی خواهیم کرد
عصبانیت تکراری صادق محصولی از لاریجانی، برجام و ... /در وضعیت جنگی هستیم
واکنش ابراهیم رئیسی به بگومگو بر سر انتخابات ۸۸ بعد از ادعاهای صادق محصولی
البته محصولی بر این موضوع هم تاکید کرد: «جریانهای انقلابی اگر بخواهند، موفق باشند باید به سمت وحدت بروند؛ اما وحدت خودش هدف نیست بلکه وسیله است. وحدت بسیار خوب است اما باید براساس شاخصهای تعریف شده باشد و نه شخصمحور». او باز هم درحالی بر طبل وحدت میکوبید که مستقیماً جریانهای انقلابی را هدف قرار داد که اصولاً هدف از بیان جریانهای انقلابی، اصولگراها و طیف رئیسی (دولت انقلابی) هستند. البته دبیرکل جبهه پایداری مانند تمام دوستانش، دولت قبل را نیز بینصیب نگذاشت. دولت و مجلس انقلابی که تلاش داشتند، برجام را به سرانجام برسانند اما شکست بزرگی خوردند حال صورت مساله را پاک میکنند. محصولی هم در همین راستا و با بیان اینکه برجام یک اشتباه محاسباتی بود، گفت: «یک نمونه همین نفوذ این است که دشمنان بهگونهای عمل میکنند که مسئولان کشور دچار اشتباه محاسباتی شوند. مثلاً برجام یک اشتباه محاسباتی مسئولان آن دوره بود. باید دقت کنیم که دشمن به دنبال این است با تبلیغات خود، ما را در محاسبات خویش دچار خطا و اشتباه کند. وقتی محاسبه غلط شود، برجام در ۲۰ دقیقه تصویب میشود».
تنظیم آرامآرام خط انتخاباتی
خالی از لطف نیست که با نگاهی به سخنان صادق محصولی در نزدیکی انتخابات مجلس و خبرگان، مروری داشته باشیم بر آرایش سیاسی تاکنون اصولگراها. هفته انتخاباتی برای احزاب، تشکلها و جریانهای سیاسی با فرازوفرودهایی گذشت. اصلاحطلبان، منتقد تاییدصلاحیتها و اصولگرایان در پی رسیدن به اشتراکاتی برای ارائه فهرست داوطلبان مجالس خبرگان رهبری و شورای اسلامی و البته تلاش برای خالصسازی بودند.
جبهه پیروان خط امام و رهبری به عنوان یکی از مهمترین و قدیمیترین تشکلهای جریان اصولگرا، آرامآرام خط انتخاباتی خود را تنظیم و اعلام میکند. در همین راستا، سخنگوی این جبهه از تنظیم و ارسال فهرست مورد تایید و حمایت احزاب زیرمجموعه این تشکل به شورای وحدت خبر داد. «سیدکمالالدین سجادی» همچنین از فعالیت جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات مجلس خبرگان سخن گفت و تصریح کرد: «فهرست جامعتین مورد تایید و حمایت جبهه پیروان خط امام و رهبری است». فعالیت یکی از چهرههای مطرح در این جبهه، یعنی «محمدرضا باهنر»، دبیرکل آن هم چندی است در محافل سیاسی و رسانهای به کانون گمانهزنیها تبدیل شده و گاهی هم در این میانه از انصراف وی از انتخابات سخن میگویند؛ موضوعی که سجادی دربارهاش گفته است که موضعگیری جدیدی از سوی باهنر مطرح نشده و آنچه درباره تصمیم به کنارهگیری گفته مربوط به گذشته است و فعلاً در صحنه انتخابات حضور دارد.
انتخابات مجلس خبرگان در جناح اصولگرا و براساس شواهد موجود و اظهارات افراد شاخص این جریان با آرامش و همراهی گروههای مختلف پیش خواهد رفت و براساس همین شواهد میتوان از احتمال ائتلاف بر سر فهرست مشترک سخن گفت؛ موضوعی که «حسین ابراهیمی»، عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز هم به آن اشاره و تصریح کرده است: «جامعتین در انتخابات خبرگان، لیست مشترک ارائه خواهند داد و در ارتباط با انتخابات مجلس هم امیدواریم با مذاکراتی که انجام میشود، اصولگرایان به تفاهم و توافق کامل برسند». به گزارش ایرنا، کار به اینجا ختم نشد و «مجتبی شاکری»، عضو جبهه تحولخواهان انقلابی خبر داد که تشکل متبوعش در انتخابات خبرگان، نظر جامعه مدرسین حوزه علمیه قم را ملاک قرار میدهد.
در راستای رسمیت یافتن تحرکات انتخاباتی در جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، «اسدالله بادامچیان»، دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با حکم «سیدهاشم حسینیبوشهری»، رئیس شورای عالی این جامعه به عنوان رئیس ستاد انتخاباتی جامعه مدرسین در ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری انتخاب شد. همزمان با نزدیک شدن به ایام انتخابات مجلس، جریانها و گروههای سیاسی اصولگرا به منظور شناساندن بهتر دیدگاهها و اهداف خود از حضور در این آوردگاه، آنها را در قالب شعارهایی مطرح میکنند. «شبکه راهبردی یاران انقلاب اسلامی (شریان)» هم تشکل نسبتاً تازهای است که در زیرمجموعه اصولگرایان تعریف و با شعار «مجلس قوی با پیشرفت، بصیرت، مقاومت» وارد میدان رقابتهای انتخاباتی شده است؛ این جریان همچنین از همه تفکرات و گفتمانهای همسو خواسته است به این شبکه بپیوندند تا با شعار و راهبرد اعلام شده، تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات تبلور پیدا کند.
