24 خواص شگفت انگیز تخم مرغ؛ طبع تخم مرغ سرده یا گرم؟
تخم مرغ سرشار از ویتامین B12، ویتامین D، سلنیوم و ید است.24 خواص شگفت انگیز تخم مرغ را به همراه مضرات، طبع و مصلح، کالری و ارزش غذایی آن را برایتان آورده ایم.

تخممرغ(به انگلیسی egg) یک ماده غذایی بی نظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین های مورد نیاز بدن است.
تخم مرغ چیست؟
تخممرغ سلول نطفهٔ ماده مرغ و معمولاً به شکل بیضی است که از نظر زیستشناختی برای تولیدمثل گذارده میشود و برای انسانها منبع غذایی محسوب میگردد.
طبع تخم مرغ سرده یا گرم؟
طبع زرده تخم مرغ طبع گرم و تر و سفیده آن طبع سرد و تر دارد.
مصلح تخم مرغ
مصلح تخم مرغ، نمک و ادویههای گرم مثل آویشن، پیاز، فلفل و دارچین هستند.
کالری تخم مرغ
کالری تخم مرغ در حالت پخته شده و آبپز کردن 155 کیلو کالری و در حالت خام 143 کیلو کالری و در حالت املتی 154 کیلو کالری و در حالت نیمرو 149 کیلو کالری در 100 گرم می باشد.
ارزش غذایی تخم مرغ
تشکیل دهنده اصلی | مقدار در100 گرم |
---|---|
انرژی (کالری) | 143 کیلوکالری |
کربوهیدرات | 0.72 گرم |
پروتئین | 12.56 گرم |
چربی | 9.51 گرم |
آب | 76.15 گرم |
قند | 0.37 گرم |
کلسترول | 372.00 میلی گرم |
نام ویتامین | مقدار در 100 گرم |
---|---|
ویتامین A | 160.00 میکروگرم |
ویتامین D | 2.00 میکروگرم |
ویتامین E | 1.05 میلی گرم |
ویتامین K | 0.30 میکروگرم |
تیامین (B1) | 0.04 میلی گرم |
ریبوفلاوین (B2) | 0.46 میلی گرم |
نیاسین (B3) | 0.08 میلی گرم |
کولین (B4) | 293.80میلی گرم |
پانتوتنیک اسید (B5) | 1.53 میلی گرم |
ویتامین B6 | 0.17 میلی گرم |
فولات (B9) | 47.00میکروگرم |
ویتامین B12 | 0.89 میلی گرم |
نام ماده معدنی | مقدار در 100 گرم |
---|---|
کلسیم | 56.00 میلی گرم |
آهن | 1.75 میلی گرم |
منیزیم | 12.00 میلی گرم |
فسفر | 198.00 میلی گرم |
پتاسیم | 138.00 میلی گرم |
سدیم | 142.00 میلی گرم |
روی | 1.29 میلی گرم |
مس | 0.07 میلی گرم |
منگنز | 0.03 میلی گرم |
سلنیم | 30.70 میکروگرم |
24 خواص شگفت انگیز تخم مرغ
-
خواص تخم مرغ برای مردان شامل بهبود سلامت باروری، افزایش سطح تستوسترون و تقویت توان جنسی است.همچنین ویتامین B12 و سلنیوم موجود در تخممرغ به تولید و کیفیت بهتر اسپرم کمک میکنند و احتمال باروری را افزایش میدهند.
-
خواص تخم مرغ برای مو شامل رشد، حفظ استحکام مو و جلوگیری از شکنندگی آن است زیرا سرشار از پروتئین ها، مواد معدنی و ویتامین های B کمپلکس است.
-
۱- تخم مرغ غنی از مواد مغذی مانند ویتامینهای A، E، B۵، B۱۲ و همچنین آهن، ید و فسفر است که برای سلامتی مهم هستند.
-
پروتئین موجود در تخم مرغ میتواند به کاهش وزن، افزایش توده عضلانی، کاهش فشار خون و بهبود سلامت استخوان کمک کند.
-
تخم مرغ به افزایش سطح لیپوپروتئین یا همان کلسترول خوب کمک میکند.
-
ویتامین D موجود در تخم مرغ نقش مهمی در جذب کلسیم و فسفر دارد که برای حفظ سلامت استخوانها و دندانها ضروری می باشد.
