طرز تهیه هویج پلو مجلسی با گوشت،مرغ و بدون گوشت + فوتو فن
هویج پلو یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در ادامه طرز تهیه هویج پلو به 3 روش خوشمزه با گوشت چرخ کرده، مرغ و ساده را به صورت مرحله به مرحله با فیلم آورده ایم.

تحریریه اصفهان: هویج پلو یکی از غذاهای خوشطعم ایرانی است که با ترکیبی از برنج، هویج، زرشک و گوشت یا مرغ تهیه میشود. این غذا جزو دستهی «پلوهای مخلوط» یا «قاطیپلوها» محسوب میشود و میتواند هم یک وعده مجلسی و هم یک غذای روزمره سالم و مقوی باشد.
در این مطلب از اصفهان امروز طرز تهیه هویج پلو را به ۳ روش محبوب آموزش میدهیم:
-
هویج پلو با گوشت چرخکرده
-
هویج پلو با مرغ
-
هویج پلو ساده بدون گوشت
مواد لازم برای تهیه هویج پلو با گوشت چرخکرده
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
برنج | ۴ پیمانه |
هویج درشت | ۴ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
گوشت چرخکرده | ۴۰۰ گرم |
زرشک | ۸ قاشق غذاخوری |
رب گوجهفرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | ۱ فنجان |
ادویهها: پاپریکا، زردچوبه، جوز هندی، تخم گشنیز، دارچین | هرکدام ۱ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |

طرز تهیه هویج پلو با گوشت چرخکرده
-
ابتدا هویجها را شسته و با رنده درشت رنده کنید.
-
در تابهای مناسب کمی روغن بریزید و هویجها را تفت دهید تا کمی نرم شوند.
-
پیازها را رنده کرده و همراه گوشت چرخکرده به تابه اضافه کنید و تفت دهید.
-
ادویهها، زرشک و رب گوجهفرنگی را به مواد افزوده و خوب مخلوط کنید.
-
در پایان، زعفران دمکرده را اضافه کرده و مواد را از روی حرارت بردارید.
-
در این حین برنج را با آب و کمی نمک بجوشانید و وقتی نیمپز شد، آبکش کنید.
-
ته قابلمه را چرب کرده، یک لایه برنج و یک لایه از مخلوط گوشت و هویج بریزید و همین روند را تکرار کنید.
-
برنج را دم بگذارید تا خوب بپزد و طعمدار شود.
طرز تهیه هویج پلو با مرغ
طرز تهیه هویج پلو ساده و بدون گوشت
مواد لازم برای ۲ نفر
مواد اولیه | مقدار |
---|---|
برنج | ۱ پیمانه |
پیاز | ۱ عدد |
قارچ | ۵ عدد |
هویج درشت | ۱ عدد |
زرشک | نصف استکان |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه، دارچین | به مقدار لازم |
مراحل پخت:
-
برنج را شسته و در قابلمهای با آب به اندازهی یک بند انگشت روی برنج، روی حرارت قرار دهید تا نیمپز شود.
-
پیاز را نگینی خرد و با کمی روغن زیتون تفت دهید تا طلایی شود.
-
قارچها را شسته و خرد کرده و با پیاز، زردچوبه و دارچین تفت دهید تا آب قارچ کشیده شود.
-
هویج را رنده کرده، زرشک را خیس کرده و به مواد بیفزایید.
-
شکر را افزوده و در نهایت زعفران را اضافه کنید و اجازه دهید مواد ترکیب شوند.
-
زمانی که آب برنج کم شد، مواد را به آن اضافه کرده و آرام هم بزنید.
-
باقیمانده زعفران را روی برنج بریزید و در قابلمه را گذاشته و ۴۵ دقیقه دم کنید.
نکات طلایی برای خوشمزهتر شدن هویج پلو
-
هرچه میزان زعفران بیشتر باشد، رنگ و عطر غذا دلپذیرتر خواهد شد.
-
اگر طعم شیرین را نمیپسندید، شکر را حذف کنید.
-
مقدار دارچین به ذائقه شما بستگی دارد و میتوانید کم یا زیادش کنید.
-
برنج را کمی زندهتر آبکش کنید تا هنگام دمکشیدن شفته نشود.
-
برای قد کشیدن بیشتر برنج، زمانی که آب جوش برنج شروع به بالا آمدن کرد، یک استکان آب سرد اضافه کنید تا شوک ببیند.
پرسشهای متداول
هویج پلو با گوشت بهتره یا با مرغ؟
بستگی به ذائقه شما داره؛ اگر طعم ملایم و سریعپز میخواین، مرغ گزینه خوبیه. ولی گوشت چرخکرده طعم عمیقتر و سنتیتری به غذا میده.
آیا میتونم هویج پلو رو بدون گوشت یا مرغ درست کنم؟
بله، نسخهی گیاهی هویج پلو با قارچ، زرشک و پیاز بسیار خوشمزه و سبک هست و برای گیاهخوارها کاملاً مناسبه.
چرا برنج هویج پلو بعد از دم کشیدن شفته میشه؟
احتمالاً برنج رو زیاد پختید یا مواد مرطوب مثل گوشت و هویج خیلی آبدار بودن. بهتره برنج رو کمی زندهتر آبکش کنید و مواد رو کامل تفت بدید تا آبش گرفته بشه.
آیا میتونم هویج پلو رو فریز کنم؟
بله، ولی بهتره مواد گوشتی و برنج رو جداگانه فریز کنید. در زمان مصرف، برنج رو دوباره دم کنید تا کیفیتش حفظ بشه.
سخن آخر
در این مطلب با طرز تهیه هویج پلو به سه روش مختلف آشنا شدید. این غذا نهتنها ظاهری اشتهابرانگیز دارد، بلکه طعمی خاص و دلنشین هم دارد. اگر شما هم روشی متفاوت برای تهیه هویج پلو میشناسید، حتما در قسمت دیدگاهها با ما و دیگر مخاطبان به اشتراک بگذارید.شما طرفدار هویج پلو شیرین هستید یا ترجیح میدید زرشک و دارچین حذف بشن؟ توی کامنتها بنویسید