شریان آنگونه که از شواهد پیداست از طیفهای تاثیرگذار اصولگرا در انتخابات آینده خواهد بود و از اینرو دیدگاه این جریان درباره وحدت با دیگر طیفهای اصولگرا هم مورد توجه قرار میگیرد. اسکندری در این زمینه تصریح کرده است: «ما فکر میکنیم اگر ائتلاف و وحدت بر مبنای برنامه برای بهبود اوضاع معیشتی، اجتماعی و اقتصادی کشور و بر مبنای شاخصها باشد نه اشخاص، موثر و منشأ اثر خواهد بود». تشکیل و تاسیس تشکلها و جبهههای جدید در ایام انتخابات رویهای معمول در عرصه سیاست ایران بوده و در ایام منتهی به انتخابات مجلس دوازدهم، خبرها از تشکیل «جبهه مردمی ایران قوی» به دبیرکلی «محمد ناظمیاردکانی» حکایت دارد.
ناظمیاردکانی در کارنامه سیاسی خود از وزارت تعاون در دولت نهم تا دبیرکلی جامعه اسلامی مدیران را دارد. جمعیت اعتلای نهادهای مردمی انقلاب اسلامی هم دیگر تشکل نوپایی است که به گفته «زهره الهیان»، دبیرکل خود، قرار است در کنار دیگر گروههای نیروهای انقلاب با محوریت شورای ائتلاف، فعالیتهای خود را پیش ببرد. شورای وحدت هم مانند شورای ائتلاف نیروهای انقلاب تحرکات انتخاباتی خود را افزایش داده و در تازهترین نشست خود با حضور نمایندگان بیش از ۴۰ جریان سیاسی عضو این نهاد از آنان خواسته است، داوطلبان مورد تاییدشان در استانهای مختلف را انتخاب و به شورای وحدت معرفی کنند. در این نشست همچنین درباره آسیب برخی اختلافات میان طیفهای مختلف اصولگرا به شاکله وحدت در این جریان هم هشدار داده شد. از سوی دیگر، معاون امور استانهای شورای وحدت هم از نشست مشترک این شورا با «غلامعلی حدادعادل»، رئیس شورای ائتلاف و «محصولی» دبیرکل پایداری خبر داده و حتی از رایزنی با «محمدباقر قالیباف» سخن گفته است.
دشمن بزرگی به نام اصلاحطلبان
تاکید «صادق محصولی»، دبیرکل جبهه پایداری بر وحدت و ذکر این مهم که استراتژی کلی جبهه پایداری با حفظ اصول به سمت وحدت است؛ مگر اینکه مجبور شویم به خاطر حفظ اصول لیست مستقل بدهیم، از این موضعگیریها در این جبهه خبر میدهد که تا حدود زیادی امید اصولگرایان به ائتلاف و رسیدن به لیست مشترک در جناح راست را افزایش میدهد. اما تجربه ثابت کرده است که پایداریها میدانند، اقبالی در بین مردم ندارند. آنها از همان ابتدا خود را صاحب کشور و نظام میدانستند و این را خوب میدانند که طبیعتاً حضور چهرههای مقبول جامعه، جایی برای آنها ندارد. پایداریها برای اینکه اصلاحطلبان را از عرصه رقابت خالی کنند، ابتدا پشت دولت و مجلس درآمدند اما رفتهرفته زمانی که احساس کردند، قدرت را از دست میدهند به جان یکدیگر افتادند. پایداریها مشارکت را دوست ندارند چون مردم آنها را دوست ندارند اما پشت تریبون چیز دیگری میگویند. چند ماه پیش هم صادق محصولی، دبیرکل جبهه پایداری در مصاحبه با خبرگزاری صداوسیما گفته بود: «باید مردم را به مشارکت حداکثری دعوت کرد و نظر مقام معظم رهبری این است که حضور گسترده مردم تضمینکننده ثبات و پیشرفت کشور است».
هرچند در عمل اینطور نیست. تکلیف دولتیها و طیف سیدابراهیم رئیسی هم معلوم است.
اما با تمام این اوصاف، آنها فکر میکنند که دشمنی بزرگتر از اصلاحطلبان ندارند؛ بنابراین ترجیح میدهند در بزنگاههای کسب قدرت با یکدیگر ائتلاف کنند. خروجی این ائتلاف بیرون راندن کسانی است که احتمالاً تاثیر زیادی بر مشارکت مردم بر انتخابات میگذارند.
درحالی که برخی اصلاحطلبان همواره هشدار میدادند که با فیلتر کردن سلیقهای افراد، مشارکت از جامعه گرفته میشود و یکدستسازی خطری برای نظام محسوب میشود اما پایداریها و مریدان سیدابراهیم رئیسی آنقدر به این سخنان اهمیت ندادند تا شخص رهبری پشت تریبون آمدند و بر مشارکت حداکثری تاکید کردند، اما گویا مصلحت جناح راست بر چیز دیگری است. با نگاهی به تاکیدات مقام رهبری در آخرین سخنانشان، شاید بتوانیم به این سوال پاسخ دهیم آیا کسانی که از مشارکت بالای مردم میهراسند همانهایی نیستند که در ظاهر نمایش گوشبهفرمانی نصایح رهبری را بازی میکنند اما در عمل تمام تلاششان برای شرکت حداقلی جامعه است؟
۲۱۹۲۱۸
منبع: khabaronline-1860975