-
تخممرغ کم کالری و منبع غنی پروتئین است که مصرف آن به مدیریت وزن کمک میکند.
-
تخممرغ منبع خوبی از امگا ۳ است که برای بهبود عملکرد غشای سلولی سلامت قلب و مغز موثر است.
-
تخم مرغ حاوی آنتی اکسیدانهایی و مواد معدنی از جمله ویتامین A، ویتامین E و سلنیوم است که برای سلامت چشم و کاهش خطر بیماریهای چشمی از جمله آب مروارید مفید است.
-
ویتامین B۲، B۱۲، کولین، آهن و تریپتوفان موجود در تخم مرغ به کاهش خطر اضطراب، علائم افسردگی و کمک به خواب طبیعی نقش دارند.
-
کولین موجود در تخم مرغ به بهبود حافظه کمک میکند.
-
ویتامینها و مواد معدنی موجود در تخم مرغ به سلامت پوست کمک و از تجزیه بافتهای بدن جلوگیری میکند.
-
تخم مرغ برای رشد ناخن موثر است.
-
زرده تخم مرغ حاوی ویتامین D و ویتامین E است که برای رشد جنین در زنان باردار ضروری است.
-
تخم مرغ سرشار از ویتامین B۲ است که میتواند مواد سرطانزا موجود در بدن انسان را تجزیه و اکسید کند.
-
تخممرغ حاوی ید و سلنیوم است که ممکن است عملکرد تیروئید را بهبود بخشد.
-
لسیتین موجود در تخم مرغ میتواند باعث بازسازی سلولهای کبدی شود.همچنین پروتئینهای موجود در تخم مرغ میتواند آسیب بافت کبد را ترمیم کند.
-
تخم مرغ منبع غنی از پروتئین و مواد مغذی است که به بهبود ضعف عمومی و تقویت بدن کمک میکند.
-
زرده تخم مرغ به دلیل چربیهای مفید و ویتامینهایی که دارد برای تقویت مغز و اعصاب مفید است.
-
آهن و ویتامین B6 موجود در تخممرغ در تنظیم خلق و خو و کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی موثر است.
-
تخممرغ سرشار از کولین است که در رشد و تکامل مغز و سیستم عصبی جنین نقش حیاتی دارد.
-
چربیهای طبیعی و ویتامین A موجود در زرده تخممرغ موها را نرم و مرطوب نگه میدارند.
-
زرده تخممرغ دارای چربیهای طبیعی و ویتامین A است که پوست را مرطوب میکنند و از خشکی آن جلوگیری میکنند.
-
پروتئین و آنتیاکسیدانهای موجود در تخممرغ تولید کلاژن را تحریک کرده و از ایجاد چینوچروک پیشگیری میکنند.
مضرات تخم مرغ
-
ایجاد نفخ و مشکلات گوارشی، بالا بردن شانس مقاومت به انسولین، بالا بردن ریسک بروز بیماریهای قلبی در افراد مستعد و افزایش کلسترول خون از مضرات تخم مرغ آب پز است.
-
مصرف زیاد زرده تخم مرغ به کلیهها و کبد آسیب وارد میکند.
- افزایش وزن
-
واکنشهای آلرژیک
-
افزایش سطح کلسترول خون
- تشدید بیماریهای قلبی و عروقی
-
عفونت سالمونلا با مصرف تخم مرغ خام
پرسش های متدوال
درهفته چندبارتخم مرغ بخوریم؟
تخم مرغ در روز یا 6 تخم مرغ در هفته است.
زرده تخم مرغ چه ویتامینی دارد؟
زرده تخم مرغ منبع غنی از ویتامینها A، D، E و K است.
آیا تخم مرغ چاق کننده است؟
خیر
آیا تخم مرغ نفاخ است؟
زیاده روی در مصرف تخم مرغ میتواند با علائم نفخ و سوءهاضمه همراه باشد.
سخن آخر
در این مطلب اطلاعاتی از خواص تخم مرغ برای کاهش وزن، افزایش توده عضلانی، کاهش فشار خون و بهبود سلامت استخوان و مضرات آن چون نفخ و مشکلات گوارشی آورده ایم.از شما متشکریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. خوشحال می شویم سوالات خود را در قسمت “نظرات” با ما در میان بگذارید.