افزایش شمار دیپلمات‌های ترک متقاضی پناهندگی از آلمان

وزارت کشور آلمان تائید کرد که طی حدود شش ماه پس از کودتای نافرجام در ترکیه بیش از ۱۳۰ شهروند این کشور که گذرنامه دیپلماتیک دارند از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند.

افزایش شمار دیپلمات‌های ترک متقاضی پناهندگی از آلمان

وزارت کشور آلمان تائید کرد که طی حدود شش ماه پس از کودتای نافرجام در ترکیه بیش از ۱۳۰ شهروند این کشور که گذرنامه دیپلماتیک دارند از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند.

به گزارش دویچه وله، بر اساس بررسی‌های انجام شده توسط گزارشگران دو شبکه تلویزیونی WDR و NDR و روزنامه آلمانی زود دویچه، در فاصله ماه اوت ۲۰۱۶ تا ژانویه سال جاری ۱۳۶ نفر با گذرنامه‌های دیپلماتیک ترکیه از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند. این گزارش به نقل از وزارت کشور آلمان این آمار را تائید کرده و می‌افزاید، ظاهرا شماری از این متقاضیان پناهندگی اعضای خانواده دیپلمات‌های ترکیه‌ای هستند. وزارت کشور آلمان درباره تعداد نظامیان ترک که گذرنامه دیپلماتیک دارند و پس از کودتای نافرجام سال گذشته از این کشور تقاضای پناهندگی کرده‌اند و ایالت‌هایی که این تقاضاها در آن ثبت شده اطلاعات بیشتری ارائه نکرده است. مقام‌های محلی در برلین، پایتخت آلمان، در ماه نوامبر سال گذشته ثبت تقاضای پناهندگی ۵۳ شهروند ترکیه با گذرنامه دیپلماتیک را تائید کرده بودند. در آلمان آمار پناه‌جویان بر اساس شغل آنها تفکیک نشده و به همین دلیل مسئولان امور پناهندگی و مهاجرت تاکنون پرسش‌ها درباره شمار دقیق نظامیان ترکیه که در این کشور تقاضای پناهندگی کرده‌اند را بی‌پاسخ گذاشته‌اند. ظاهرا هنوز درباره هیچ یک از تقاضاهای پناهندگی شهروندان ترکیه در ماه‌های گذشته تصمیم نهایی گرفته نشده است. شبکه یک تلویزیون سراسری آلمان پنج‌شنبه -۲۳ فوریه/ ۵ اسفند- با استناد به گزارش یادشده احتمال داد که پاسخ مثبت به این تقاضاها می‌تواند بر روابط پرتنش برلین و آنکارا تاثیر نامطلوب بگذارد .«فیکری ایشیک»، وزیر دفاع ترکیه به تازگی از دولت آلمان خواسته بود با تقاضای پناهندگی نظامیان این کشور موافقت نکند. این اظهارات واکنش به گزارش برخی رسانه‌ها از جمله هفته‌نامه اشپیگل بود که تعداد نظامیان متقاضی پناهندگی ترکیه در آلمان را ۴۰ نفر برآورد کرده‌اند. نظامیان ترک مستقر در پایگاه‌های سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به طور معمول دارای گذرنامه دیپلماتیک هستند. گفته می‌شود بسیاری از شهروندان ترکیه که در ماه‌های گذشته از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند، از سوی دولت آنکارا مظنون به همدستی با کودتاگران هستند. مطابق گزارش سازمان‌های حقوق بشری، دولت ترکیه در ماه نخست پس از کودتای نافرجام تیرماه در این کشور گذرنامه‌ی بیش از ۵۰ هزار نفر را که احتمال خروج‌شان از کشور می‌رفت باطل کرد. در ماه‌های گذشته دست‌کم صد هزار نفر در ترکیه که مظنون به حمایت یا همکاری با کودتاگران هستند از کار برکنار شده و ده‌ها هزار نفر، از جمله هزاران نظامی بازداشت شده‌اند.


ارسال نظر