سه توصیه برای بشقاب غذای سالم
بشـــقــــاب غـــذای سـالم که توسط متخصصان تغذیه در دانشکده سلامت دانشگاه هاروارد طراحی شده است، راهنمایی است برای انتخاب یک غذای سالم و متعادل. شما می توانید یک نسخه از این راهنما را روی در یخچال قرار دهید تا همیشه در معرض دیدتان باشد. توضیح در این رابطه را از زبان دکتـــر آیت ســـهرابی، مدیـر مرکز بهداشت شماره 2 بخوانید
بشـــقــــاب غـــذای سـالم که توسط متخصصان تغذیه در دانشکده سلامت دانشگاه هاروارد طراحی شده است، راهنمایی است برای انتخاب یک غذای سالم و متعادل. شما می توانید یک نسخه از این راهنما را روی در یخچال قرار دهید تا همیشه در معرض دیدتان باشد. توضیح در این رابطه را از زبان دکتـــر آیت ســـهرابی، مدیـر مرکز بهداشت شماره 2 بخوانید:
توصیه اول
سعی کنید همیشه نیمی از بشقابتان پر از میوه و سبزیجات باشد. میوه ها و سبزی های متنوع و رنگارنگ را انتخاب کنید و به یاد داشته باشید که سیب زمینی جزو این گروه محسوب نمی شود چون مصرف آن باعث افزایش قند خون می شود. البته این بدین معنی نیست که از آن صرفنظر کنید، منظور این است که سیب زمینی را کمتر از بقیه سبزیجات بخورید.
توصیه دوم
یک چهارم بشقابتان را با غلات کامل پر کنید. منظور از غلات کامل این است که غذای شما باید تمامی دانه را داشته باشد نه این که سبوس و جوانه آن قبلا جدا شده باشد. برای پر کردن این قسمت از بشقابتان میتوانید گندم کامل یا جو کامل یا برنج قهوهای یا ماکارونی با آرد گندم کامل مصرف کنید. مصرف این نوع غلات در مقایسه با برنج و نان سفید اثر کمتری بر قندخون و انسولین دارد.
توصیه سوم
یک چهارم دیگر بشقاب را با منابع پروتئین پر کنید. ماهی، مرغ، حبوبات و آجیل از منابع سالم پروتئین هستند. می توانید اینها را با سالاد و سبزیجات مخلوط کنید. مصرف گوشت قرمز را کاهش دهید و از مصرف سوسیس و کالباس
و سایرگوشت های فرآوری شده بپرهیزید.