از آلوملکم تا سیب‌زمینی

زهرا نصیری، کارشناس و عضو علمی بازار گیاهان دارویی به خواص سیب زمینی این گونه اشاره می‌کند: سیب زمینی گیاهی غده‌ای است که به‌طور وحشی و خودرو بومی آمریکاست و از آنجا به سایر نقاط دنیا گسترش پیدا کرده است.در ایران هم زمان فتحعلی شاه قاجار وارد شد و چون بعضی عقیده دارند توسط میرزاملکم خان به ایران آورده شده، به آن آلوملکم نیز گفته می‌شود.سیب‌زمینی را باید کاملا رسیده مصرف کرد؛ چراکه وجود ماده سمی سولانین در سیب‌زمینی نارس و برگ و گل آن باعث سمی بودن این قسمت‌ها شده است. ضمنا باید توجه کرد که برای جلوگیری از از اکسید شدن و از دست رفتن خواص آن بلافاصله بعد از پوست‌گیری و برش مصرف شود.

زهرا نصیری، کارشناس و عضو علمی بازار گیاهان دارویی به خواص سیب زمینی این گونه اشاره می‌کند: سیب زمینی گیاهی غده‌ای است که به‌طور وحشی و خودرو بومی آمریکاست و از آنجا به سایر نقاط دنیا گسترش پیدا کرده است.در ایران هم زمان فتحعلی شاه قاجار وارد شد و چون بعضی عقیده دارند توسط میرزاملکم خان به ایران آورده شده، به آن آلوملکم نیز گفته می‌شود.سیب‌زمینی را باید کاملا رسیده مصرف کرد؛ چراکه وجود ماده سمی سولانین در سیب‌زمینی نارس و برگ و گل آن باعث سمی بودن این قسمت‌ها شده است. ضمنا باید توجه کرد که برای جلوگیری از از اکسید شدن و از دست رفتن خواص آن بلافاصله بعد از پوست‌گیری و برش مصرف شود.

خواص: طبع سیب‌زمینی سرد است و از گیاهان چاق‌کننده است. به خاطر داشتن ویتامین C ضد‌ویروس است و از بروز سرماخوردگی جلوگیری می‌کند و در درمان اسکوربورت و عفونت لثه اثربخش است. همچنین داشتن این ویتامین آن را به آنتی‌اکسیدانی موثر برای بیماران سرطانی تبدیل کرده است. به خاطر داشتن ویتامین B6 از غذاهای ضروری در رژیم غذایی ورزشکاران است‌. دارای فسفر و منیزیم فراوانی است و به خاطر همین برای افرادی که فعالیت فکری و ذهنی دارند، غذای مناسبی است و سبب افزایش انرژی و تقویت سیستم ایمنی می‌شود. ضمنا سبب تقویت موی سر در برابر شکنندگی و آسیب می‌شود. وجود پتاسیم در آن باعث شده در دفع مواد زاید و سمومات بدن موثر باشد و از این طریق به پاکسازی کبد کمک می‌کند. مناسب کودکان درحال رشد و افرادی که کاهش وزن دارند، است. ترکیب سیب‌زمینی آب‌پز با شیر به صورت پوره غذای مناسبی برای کودکان و درمان گلو درد است. خون را نیز قلیایی می‌کند و برای افرادی کهPH خونشان اسیدی است مناسب است، به شرط آنکه آن را به صورت بخارپز یا آب‌پز مصرف کنند. دیگر آنکه در درمان نقرس و دفع اسید‌اوریک تاثیر‌گذار است‌. برای درمان زخم معده و سوءهاضمه مفید است. ضمنا افرادی که مبتلا به کم‌خونی هستند، برای کاهش بیماریشان از مصرف آن نباید غافل شوند و مبتلایان
به دیابت و قندخون بالا، باید سیب‌زمینی با نظر متخصص تغذیه مصرف کنند.

موضعی: ضمــــــاد‌ رنـــده شـــــــــده ســــــیب‌زمینی خــــام تســــکین‌دهنده درد مفاصــــل‌، کوفتگی‌هـــا و ضرب‌خوردگی‌هاست و باعث بهبود سوختگی‌های سطحی می‌شود. همچنین استفاده از آن به عنوان ماسک زیبایی سبب شفافیت‌، جوانسازی‌، روشن شدن رنگ پوست و ازبین رفتن جای جوش می‌شود، سیاهی زیر چشـــــــم را نیز از بین می‌برد، شست و شوی موی سر با آب سیب در کنار تمام خواصی که دارد، مفید است. از برگ آن هم به عنوان تسکین‌دهنده و آرام بخش به صورت ضماد بر روی اعضا استفاده شود.برای اطلاعات بیشــتر در این زمینه می‌توانید با بازارگیاهان دارویی و شماره 35604144 تماس بگیرید.

ارسال نظر