طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار به 3 روش
عدسی غذایی ساده و مقوی است که در این مطلب طرز تهیه آن را به روش خوشمزه و لعابدار با رب و بدون آن و با قارچ را به شما به صورت مرحله ای آموزش می دهیم.

عدسی یکی از غذاهای خوشمزه و مقوی ایرانی است که می توانید آن را در وعده صبحانه و یا افطار میل کنید. برای یادگیری طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعاب دار می توانید در ادامه همراه ما شوید.
عدسی
عدسی، آش عدس، یا نَسْکْبا نوعی خوراک است که ماده اصلی آن را عدس تشکیل میدهد.این آش یکی از آشهای اصیل ایرانی است که تقریباً در تمامی نقاط کشور طبخ گردیده و بسیار مقوی، ساده و کم هزینه است و معمولاً به عنوان صبحانه یا میان وعده خورده میشود و برای شام و ناهار استفاده نمی شود.
اصولا در طبخ عدسی از عدس، پیاز، نعنا خشک، ادویه جات و پیاز داغ استفاده میشود . اما میتوانید به سلیقه شخصی مواد اولیه آن را تغییر یا به آن بیافزایید. در بعضی مناطق در طبخ آن علاوه بر عدس، پیاز، رب و روغن و زردچوبه و ادویه های طعم دهنده غذا از گوشت چرخ کرده،سیب زمینی و گوجه هم استفاده میشود.
مواد لازم برای تهیه عدسی | |
عدس | یک پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
سیب زمینی کوچک | ۱ عدد |
رب گوجه فرنگی |
یک قاشق غذاخوری |
آبلیموی ترش و تازه |
سه قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل، زردچوبه |
به مقدار لازم |
طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار
-
برای تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار، ابتدا عدس ها را به مدت چند ساعت خیس کنید تا نفخ آن ها گرفته شود.
-
در ادامه عدس ها را به همراه مقداری آب درون قابلمه ای مناسب بریزید و قابلمه را روی حرارت گاز قرار دهید و شعله گاز را زیاد کنید تا آب به دمای جوش برسد.
-
سیب زمینی های پوست گرفته شده را به عدس ها اضافه کنید.
-
در مرحله بعد، پیازهای خرد شده را درون تابه ای مناسب حاوی روغن سرخ کنید تا پیازها طلایی شوند.
-
رب را به پیازها اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب از بین برود و رنگش تغییر کند.
-
نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب به رب سرخ شده اضافه کنید و بعد از اینکه رب جوشید و غلیظ شد شعله گاز را خاموش کنید.
-
سپس سیب زمینی پخته شده را از درون قابلمه بیرون آورید و با کمک گوشتکوب آن را له کنید و دوباره به درون قابلمه برگردانید.
-
در ادامه مخلوط رب و پیاز را به عدسی اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن بگذارید و حرارت گاز را کم کنید و اجازه دهید تا عدسی روی حرارت ملایم شعله گاز پخته شود و جا بیفتد.
طرز تهیه عدسی بدون رب
مواد لازم عدسی | |
عدس | 2 پیمانه |
پیاز | 1 عدد |
زرد چوبه | 1 قاشق چای خوری |
فلفل سیاه | به مقدار لازم |
نمک | نصف قاشق چای خوری |
آرد(در صورت تمایل) | 1 قاشق غذا خوری |
-
برای تهیه عدسی، ابتدا عدسی ها را به مدت 2الی 3 ساعت بخیسانید و چند مرتبه هم آب آن را عوض کنید تا نفخش گرفته شود.
-
در قابلمه حاوی آب جوش، عدسی را ها اضافه کنید تا بپزد.
-
پیاز را به صورت نگینی یا ریز خورد کرده و با مقدار روغن، ادویه و نمک تفت بدهید و به قابلمه عدس اظافه کنید.
-
صبر کنید که عدس ها 45 دقیقه تا 1 ساعت دیگه پخته شوند تا غلیظ شود.
-
برای غلیظ کردن عدسی، اگه تمایل داشتید 1قاشق آرد رو با روغن تفت بدید و یک ربع آخر پخت، به قالبمهی حاوی عدسی اظافه کنید.
طرز تهیه عدسی با قارچ
طرز تهیه عدسی با قارچ مانند روش های بالا است با این تفاوت که در مرحله آخر، قارچ های خرد یا اسلایس شده را داخل عدسی بریزید و ۲۰ دقیقه زمان دهید تا خوب بپزند.
9 نکته برای خوشمزه شدن عدسی
- از خریدن عدسهای فلهای خودداری کنید، زیرا امکان دیرپز بودن آنها وجود دارد.
- برای گرفتن نفخ عدس ها آن ها را به مدت 2 الی 3 ساعت درون مقداری آب خیس کنید.
-
اگر در حین پخت آب عدسی تمام شد بهتر است به آن آبجوش بیفزایید.
-
برای خوش طعم شدن عدسی می توانید از عصاره مرغ و یا عصاره سبزیجات استفاده کنید.
-
اگر عدسی شور شد می توانید مقداری سیب زمینی به آن اضافه کنید تا شوری عدسی گرفته شود
-
چاشنی ها و ادویه ها را بعد از اینکه عدس ها پخته شدند به عدسی اضافه کنید.
-
می توانید برای خوش طعم شدن عدسی مقداری زیره و یا گلپر به آن اضافه کنید که در این صورت چاشنی مناسب عدسی سرکه است.
-
می توانید سیب زمینی ها را به صورت نگینی خرد شده به عدسی مجلسی اضافه کنید.
- وقتی عدسی را سرو کردید و میخواهید میل کنید آبلیموی تازه یا آبغوره به آن اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
سخن آخر
در این مطلب با طرز تهیه عدسی خوشمزه و لعابدار به 3 روش آشنا شدید که امیدواریم از پخت این غذای بی نظیر در منزل نهایت لذت را ببرید.