طرز تهیه خرما پلو اهوازی با گوشت و مرغ
خرما پلو یک غذای خوشمزه سنتی اهواز است.در این مطلب طرز تهیه خرما پلو بدون گوشت، با گوشت چرخ کرده و مرغ را به صورت مرحله ای به شما آموزش می دهیم.
خرما پلو یکی از غذاهای سنتی اهواز است که می توان با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ یا بدون گوشت آن را تهیه کرد و با زعفران ، خلال پسته، خلال بادام و زرشک تزیین کرد.در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا آموزش طرز تهیه خرما پلو به 3 روش را به شما آموزش دهیم:
طرز تهیه خرما پلو
خرما پلو بدون گوشت
مواد لازم برای تهیه خرما پلو بدون گوشت |
|
خرما |
۱ لیوان |
شیر |
۲ لیوان |
برنج |
۱ لیوان |
کشمش | ۱/۲ استکان |
کره آب کرده | ۱ استکان |
زعفران | ۱/۲ قاشق چای خوری |
نمک | به مقدار لازم |
طرز تهیه خرما پلو بدون گوشت
-
برای تهیه خرما پلو بدون گوشت،ابتدا از شب قبل گردو را در مقداری آب و شکر خیس کنید تا نرم شود.
-
هسته خرما را جدا کنید و آن را با گردو پر کنید.
-
خرما را در کره سرخ کنید تا براق شود.
-
برنج که از قبل خیس خورده را با کمی کره ، نمک ، زعفران و شیر بپزید و زمانی که آماده دم گذاشتن شد خرما را به آن اضافه کرده و برنج را دم کنید.
-
برای تهیه کته خرما با شیر ، در صورتی که از طعم شیرین در برنج خوشتان می آید می توانید نیمی از خرماها یا تمام آن ها را پوست گرفته ، هسته شان را خارج کنید و همراه با برنج بپزید.
خرما پلو با گوشت چرخ کرده
برای تهیه خرما پلو با گوشت چرخ کرده، ابتدا گوشت چرخ کرده را با نمک، فلفل و پیاز رنده شده خوب ورز دهید.سپس آن را در روغن داغ سرخ کنید .در مرحله بعدسپس گوشت ها را لای خرما سرخ شده و بدون هسته بگذارید.در مرحله آخر خرما ها را روی برنج بگذارید دم بکشد.
خرما پلو با مرغ
مواد لازم برای خرما پلو با مرغ |
|
خرما |
200 گرم |
سینه مرغ |
500 گرم |
برنج |
4 یا 5 پیمانه |
روغن، کره | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
کشمش پلویی، زرشک، خلال پسته و بادام برای تزیین | به میزان لازم |
طرز تهیه خرما پلو با مرغ مجلسی
-
برای تهیه خرما پلو با مرغ، ابتدا برنج را چند ساعت در آب نمک بخیسانید.
-
هسته خرما را بدون این که ظاهر خرما به هم بریزد ، خارج کنید و سپس خرما را با کمی کره روی حرارت متوسط تفت دهید تا پوست خرماها سرخ و براق شود.
-
سینه مرغ را هم اندازه برش بزنید .
-
مقداری روغن یا کره درون تابه بیندازید و روی شعله قرار دهید تا داغ شود و سپس مرغ را به همراه نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران تفت دهید تا سرخ شود و مزه بگیرد.
-
سپس در تابه را بگذارید و شعله را کم کنید تا به مدت 15 - 20 دقیقه مغز پخت شود.
-
برنج را بپزید و آبکش کنید.
-
برنج را در ظرف دلخواهتان بکشید و رویش را با مرغ و خرما و کشمش، خلال پسته ، زرشک ، خلال بادام و پیاز داغ تزئین کنید.
نکات تکمیلی برای طرز تهیه خرما پلو
-
خرما پلو سنتی با شیر تهیه می شود ولی شما می توانید در این دستور آب را جایگزین شیر کنید.
-
سعی کنید از خرماهای سفت و بزرگ برای تهیه غذا استفاده کنید تا ظاهر زیباتری داشته باشد.
- برای خرما پلو مجلسی می توانید از ران مرغ هم استفاده کنید، ران را به صورت کامل یا دو تکه شده بپزید یا سرخ کنید.
-
برنج را می توانید همراه با رشته تهیه کنید یعنی رشته پلو درست کنید و رویش را با خرما تزئین کنید.
سخن آخر